Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Squadrons


lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

X-Wing vs Tie Fighter nostaljisi yarattı aynen.

Shield-silah-engine aktarımı her gemide var. Ama gemi tipine göre seçenekler azalabiliyor. Tie Fighter'da shield yok mesela haliyle, e enerji aktarımında da o seçenek elenmiş oluyor.

Gemileri dengelemek için biraz karakterlerini değiştirmişler, Tie Interceptor deli manevracı ama hull armorunu dibine kadar azaltmışlar dengeli olsun diye mesela. Üstüne de customization seçeneklerinde hull arttıran tek seçenek bile yok, hep daha da düşürmek ve daha da manevra ya da stealth falan vermek üzerine. Ya da X-Wing'in Tie Fighter'a göre çok daha iyi gemi olması lazım, onu dengelemek için Tie Fighter'ın missile recharge süresi falan çok daha kısa.

Kokpit kapatılamıyor sanırım, kapatırsan zaten göstergeleri göremediğin için büyük sıkıntı yaşarsın. Tamir cooldownu ne durumda, shieldlar tutuyo mu, kaç füzen kaldı, enerjiyi neye verdin hepsini göstergelerden kendin okuman gerekiyor. Tie Bomber denemedim daha, ama Tie Fighter'da ön görüşün çok iyi, yanlarda hiçbir şey göremiyorsun. X-Wing'de keza sadece üst yarımküreyi görebiliyorsun mesela. İstersen R3 ile kafayı uzatmaca var ileri doğru, sağa sola kokpit içinde çevirmece var, ama kimse combatta onunla kasmaz. Eğer VR oynuyorsan VR'da serbest yapabiliyorsun onu, bayağı avantaj aslında. İşte gerçek P2W, VR al, göm avantajı ?

Oyun kesinlikle arcade değil. Simülasyona alışkın arkadaşlarım bayağı iyi giderken ben 0-2 kill 2-6 asist arası kapatıyordum oyunları. Senaryoda biraz ilerleyince çözmeye başladım yavaş yavaş.

Alışınca kaos bitecek veya en azından kontrol edilebilir seviyeye inecek diye ümitliyim.

Oyunda level kazandıkça puan harcayarak bir sürü silah, hull, shield falan customization kazanıyorsun. Ama hiçbiri "bariz diğerinden daha iyi" olmuyo hemen hemen, hepsi base araca bir arada bonus ve penaltı veriyor. Haliyle level 0 adam da teoride aynı güçte ama kendine uygun terzi dikişi olmamış araçla mücadele ediyor. Kendi oyun stiline uygun loadout'u bulman gerekiyor. Benim ortalama oynayan arkadaş mesela Tie Bomber'a hayvan gibi hull taktı, hızı manevra kabiliyetini düşürdü haliyle dibe kadar, ama sonra 20 kill aldı ilk girdiği elde (zaten 30 kill'de bitiyor dogfight bölümleri, 5 kişilik squad'da 30 kill'in 20'sini aldı). Ben bayağı kazma çıktım, biraz senaryodan gidecem bakalım, oradan öğrenecez numaraları. EA yine diversity konuşturmuş, Rebel tarafındaki pilot tiplerince hiç WASP male yok, hep japon, hintli, hispanik, melez falan var mesela. Imperial tarafına Nazi subayını çakmış ama bi tane (tipini görünce zaten başka karakter seçmiyosunuz, imperiala bu yakışır deyip).

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

%50 indirimden aldım, prologue kısmını geçip biraz devam ettim. Kontroller çok zorladı ama alışılıyordur herhalde. Düzgün bir mouse sensitivity tutturamama hikayem devam ediyor ? En ufak hareketimde hemen sağa sola savrulmaya başladım da sonradan biraz hakimiyet kurdum.

@Rewendor'un dediği pilotlarda beyaz erkek olmaması benim de gözümden kaçmadı hatta ulan bunu neden farkettim ki diye kendi kendime düşünüyordum. Ben de sanırım Imperial taraftaki bahsedilen tipi seçtim ?  

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...