Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kharon'un garaj satisi #4


Kharon

Öne çıkan mesajlar

Onceki garaj satislarinin ustunden baya bi zaman gecti(1)(2)(3) simdi tekrar bos bi pazar gunu, tekrar toplanan dolaplarla dorduncu garaj satisina yetecek esya cikti sanki. 

Oncekilerle ayni randimani alirmiyiz bu sefer bilmiyorum ama buyrun;

PH300-GL Mini DLP LED 720p Taşınabilir Projeksiyon Cihazı

Dolapta yatiyor diye mayis ortasinda fotograflarini cekip sahibinden e koydum. 2 gun soru ardina soru sorup, ekstra video/foto vs isteyip sonra tamam aliyorum, 500 olur mu diye soran mi dersiniz, telefonla arayip mesgule attigim, sonra acana kadar 5 defa daha arayip 700 olur mu hemen geliyorum diyen mi dersiniz acayip biktim. Sahibinden de 1200 TL demistim, patiye 1000 diyorum. Aciklamayi sahibinden formatinda yazmistim, aynen kopyaliyorum.

Spoiler

LG PH300-GL

30.000 Saat LED, DLP, 1280x720, 720p 300lumen 100.000:1 kontrast oranlı projeksiyon sistemi vardır.

MHL, HDMI, USB bağlantısı destekler. (MHL telefon,tablet v.b. gibi cihazların kendi MHL sertifikalı kablolarıyla görüntü alabilmesini sağlar)

2,5 Saat ömürlü şarjlı bataryası vardır. (720p film izlerken 2- 2,5 saat arası değişiyor, gösterilen şeyin ne kadar aydınlık olduğuna göre pilin süresi değişebiliyor)

Auto-keystone özelliği vardır, duvara veya açılı bir yüzeye tutulduğunda 3sn bekledikten sonra görüntü kendisini yere dik olacak konuma getirir.

Netlik ayarı manueldir.

1W+1W virtual surround Dolby Digital Plus sisteme sahip cihaz üstü hoparlörleri vardır. Kendi sisteminize bağlayabilmeye müsade eden 3,5mm jack de bulunuyor. İster kulaklık ister ses sistemine bağlanabilir.

Boyutları 113x84x64mm , yaklaşık 450gr ‘dır.

Tripod bağlantısı vardır.

LG ‘nin versiyon 3 revizyon 2 firmware update i yüklüdür. Bu sürümle siyah seviyelerinin kontrolü artmış, hdmi handshake süreleri kısalmıştır.

Tüm kutu içeriği tamdır, kutusu vardır. Garantisi bitmiştir.

VomFx71.jpg

CFNX4pb.jpg

 

 

SKAGEN SKW 358 SR SC – Rose/Steel Mesh Kadın Kol Saati

Spoiler

SKAGEN SKW 358 SR SC – Rose/Steel Mesh Kadın Kol Saati

Bunu 1,5 sene once annem, hanima almis. Tanidik saatci kazigi yenmis biraz, israrla bu modeli vermisler. Uzunca bir sure dolapta kutusunda yatti, senenin basinda takalim bari diye cikinca kutudan suprizle karsilastik. Uzerinde çizikler, boyada problem vs vardi. Ben de garantiden degisim istedim, araya virüs vs girince daha anca bu hafta teslim alabildik. 04/12/2020 ye kadar garanti suresi devam ediyor. Oncesini de zaten dolapta gecirdi. Garanti belgesi, islem yapildigina dair servis fisi, kutusu vs hepsi mevcut.

Bilezik problemsiz, kasada cizik yok, clasp ustunde fotoda gorunebilecek 1-2 surtunme izi var, heralde kutudan oldu diye dusunuyorum. Bir de arka kapak kusursuz gorunmuyor ama bi cizik de yok. 

Yenilerinin ustunde watch face de “steel” yaziyor cirkin bisey, bu seride o yok. Fyi. 

Benim ayni kondisyonda bulabildigim en ucuz ve garantisiz model yurtdisi dahil 85 dolardi, Buna gumruk vs dahil degil.

Ben de 650 liradan acayim. 

Album linki: https://imgur.com/a/Tn7B0Yc#neAgyvR

neAgyvR.jpg

 

 

Gaerne Cosmo Black MTB Bisiklet Ayakkabisi (EUR 45 )

Spoiler

Gaerne Cosmo Black MTB Bisiklet Ayakkabisi (EUR 45 )

Bu ayakkabiyi spd kit alirken diger ayakkabimi sokmemek icin almistim, sonra ayni haftasinda mtb bisikletimi satip bi tane daha yol bisikleti aldim, 1 defa bahcede giymek nasip oldu sadece. Ayakkabinin herhangi bir magazada gidip denediginiz halinden farki yok. Kullanmis olsam satmazdim.

Bunun altinda bir de shimano SPD cleat ler var. Bi yerlerde m530 spd kit pedallarim da olmasi lazimdi ama bulamadim. Ilgilenen olursa onu da biraz daha ararim.

Numara mevzusu da soyle; benim ayaklarim 43, cogu markada 43 giyiyorum, bunda havlu corapla kullanilacagi dusunulerek 45 tam oturuyordu. Foto temsili, ilgilenen olursa dolaptan indirir detayli cekerim.

gaerne-gcosmo-mtb-spd-ayakkabi-45-numara

 

 

Macross Valkyrie 4 Type – 15th An. Special Coating Ed. 1/144 kit

 
 
0
 Advanced issue found
 
 
Spoiler

Macross Valkyrie 4 Type – 15th An. Special Coating Ed. 1/144 kit

Bunu yapmayi hep cok istedim ama zaman olmadi. Plakalarin 75% hala posetinde  yerli yerinde, bi tanesi arkadas kazasina kurban gitti, poseti acik parcalari capaktan temizleyim diye cikartilmis durumda. Eksigi yok ama. Buna special ed diye 40-50 dolar fiyat biciyorlar ben simdilik 30$ diyeyim. Macross, genel olarak mecha fani falan almak isterse modelin hakkini verip bitirip foto attiginda aldigim paranin yarisini rebate ederim. Boyle de bi kampanya. Instructionlar kutu icinde yok, japon kafasi. Ama elimde dosya olarak var, onu yollayacagim. Buyutup renkli kagida bastirinca guzel olur diye dusunuyorum. 

ui9Gdjb.jpg

oeZ2jHK.jpg

 

 

Revell Audi R8 1:24 Statik Model

Spoiler

Revell Audi R8 1:24 Statik Model
Kutusu kontrol ve fotograf cekmek icin acildi sadece. Gecen seferki garaj satisindan kalma.

DQeWiV1.jpg

 

100TL

 

 SNOPY SG-506 USB /Joypad  (2 adet var)

 
 
0
 Advanced issue found
 
1
 
 
 
 
Spoiler

SNOPY SG-506 (2 adet var)

Arkadaslar gelince 4 controller olsun evde diye yol ustunde vatandan aldik bi gun, o gun oynadik o zamandan beri tv alti cekmecesinde. Almak isteyen varsa soylesin fiyatini ikisini sarip yollayayim. Foto temsili, kutulari yok. Garantisi muhtemelen suruyor ama faturasi kayip. Kondisyonu kutu acilip 2 saat kullanilmis kadar. Cizik, kir mir yok.

snopy-sg-506-usb-siyah-joypad_87653397.j

(evet gorselde duble shock yaziyor asdfasdfas)

Playstation 3 Slim 120GB (CECH-2004A)

Bu da bi sure tv altinda mediaserver client olarak gorev gordu sonra dolaba kalkti. 2 tane kolu var PC de kullaniyoruz. Discordda da sordum, eger kollar  yerine makul fiyatli guzel bi cozum bulabilirsem kollarla satabilirim, yoksa yalniz unite olarak satilir mi bilmiyorum.

Onceki satistaki dslr kamera ve lens de duruyor baska kamera yuzunden bosa cikti daha degerlendirmedim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya araştırma yapıyorum bi süredir ama deneme şansım olmadığı için deneyim konusunda eksiğim. Sattığın projeksiyon evde duvara yansıtıp keyifle film izleyeyim tadını veren bir şey mi ? Mesela ne kadar karanlığa ihtiyaç var veya perdeye falan ihtiyaç olur mu ? Kendime bi üst fiyat çıkarmaya çalışıyorum, e haliyle herkes abi 3 daha ver şunu al 5 daha ver bunu al diyor. Bu işin sonu yok, ne kadarı yeterli olur onu bulamadım.

 

Satıldığını biliyorum da tecrübene binaen sormak istedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Akhlaur dedi ki:

Ya araştırma yapıyorum bi süredir ama deneme şansım olmadığı için deneyim konusunda eksiğim. Sattığın projeksiyon evde duvara yansıtıp keyifle film izleyeyim tadını veren bir şey mi ? Mesela ne kadar karanlığa ihtiyaç var veya perdeye falan ihtiyaç olur mu ? Kendime bi üst fiyat çıkarmaya çalışıyorum, e haliyle herkes abi 3 daha ver şunu al 5 daha ver bunu al diyor. Bu işin sonu yok, ne kadarı yeterli olur onu bulamadım.

Gerci  @Goering sunum vs icin yazmis ama ben buna katilmiyorum. 

Ilk basta hedef ve kullanim alani olarak sirketimde fabrika vs ziyaretlerinde kucuk tanitim klipleri, keynote , pp sunumlar vs icin aldim, cantadan cikartip hdmi dan ipad e veya mac e baglayip, elektrik falan aramadan toplanti boyunca gayet is gordu sonra heryerin kendi projeksiyonu, buyuk ekrani vs olunca toplanti odalarinda tasimamaya basladim eve goturdum. 

Evde salonumda en buyuk duvarim koyu renk gri bir duvardi (bu arada sicak tonlu gri bir duvar kontrast icin mukemmel bir yuzey oluyor, beyaza herturlu tercih ederim bunu fyi) Burda bir kac sefer anime, film vs izledim gayet de basariliydi dogrusu. Zaten muzik icin ses sistemim vardi, 90+ inch goruntu de olunca mini bir sinema keyfi veriyordu gayet, hic oyle bir input lagden, bulanikliktan bahsedemem. 800x600 cozunurlukte tabii maks alinacak verim belli ama hic bir misafirimden kotu bi feedback almadim. Monitor gibi yansitip biseyler okumak vs imkansiz olurdu tabii ama dizi/film icin cok basarili bir f/p cihazi oldugunu dusunuyorum. 

300lm isik seviyesi gunduz icin hayli az,gerci gunduz projeksiyon icin hersey az sirf gunduz projeksiyonlari 2500lm+ olarak uretiliyor bu da ekstra isi ve genelde asiri fan sesi olarak geri doner.  Bu ise biraz alacakaranliktan sonra keyif verebilecek bir seviyeye gelir, sirf bu yuzden aydinlik yerde kullanacaksam sunumlari koyu zemin uzerine negatif formatta yapiyordum. Evde perdeyi cektikten sonra problem yok, hava karardiktan sonra hic problem yok. 

Yuzey olarak olabildigince mat ve puruzsuz bir yuzey gerekli ( bu haliyle hepsi icin gecerli) ben perde kullanmadim, kalabaligi hosuma gitmedigi icin. Hic bir zamanda kalitesiz bir goruntu elde etmedim. 

Ben macbook pro dan hdmi ile goruntu aktariyordum; bluetooth alici ile yine mbp den sesimi aktariyordum. 

Kisacasi 1000 lira civarina kucuk parmaginizla kaldirip yatak odasina, salona , terasa falan koyup aninda 80+ inch bu kadar kaliteli goruntu alabileceginiz bu kadar dertsiz bir cozum daha yok. Tv izleme derdi olmayan, arkada kuru gurultu olsun diye tv acik tutmayan biri icin direkt projektor > tv derim. 

Yine aliyor olsam koyacagim yerin duvar mesafesine bakardim, throw uzunluklari hepsinin degisiyor. Hangi oranda uzakliga bagli goruntu buyuyor hesap ederim. 

Budget bisey aliyorsam 60-70 inch icin 720p min, daha buyuk boyutlar icin 1080p min olmasina dikkat ederdim. 4k fantazisi cok pahaliya patliyor, henuz  gerek yok diye dusunuyorum. 

Yanina koyacaginiz dedicated bi apple tv vs yoksa android arayuzu ve app yuklenebilir olmasi buyuk rahatlik. 

Bu manuel netleme yapiyordu ama artik otomatik netlik gerekli bisey, ona dikkat ederdim. 

Bilmiyorum sorulara cevap oldu ama, aynen bunlari kopyalayip donanim bolumunden devam edilebilir aslinda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim, televizyon ihtiyacım yok. Sadece arada film gecesi yapmak istediğimde projeksiyon + ses sistemi istiyorum. Onun dışında arka ses beni çok rahatsız ediyor zaten. Müziği tercih ederim. Kendi durumum için gündüz de izleyebileceğim bir şeyi almam daha mantıklı. Güzel yazmışsın tekrar teşekkürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen hafta satilanlar sahiplerine ulasti, kol saati ve statik modeller hala duruyor. 

Bir de yeni bir urun daha var;

Samsung Tab A SM-T510 10.1" 32GB tablet (Siyah)

Spoiler

Kutu ve kutu icerigi komple mevcut.  13 Ay daha garantisi var, faturasi & garanti belgesi mevcut. Bir de yaninda seffaf abs plastik arkalikli siyah smart book cover var iyi kondisyonda sayilir ustunde 1-2 kus gagasi izi var sadfasd.

Gunluk olarak kullandigim bi app in onemli bir update i ios-only olarak geldi, android oksuz kaldi diye elimden cikartiyorum.  Bu hafta burda birisi almazsa gidecegi yer hazir bu sefer. Bence piyasadaki en iyi fiyat/perf android tablet. 

Fotolar temsili, urun mint kondisyonda. Alicisi cikarsa muhakkak fotograflarini yollarim herseyiyle. 

samsung-galaxy-tab-a-sm-t510-32-gb-10-1- 

samsung-galaxy-tab-a-sm-t510-kilif-smart

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UP!

Bi tane daha yeni parca var;

RHA TrueConnect BT Kulaklik

Spoiler

Yazcak bisey yok aslinda, kulaklik gibi kulaklik. Hic bir eartip kullanilmadi. 0 alinca ne kondisyonda geliyorsa o gelcek. Bi tek kendi eartiplerimle denedim, izopropil alkolle temizleyip paketledim. 

Fiyat 850 TL civari dusunuyorum. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bunun disinda RHA m750i ve t20i kullandim. Cok begenip 1 set daha almistim. Kablosu bariz benim hatam yuzumden hasar gordu, buna ne yapabilirim vs diye yazdim support sayfasina. "Biz nasil nasil zarar gordugunu incelemek istiyoruz, tum aksesuarlar sizde kalsin , biz size yeni kulaklik yollayalim" dediler. Ben daha elimdekini yollamadan mail ile birlikte kargo takip bilgisi yolladilar. Yeni kulaklik paketi icine ekstra aksesuar (foam tipler , canta, klips ) paketi koymuslar, bir de ucretsiz geri kargo zarfi yollamislardi. Sorgusuz sualsiz. 

Ondan sonra bunun gibi bir kac soruma da yine ayni sekilde cevap vermislerdi. Inanilmaz bir firmadir gercekten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Yine cikti biseyler ama yeni konu acacak kadar sey birikmemis, buradan devam edeyim. 

Epson EH-TW5100 Full HD 3D Projeksiyon Cihazi

Kutusu ve faturasi kayip, kutu icerigi tam. 722 Saat kullanilmis, sayac goruntusunu attim. 

1 ay once tasindik, eski evdeki gibi buna ayiracak uygun bir duvar olmadigi ve istedigim gibi bir perde alacak maliyete girmek istemedigim icin satiyorum. 

Ortamlarda 3500-3800 arasi fiyatlarda yaziliyor hala kardesi TW5300 ile birlikte. Pati ozel fiyati olarak 3200 diyeyim. Daha uygun fiyat bulan olursa da ne fiyat bulduysa onu matchlerim. Film icin falan guzel alet ?

Spoiler

1jtJwPV.jpg

dOOPUKr.jpg

YrE6BdL.jpg

0E5HRMN.jpg

2a6mH7z.jpg

 

Beurer LB12 Ultrasonik Mini Hava Nemlendirici

Bunu hava keselerinde problem yasayan bir kusumuzun tedavisi icin almistik gectigimiz kis. Faturasi 25 Aralik 2020 tarihli. 15-20 gun boyunca kullanip sonra temizleyip kutusuna kaldirdik. Aldigimizi bile unutmustum dogrusu. Simdi cikti dolaplarin birinden. Kutu icerigi tam. 0 lari 420-450 civarinda. Patiye 250. 

Spoiler

NXBxlNb.jpg

 

 

Fotografini cekmediklerim; 

iPhone SE 2020 64gig siyah var. Kutusu , faturasi, iviri ziviri tam. Ekranda belli belirsiz ufak bir kilcal cizik var. Agir isik altinda cok inceleyince belli oluyor. Ilgilenen olursa fotografini cekerim. Patiye 3850

iPhone 7 32gig Jet Black var bir de. Kutusu var, sanirim kulakligi yok. Faturasi da var ama garantisi bittigi icin manasi yok. Bunun serviste ekrani degisti, bataryasi da deji 2300 mAh ile yeni degisti. Kullanilir, iyi durumda gayet. Yine ilgilenen olursa fotografini cekerim. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...