Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'in Evrim Teorisi


akirafes

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, akirafes dedi ki:
Alıntı

Bence bu tür tartışmalara, bilgisayar mühendisleri dahil olmalıdır. bu yalnızca biyologların anlayabileceği veya anlatabileceği bir konu değil... biyologlar analiz yapıyorlar, deney gözlem, vs... deneyde şunu gördüm, bunu göremedim diyorlar. sonra da sentezliyorlar, bir yorum üretiyorlar... ama bilgisayar mühendisleri, bütün bu dinamikleri inorganik maddelerle üretiyorlar, gerçekliyorlar... dna dizilimleri üretiyorlar, hücre diyebileceğiniz çipler üretiyorlar, robotlar üretiyorlar, vs... yani bu konunun felsefesine hakimler. size samimi bir gerçeği itiraf edeyim, ben 20 yıldır mikrochip programlayan bir mühendisim. elektroniğin bazı alanlarında ileri bilgiye sahibim ve bu videoda söylenen bir çok şeyi duyduğumda, biyologların halen gerçeklerden çok uzak olduğunu düşünüyorum. naçizane fikrim, kesin ifadeler kullanmak için metodunuz yeterli değil... ama bunu anlayabiliyorum, çünkü teknolojimiz yeterli değil. deney ve gözlem yapıyorsunuz ama yeterince veri üretemiyorsunuz. bir bilgisayar, yazılım veya elektronik mühendisinin size katılmayacağı nokta burada başlar, benim anladığım kadarıyla, bazı biyologlar yeterince bildiklerini zannediyorlar... ama hücre oluşumundaki o yazılım süreçleri, yazılımın çalıştığı donanımlar, organeller, dna-rna oluşumları, o dinamikler, evrim, vs... bir biyoloğun anlattığı şekilde olur mu??? bence bu yük, tek başına biyologları aşan bir yük...

 

bilim insanlarına bu yorumu hemen iletmeliyiz bence. müthiş bir fikir bunca yıldır bir tanesinin bile aklına nasıl gelmemiş şaşıyorum.

Black-ice tarafından düzenlendi
  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

artık biyoloji, fizik, hatta jeoloji gibi doğal bilimlerde hatta belki sözel bilimlerde böyledir, tamamen quantitative veya numerical denilen yöntemlere geçildi medeni ülkelerde. türkiyede de böyle ataklar var ara ara. 

yani o yorum atan arkadaş sallamış, artık phd öğrencilerine matlab, python, R vs. de data analizi ve publication kalitesinde görselleştirme yaptırtmadan doktorayı vermiyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...