Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'in Evrim Teorisi


akirafes

Öne çıkan mesajlar

netleştirildi. arkeoloji müzesine gidiyorsun. umarım istanbuldasındır. İlk soldaki büyük binaya merdivenlerden çıkarak giriyorsun içeri girince en sol koridora gidip sağa dönüyorsun duvarın karşısındaki duvarın en dibine gidiyorsun. işte buradan geldik marsa.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Darwin'in Evrim Teorisi olarak değiştirildi
22 saat önce, Black-ice dedi ki:

abi öncelikle kusura bakma mesajlarını okuyacağım diye canım çıkıyor söylemeden geçemedim. mesela çok uzun birleşik bir cümle yazıyorsun ama sondaki yüklem ilk cümleyi kapsamıyor. nesneler yok bazı cümlelerde, virgüller çok yanlış yerlerde falan. neden böyle yazıyorsun abi? ben mi yaşıyorum bunu bir tek?

çünkü feamer UZAYLI TÜRKÇESİ konuşuyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi eğer paralel evrenler veya dünyalar olma olasılığı olsa İnsan olması hemen hemen imkansız bir olasılık bu dünya veya evrenlerde. Sizin inancınıza göre. Eger insan burada maymunun bilinmiyen hic bir kanıtı olmayan ortak atasıdan  evrildiyse  diger dünyalarda bu şans neredeyse sıfır. İmkansız gibi gözüküyor. Yani aynen bizim evrenimizde hiç bir şekilde galaksinin herhangi bir yerinde 16 milyar yıl boyunca bir insan olmayacağı öne sürülmesi gibi paralel evrenlerde (eger gerçekse) de hiç bir bir sans yok insan var olmasının. Tek bana mı ters geliyor bu. Kainatta tek insan biziz. Biz miyiz acaba? Tmm paralel universe e sıfır kanıt var. Ama olma olasılığı hala possible Ama hiç bir şekilde olsa bile insan olamaz bu evrenlerde not  possible eger inandığınız doğru ise. Çok sığ bir düşünce bu Black sen yine hakaretlerine aşağılamalarına devam edebilirsin düzeyine yakışır bir şekilde. Ama ben senin insanın bu kadar daracık bir zamana ve alana hapsetmene göz yumamam. Bence sen yalnızca eksik tartan bir tartısın. Bir atom bombası ile hedefi bile vuramazsın. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

32 dakika önce, goldbären dedi ki:

bir kere bizim inancımızsa saygı duyması lazım... inanmıyorsan da saygı duy ferit efendi !!! 111

Kesinlikle duyuyorum. daha önce de yazdığım gibi evrime ki şuan da zaten hala günümüzde süre gelen bir oluşum tabiiki katılıyorum. Ayrıldığım tek yer burada aksine bir şey savunulunca hakarete uğranılması. Yukarda ki videoyu veriş sebebim orada çoklu dünyalardan bahsediyor yani anlamı her şeyin mümkün olabileceğinden. Ama burada öyle değil. Benim kabul etmediğim insan evrimi bir kanunmuş gibi bahsediliyor. Aksi olamaz deniyor. Şimdi bu evulation random olan bir şey. Yani bir düzeni paterni yok. Diyelim ki dünyada x- y ye evrildi Başka bir glakside başka bir dünyada x- z ye evrilebilir. işte burada ayrılıyorum. Ben insanların 16 milyar yıl boyunca tirilyonlarca gezegenden belki bir tanesinde bile var olabileceğine inanıyorum. Yani sırf insanları dünyaya hapsetmiyor böyle bir narsislikten de kendimi uzak tutuyorum. bunda da en büyük ayrıldığım nokta zeka gelişimi. Zeka gelişimi akıl ise çok zor bir evulation olsasılıgı ise neredeyse imkansız gibi bir şey daha once paylaştığım makale ornegi. Ha bu kanun olur denir bu bir fact inanırım o zaman derim bu bir kanunmuş yerçekimi gibi. Tamam derim  bilim kabul etmiş. Ama kabul edilmiş öyle bir sey de yok. Bilim dünyasından %100 kabul edilen bir şey değil bu katılmayanlar var. Ben akıllı yaşam formu olduğuna inanıyorum evrende ve insan şeklinde olmalarına da inanıyorum. Ama eğer bu rastgele random gelen evulationı kabul edersem sizin gibi o zaman 16 milyar yıl boyunca trilyonlarca gezegende hic bir insanın yasamadıgını hatta dünyamızda bile 140-160 milyon yıldan once hic bir insan olamıyacagını kabul etmiş oluyorum. Mu Atlantis gibi efsanelerin milyarda bir bile gerçek olamıyacagını kabul etmek bu. 5 milyar yıldır tek bizim bu dünyada yalnızca 140 milyon yıl yasadıgımız ve evrende yalnız türümüzün tek olduğunu kabul etmek bu. Yukarıda yazdığım gibi eger belki  varsa paralel evrenlerde bile.  Burada ayrılıyoruz. Ama bana buna inandığım icin kimse bana saygı duymuyor hatta delilikle itham ediliyorum. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bunların bir kafa yapısı var, bir şeyi alt etmeye çalıştıkları zaman alakasız bir konuyu ya da nesneyi örnek gösterip devamlı oradan vurup yok etmeye çalışıyorlar çok düşük zekalı biri bile anlıyor hemen bunu ama devamlı bunu yapıyorlar, malum kesim hepsi böyle bunların..

Aldıkları bir eğitimden böyle olduklarını düşünüyorum ya da ne bileyim farkılı bir insan türü bunlar özellikleri bu böyle davranıyorlar, çok ilginç ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

15 saat önce, axedice dedi ki:

Bi kaç yanlış nokta var, garibim karabuz düzeltmeye çalışıyor ama nefesi yetmez insanın.

 

Sümerlilerden başlayalım, vakumda bir anda süper gelişmiş bi medeniyet olarak ortaya çıkıyor değiller onların öncülü medeniyetler var. Ama yazıyı buldukları (ya da öncüllerinden miras alıp güçlü bir devlet sistemi de kurarak ilk defa kurumsallaştıkları) ve komşu toplumlara ilettikleri için sanki herşeyi ilk onlar bulmuş gibi görünüyoruz. Çünkü elimizdeki ilk YAZILI kaynaklar (aka tarihin başı) adamlara ait.

Ve evet semavi dinlerin kökeni de sümerliler ama atlanan bi nokta var, dinleri de sıfırdan oluşturmuyorlar, yalnızca varolan dinleri mitleri vs. kağıda (taşa) döküyorlar ve bu arada tarihin her döneminde her toplumun yaptığı gibi kendi siyasi figürlerini de dinin içine iliştirip yönetici kasta meşruiyet veriyorlar. Sümer dini ve mitleri semitik politeistik dinlerin ilk hali değil, YAZILI ilk hali sadece.

 

 

 

sümerlilerin asyadan göç etmiş olduklarından bahsetmek istemeyenler, bir anda ortaya çıkmışlar gibi anlatıyor. aksi halde siyasi ve tarihi kronolojik olarak çok etkisi olacak bir olay aslında. sümerliler mezopotamyada mı sıçrama yaptılar, yoksa geldikleri yerde bunları daha önce biliyorlar mıydı? ikisi farklı sonuçlar ortaya çıkartan sorular olduğu için öyle oldu diye geçiyorlar.

mesela google a yazının bulunması yazıyorsun M.Ö 3500, Keops Piramidi ne bakıyorsun MÖ 2580-2560 diyor, hadi bunu doğru olarak kabul edersek ki, o konuda sahtekarlık yapıldığını popüler tarih belgeselleri bile anlatıyor, piramidin yaşından ziyade, 4 hanedanlığın 2. firavun olan Khufu Yunanca şekli Cheops (Keops)MÖ 2589 – MÖ 2566 a affedilen bir piramit olduğu için o tarih çıkıyor. 1000 senede insanlık büyük bir sıçrama yapmış gibi duruyor zira sonraki bin yıllarda, eski firavunları taklit etmek isteyen yunan firavunlar bile bu piramitlerin yanına yaklaşamıyorlar. burada bence kronolojik sıra acaba bu şekilde mi yaşandı diye sormak gerekiyor.

semavi din konusu zaten hz ibrahimin direk sümer dini sınıfın içinden çıktığı, onlar ile ayrı düştüğü için kabenin olduğu yere gelerek yerleştiğinden bahsediyorlar. bu bile aslında dini geçmişin mezopotamya ya geldiklerinde değil belki öncesine dayanabileceğinin bir göstergesi olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, Black-ice dedi ki:

oksijen örneğini vermiştim ben de ama arkadaş ona external bir değişim diyip geçiştirmişti açıkçası anlamadım dünyadaki canlıların yine dünya atmosferinde yarattığı bir değişim nasıl external oluyor? ya da bakteriler değil de biz atmosferin anasını (başka bir tür açısından bakıldığında) ağlatınca internal mı oluyor?

 

kuyruklu yıldızlar vasıtası ile dünyaya yaşamın geldiğinden bahseden iddialar var, belki ondan bahsedilmiştir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...