Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'in Evrim Teorisi


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Sümerler matematik ve geometrinin temellerini atmışlardır. (Dört işlemi bulmuşlar, dairenin alanını hesaplamışlar, çarpma ve bölme cetvelleri hazırlamışlardır.) Sümerler astronomide de gelişmişlerdir. Burçları ilk Sümerler bulmuştur ve günümüze değin gelmiştir.

Artıklı ve doğru bir takvim kullanmışlar, bir ayı 30, bir yılı 360 gün olarak hesaplamışlardır. Ayrıca Güneş saatini icat etmişlerdir. Dünyada ilk kez ay yılı hesabına dayanan takvimi Sümerler bulmuşlardır.

Ninti:Sümer hayat tanrıçasıdır. Ninhursag tarafından Enki'nin vücudunu iyileştirmek için yaratılan sekiz tanrıçadan biridir. Ti kaburga anlamına gelir ve O'nun özel tedavi alanı kaburgalardır. Enki yasak çiçeklerden yemiş ve bu sebeple Ninhursag tarafından lanetlenmişti. Ninhursag O'nu iyileştirmek için diğer tanrılar tarafından ikna edilir. Bu hikâye daha sonra Tevrat'ın Genesis (yaratılış) bölümünde anlatılan Adem ile Havva'nın yaratılış hikâyesinin kaynağı olarak değerlendirilmiştir.

Sümer inanışına göre başlangıçta gök ile yer birdi. Daha sonra gök ile yer, tanrılar tarafından ayrılmıştır. Sümer inanışında evrenin kökeni şu şekilde açıklanır:

Başlangıçta ilksel deniz vardı; kökeni veya doğuşu konusunda bir şey söylenmemektedir, Sümerler onu her zaman varmış gibi düşünmüş olabilirler.

İlksel deniz gök ile yerin birliğinden oluşan kozmik dağı vücuda getirdi.

Tanrılar insan biçiminde kişileştirildiğinde, Anu (gök) eril, Ki (yer) dişildi. Onların birleşmesinden hava tanrısı Enlil doğdu.

Hava tanrısı Enlil yerden göğü ayırdı ve babası Anu göğü ele geçirirken, Enlil annesi Ki'yi, yeri, ele geçirdi. Enlil ile annesi Ki'nin birleşmesi- tarihsel devirlerde Ninmah, "yüce kraliçe", Ninhursag, "kozmik dağın kraliçesi"; Nintu, "doğurgan kraliçe" gibi çeşitli adlar verilen tanrıçayla özdeşleştirilmiş olabilir- evrenin düzenlenmesini, insanın yaratılışı ve uygarlığın kuruluşunu başlattı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sümerler

 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Black-ice dedi ki:

şu topiği uplamayın yok olsun abi ya. utanıyorum.

bir akıl hastası bir tane de cahile laf anlattım sayfa sayfa. türk insanının bilgisi olmadan fikri olması klişesini, bilmiyorum deme engellisi olduğunu uygulamalı gösterdi hatırladıkça sinir oluyorum.

Şimdi Bu konuyu bu yüzden açtım. Bu tavır yüzünden. Tartışmayı bilememek. Direk karşıdakine hakaret etmek. Sorun bu idi asıl. Debate hiç yapmamış birisi nasıl uniden mezun oluyor anlamıyorum. Sen bir debate de nasıl karşıdakine bu şekilde konuşabilirsin? Ama paticik de 1 kişi cıktı ki diğerlerinden ne kadar iyi yetişmiş olduğu belli  Black yanlış yapıyor bu şekilde dedi. 

5 milyara yakın dünyanın yaşı. Sen nasıl nereden bilebilirsin ki biz maymun la ortak atadan geldik? Buna nasıl kesin bu. kanun bu. Buna inanmayanın aksini söyleyenin yeri akıl hastanesidir dersin? Asıl cahillik budur. Kim bilir ne medeniyetler var oldu ve yok oldu. Belki bir Atlantis medeniyeti belki bir Mu medeniyeti var oldu? Bunun aksini kim inkar edebilir Bu bir olasılıktır. Çok büyük bir zaman bu 4 milyar yaşında bakteri fosili var. 250 milyon yıldan  eski bilinen yaşayanlar var. Kim bilebilir kimler geldi gitti? Geride Dna bıraktılar mı?  Mars'da eskiden yaşam olma olasılığı bile var aynı Dünya gibi imiş.  Atmosferi varmış sonra meteor yağmurları ile kütlesi küçük olduğundan manyetik alanını kaybederek  bu atmosferini koruyamamış ve kaybetmiş. O kadar peşin hükümlüsün ki Bunu da hiç utanmadan dışa vuruyorsun. Aslında içinde satacak bir kaç vidası kalmış bir nalbur dükkanı gibisin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genetik bilimi neyse ki gelisti, dna analizleri gayet acik destekliyor ortak ata tezini. Ki o olmasa bile yeni turlerin olusma mekanizmasi da ortak atalarin varligini sarsilmaz sekilde kanitliyor. Gerisi zaten basit akil yurutme. Ha yok illa biz mars’tan geldik oyle gelistik diyorsan da occam’in usturasiyla bi tiras olman gerekiyor derim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bakıyorum sizin dediğiniz gibi kesin bir şey yok kabul edilmemiş. Bir kesim kendince kabul etmiş ama bunu tanımayan bir çok bilim adamı var.  Brittannica bile Bu atalar henüz tanımlanmamıştır, ancak maymun-hominid sapması 6 ila 10 milyon yıl önce meydana gelmiş olabilir. diyor yani OLABİLİR ama siz kesin diyorsunuz Brittanica dan bile üstün bilginiz var. 

https://www.britannica.com/science/missing-link

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gayet guzel aciklamis bence sana, ben okurken aydinlandim dogrusu. Tartisma ahlakindan bahsederken bile kendi isine gelen kisimlari yerine getirilsin istiyorsun. Insanlar saniyor ki bir fikir belirtirken uzerlerine sorumluluk almiyorlar. Ben istedigim fikri soyleyim, karsidakine istedigim karsi argumanlari sunayim kimse bana birsey diyemesin diye birsey yok. Adam sana cocuga anlatir gibi anlatmis teori nedir kanun nedir, evrim neden doganin bir kanunu diye. Sen buna karsi cikacaksan 1- Adamin ozenerek insa ettigi anlatimi gormek zorundasin, 2- Kendi ortaya attigin karsi sav onunkinden daha sag duyu ve mantikli olmak zorunda. Yok oyle ben Mars'tan gelen efendilere inanayim ama karsidaki kendi savini en kucuk acik kalmayacak kadar ispatlasin, ben istedigime inanyim ama karsidaki hata gecirmez olsun. Sen esas tartismayi tartisma yapan kurallara ragbet etme, sonra "yok ses cikarma, yok sert girme" diye karsidakinin elini kolunu baglamaya calis.

Yari cahil tam cahilden daha tehlikeli resmen. Adam elinin altindaki tum kaynaklari kendi cehaletini muhafaza etmek adina bir silah olarak kullaniyor. Karsindaki adam bir yandan sana karsi cikip bir yandan senin adina argumanlarini duzeltmekle mi ugrassin. "Bu isi yapacak ehliyete sahip degilsen git basimdan" diyor iste hakli olarak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

49 dakika önce, akirafes dedi ki:

Valla bakıyorum sizin dediğiniz gibi kesin bir şey yok kabul edilmemiş. Bir kesim kendince kabul etmiş ama bunu tanımayan bir çok bilim adamı var.  Brittannica bile Bu atalar henüz tanımlanmamıştır, ancak maymun-hominid sapması 6 ila 10 milyon yıl önce meydana gelmiş olabilir. diyor yani OLABİLİR ama siz kesin diyorsunuz Brittanica dan bile üstün bilginiz var. 

https://www.britannica.com/science/missing-link

gönderdiğin linkte yazanı bile anlamamışsın ya hahahaha.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen maymunu kardeş saymama nedenini anlamıyorum. insan dediğimiz doğduğunda maymun kadar aklı yok neredeyse. büyürken ancak insan kapasitesine ulaşıyoruz. maymunun da öncesine gidince mikroplardan geliyor zaten herşey. ölünce gene mikroplar yiyor. "maymun sen kimsin ki benim kardeşim/babam olasın" denecek bir durumumuz yok zaten bence. şurada en son 1000 nesildir uygarlık namına birşey kurmuşuz, halihazırda olan aletlere dayanmasak da doğaya anadan üryan düşsek uzun süre hayatta kalmayı başarabilecek insan çok yoktur. bence biraz daha az gururlu yaklaşmamız lazım dünyadaki diğer canlılara. bugün düğmeye basıp hepsini öldürebiliyoruz diye hor görmeye gerek yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olay tamamen insan Egosu ile alakali. Her alanda var bu, dinler bile bunun uzerine degil mi. Adam inek insan yesin diye yaratildi, dinazor petrol olsun diye yaratildi diye inaniyor. Tum dunya insan icin yaratildi tum evren insan icin yaratildi kafasi var. Bunun nedeni su dandik dunyadan cikamiyor olusumuz. Ilk darbeyi 500 yil once Galileo et al. vurmus zaten bu kafa yapisina (felsefi olarak da antik yunan aslinda) umarim yakin zamanda uzayda karinca tanesinden farkimiz olmadigi anlasilirsa bu ego sistemleri de yirtilir.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, akirafes dedi ki:

Ya Mod Sam senin saygın ve hatırın büyük bende senin için kardeşim ilan ediyorum maymunu. Belki onlardır başka yerden gelenler.

maymun.jpg

hani seni düşünerek söylemedim de genel bir duygu gözlemledim bazı konuştuğum insanlarda geçmişte. maymunlar da 1 milyon yıl sonra ne hale gelecek zaten orası da meçhul. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada eller kollar falan tamamda, beyin ve çalışma fonksiyonlarının gelişmesi asıl mesele. Aslında o bile değil insan hayvanını diğer hayvanlardan ayıran en büyük farkı bilgiyi aktarıyor olması aslında ve bu tam olarak ne zaman çıkmış veya geliştirilmiş bir özellik mesela. Milyon yılda yaşayan bir çok sosyal hayvan var, bunların sürüleri var hepsinde alfa liderler var ama bilgi aktarımı yok. Şempanzeler kendi aralarında ganimet savaşları bile yapıyorlar ama aşağı su başı şempanzesinin bulduğu çubuğu, yukarı dağ şempanzesi benimsemiyor, veya doğal hallerini çeken spy camler var mesela bir çubukla Bir şeyler kovalayan şempanzeyi kimse taklit etmiyor veya kavgaya giderken eline odun alıp onu sallayan bir İki tanesi oluyor ama Yine anı şekilde la bu odun iyi kafa kırıyor bende elime bi tane alam diyen yok, Bu bakımdan hayvanalar Hallerinden memnun gibi geliyor insana. Diğer taraftan insan bebeği tüm hayvanlar alemindeki en vasıfsız yaratık, normal evrim dinamikleri içimde yok olması gerekirdi çünkü hayatta kalandan çok ölen olması lazım. Ama öyle olmamış ve bebek tam bir tabula rasa gibi yanıda bilgi yükleyecek bir kimsesi varsa muazzam bir taklit ve öğrenme kabiliyeti varma ama şempanzelerde bile bebek lazım olan bütün motor fonksiyonlar ile doğuyor ama zaman içinde bunları cilalayarak büyüyor gibi gibi...

insan hayvanı olarak çok farklı bir yerden başlamışız gibi duruyor bunları alt alta yazınca

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eller alet kullanabilmek için elzem, zeka ancak alet kullanımıyla bir sonraki aşamaya geçebiliyor. dahası bu yöntemi anne yavrusuna öğretiyor, annesinden ayrılan yavruların bu yöntemi kullanmadıkları gözlenmiş. zaten şu nokta en erken insanın bulunduğu noktanın bir öncesi aşağı yukarı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.06.2020 at 15:35, Laraken dedi ki:

rasyonellikten uzaklaştıkça zaten inanç oluyor adı onun, ve o sularda açılmanın sınırı yok. git gidebildiğin kadar yani. 

marsılar bizi kodu buraya demek de örnek işte dediğime. rasyonel hiç bir tarafı yok, destekleyebileceğin kanıtın yok, cevaptan çok soru üretiyor, bilimsel tabiki değil. 

yani dediğin şey insanla goril dnasının arasındaki farkın %1-2 (tam oranı hatırlamıyorum) olmasını nasıl açıklıyor en küçük örnek olarak?
 

o kadar boş ki dediğin şey neresinden tutsan elinde kalıyor. ha şu da var; atıyorum 20 yıl sonra marstan geldiğimiz kanıtlandı, sen yine haksız olacaksın bugün. olmayan veriyle çıkarım yapıp ona inanıyorsun çünkü.

laraken şurada noktayı koymuştu topiğe bence ama baktım sonra kendisi de devam etmiş ?

tane tane okunup düşünürse akif abi de anlar bence

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Feamer

yazdıklarının hiçbiri onca şeyden son cümledeki anlamı çıkarmanı gerektirecek şeyler değil

farklı bir yerden başlamış olmamız doğru, yanlış değil. ama bunu sağlayan zaten evrimdi. primatların yaşam farkındalığı ve iletişim gücü çok yüksek olan homo sapiense geçişinin gerçekleştiği bir kaç milyon yılcık süreci takip edemiyor oluşumuz bununla ilgili fiction bulmamız gerektiği anlamına gelmiyor. evrimde patlamalar var, duraklamalar var. bunları tespit edebildiğimiz kadarını edebiliyoruz ve ortaya çıkarabildiğimiz kısmı buzdağının görünen kısmı. evrim alt alta elmaları armutları yazdım ve analiz ettim uzaylıları buldum diyemeyeceğimiz kadar derin bir konu, diğer bilim dallarına gidiyor çalışmaları vs. paramecium'un postuna geliyoruz malesef.

1 saat önce, Feamer dedi ki:

Diğer taraftan insan bebeği tüm hayvanlar alemindeki en vasıfsız yaratık, normal evrim dinamikleri içimde yok olması gerekirdi çünkü hayatta kalandan çok ölen olması lazım. Ama öyle olmamış ve bebek tam bir tabula rasa gibi yanıda bilgi yükleyecek bir kimsesi varsa muazzam bir taklit ve öğrenme kabiliyeti varma

insan bebeğinin en vasıfsız yaratık olması insanın bu "üstün" özelliklerinin olması zaten. evrim dinamiğinde yok olmamış olması onun farklı bir alanda başarılı olmuş böylece başka yöntemlerile korunmuş olduğunu gösterir.

hayatın başlaması, evrimleşmesi zaten richard dawkinsin dediği gibi 60-70 yıl yaşamaya evrimleşmiş beyinlerimizin algılayamayacağı kadar ufak bir sayıdan oluşan ihtimal. çok ironiktir ki olayları daha yaşanmadan uykumuzda bile simüle edip ön hazırlık yapabilmek, tamamını göremediğimiz cisimleri beynimizde tamamlamak gibi yeteneklerimiz varken bu tarz fictionlara kaymak aslında çok evrimsel ve "insanı" bir hareket. yazdığın şeylerin üzerinde bilim dünyasında yapılmış onlarca çalışma ve makale var. ben de okumadım tabii ki hepsini ama eminim ki oturup çoğunu okusan "farklı bir yerden başlamışız bence abi" deme heyecanın bayağı bir azalır. tabii akirafesin atıp durduğu tırt bilim dünyasından bahsetmiyorum.

Bunu 20 kere yazdım tekrar yazayım. Origin of life'ın alien kaynaklı olması saçma bir fikir değil. İlk DNA'yı bir uzaylı buraya gelip bırakmış neden olmasın. Ancak evrimin kendi sürecinin içinde kendi türünüzün oluşumu için bir uzaylı müdahalesi aramanızın tek sebebi maymun olmayı kaldıramamak falan olmalı.

  

1 saat önce, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Adam gayet guzel aciklamis bence sana, ben okurken aydinlandim dogrusu.

Eyvallah şu saçma topicden şöyle bir mesaj görmek beni sevindirdi baya.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilincin olusumu ile ilgili literatur ne diyor tam olarak? Bu is o kadar basit degildi benim okudugum bircok makalede. Yani fiziksel evrim ile bilincin olusmasinda ve senin dedigin bu ozelliklerin gelismesinde bir gap var. 

Bilinc gelisirken bunun sadece belli primatlarda gelismis olmasi da ilginc bir durum sanki? 

Iste burada Ancient Aliens kardeslerim devreye giriyor ? 

Sumerliler isi o kadar basit degil ya. Tum mezopotamya ve efsaneleri cidden belli seylere isaret ediyor dikkat ederseniz. Bunlarin oncesinde ama herhangi bir kaynak yok. Tabii ki yazinin (cuneiform) icadiyla alakali da Sumerliler isi cocuklugumdan beri bana ilginc gelmistir. 

Muazzez Ilmiye Cig benim cocukluk arkadasimin cok uzaktan akrabasiydi bir keresinde bizim okula gelip Sumerliler ile ilgili inanilmaz bilgiler vermisti. Baya kucuktum sanirim 8-9 yasinda olsam gerek. Ama tum dinlerin aslinda Sumer geleneklerinden ciktigi aklimda kalmis. Hayat tabii daha sonra ilerlediginde gozlemle ve okuyarak bunun dogrulugunu gormustum. 

Mezopotamyadaki hizli gelisim ve uygarlik, yazdiklari efsaneler ve dunyaya kattilklari acisindan Sumerliler sanki bir farkli duruyor tarihi gelisim icerisinde ama bu konuda benden cok daha fazla bilgisi olanlar vardir.

Bu arada aksine Ancient aliens ara bir irk yarattigi iddaa edildigi icin aslinda maymundan uzagiz fikrini olusturmuyor bende - aksine - gelisimi tamamen kisitlanmis ve kapasitesi belli bir noktaya gelebilen bir varlik olarak goruyorum ben ilk yaratilan insani. Bunu belki beyin kapasitesinin belli oranini kullanabilme vs diye dusunebiliriz.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi ama bebek meselesinin önemi, yarışa sıfırdan başlayan insansı için çok önemli, oldukça fazla sayıda, misal kendisi ile aynı habitatı paylaşan aslan kaplan, maymun, şempanze vs gibi cümle hayvanattan daha fazla çocuk doğurması ve bunları büyütmesi gerekiyor gerekiyorki sağlıklı bir gelişim ortamı yaratabilsin yoksa daha alet edevat yapmayı bilmeyen, cahil ve kabiliyetsiz insanımsı primatın soyu karetta kaplumbağası gibi olması gerekiyor. Bu en temel prensip değil mi?

yani bu insanımsı primatın yavrusu bir şempaze yavrusu kadar fonksiyonel olması  lazım geliyor olması lazım ki soy ilerlesin ama o zaman insan bebeği niye bu şekile evrildi diyede insan düşünüyor 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi öncelikle kusura bakma mesajlarını okuyacağım diye canım çıkıyor söylemeden geçemedim. mesela çok uzun birleşik bir cümle yazıyorsun ama sondaki yüklem ilk cümleyi kapsamıyor. nesneler yok bazı cümlelerde, virgüller çok yanlış yerlerde falan. neden böyle yazıyorsun abi? ben mi yaşıyorum bunu bir tek?

neyse konuya dönersek çok basic bir matematiksel denklem abi bu.

yani sıkıntılı bir özelliğin doğal seleksiyonda elenmişse demek ki başka yönlerden sana çok büyük bir impact yapmış ki o özelliği korumuşsun. koruyabilmişsin hatta.

hele ki bebek konusuna gelince her şey çok ortada; bebeğin mal doğmasının sebebi insanların beyninin çok büyük olması (bu zaten bizi öne çıkaran özelliğimiz) ve bebekler bu yüzden diğer canlı yavruları gibi tek başına ya da en azından ufak bir destekle yaşayabilecek seviyeye gelmeden doğuveriyorlar. çünkü beyin vajinadan geçebileceği maximum seviyeye geldiğinde bebek hala yetersiz bir halde oluyor ama daha fazla büyürse de geçemeyeceği için mecburen doğuyor.

denkleme oturtursan bu özellik insana en güçlü özelliklerini kazandırıyor bu özellikler arasında bu süreçte bu bebeği çok iyi koruyabilecek özellikler de var. bu yüzden sana çok büyük bir güç arz eden bu özellik aynı zamanda bu gücün dezavantajını elimine etmeni de sağlıyor ve böylece evrimde yürüyor.

ayrıca insanları maymundan direk bize evrilmiş olarak düşünmeniz de hata. bizim gibi yetenekleri olmayan insan türleri de var ki daha bir tanesi geçen sene falan yeni keşfedildi.bu insanlar bizim kadar iyi iletişim vs kuramadıkları için onları ormanda falan çok kolay avlayıp soylarını tükettiğimiz düşünülüyor.

yani aptal maymun -> hop takım elbiseli mühendis gibi bir durum yok.

aptal maymun
-insan

-biraz daha aptal insan

-aptal ve konuşamayan insan

gibi dallara ayrılıyor ve bu yarıştan biz çıkıyoruz. bunları yok ettiğimiz düşünülüyor (hatta çiftleştiğimiz de) ve çok da normal. bu ayrılmanın da sebebi işte önceki postta bahsettiğim evrimin derinliği. kimbilir buna ne sebep verdi? bir doğa olayıyla ya da mesela coğrafi bir gıda sorunu ya da farklılığı yüzünden bu hale gelmiş olabiliriz. uzaylılar pek iyi engineer edememişler sanırsam ki bir kaç falsolu model çıkmış öncesinde. ?

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Was Charles Darwin Wrong? New Study Suggests a Different Life Evolution Theory

According to the study first published in 'Nature Ecology & Evolution', and reported by Science Daily, scientists drew the conclusion after the team recreated an environment that is similar to underwater vents. The study authors found that the salt water and alkalinity in hydrothermal vents has no negative affect on synthetic cell formation. It rather actively favoured the formation.

According to study authors, similar hydrothermal vents are present in other planets as well thus adding fuel to theories of extra-terrestrial life.

Speaking about the study, first author Dr Jordan said that in their experiments, they created essential components of life that is more akin to prehistoric environments than other lab experiments. He went on to add that while they still do not know where life first formed, their study highlights the fact that the possibility of life being formed in deep-sea hydrothermal vents cannot be completely ruled out.

According to the Science Daily report, Professor Nick Lane, the study's lead author added that while there are multiple theories proposing how life started, their findings add weight to the theory that underwater hydrothermal vents are among the mostly promising locations for life to have begun.

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191104112437.htm

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

In 1871, Darwin wrote a letter to British botanist Joseph Dalton Hooker that life may have started in a "warm little pond."

"It is often said that all the conditions for the first production of a living organism are now present, which could ever have been present," Darwin wrote in the letter, digitized by the Darwin Correspondence Project. "But if (& oh what a big if) we could conceive in some warm little pond with all sorts of ammonia & phosphoric salts,—light, heat, electricity &c present, that a protein compound was chemically formed, ready to undergo still more complex changes, at the present day such matter wd be instantly devoured, or absorbed, which would not have been the case before living creatures were formed."

"We still don't know where life first formed, but our study shows that you cannot rule out the possibility of deep-sea hydrothermal vents," Jordan continued.

BUILDING BLOCKS OF LIFE MAY HAVE COME FROM DEEP SPACE: 'KEY TO UNRAVELING FUNDAMENTAL QUESTIONS FOR HUMANKIND'

Lane noted that since deep-sea hydrothermal vents may be responsible for the origin of life on Earth, it could have implications for life in the universe — these vents are elsewhere in the Solar System.

Valla bazı bilim insanları Darwine inanmıyor bu yerçekimi kanunu gibi kabul edilmiş bir sey değil. Bu sitedeki insanlar ne derse desin bu bir kanun değil kabul edilmemiş bu. 

 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Darwin'in Evrim Teorisi olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...