Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'in Evrim Teorisi


akirafes

Öne çıkan mesajlar

rasyonellikten uzaklaştıkça zaten inanç oluyor adı onun, ve o sularda açılmanın sınırı yok. git gidebildiğin kadar yani. 

marsılar bizi kodu buraya demek de örnek işte dediğime. rasyonel hiç bir tarafı yok, destekleyebileceğin kanıtın yok, cevaptan çok soru üretiyor, bilimsel tabiki değil. 

yani dediğin şey insanla goril dnasının arasındaki farkın %1-2 (tam oranı hatırlamıyorum) olmasını nasıl açıklıyor en küçük örnek olarak?
 

o kadar boş ki dediğin şey neresinden tutsan elinde kalıyor. ha şu da var; atıyorum 20 yıl sonra marstan geldiğimiz kanıtlandı, sen yine haksız olacaksın bugün. olmayan veriyle çıkarım yapıp ona inanıyorsun çünkü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baştan evrim tartışılmış da zaten reddeden yok gördüğüm, insan kökeninin mars olabileceği esas iddia. ki bunu akirafes kendisi düşünmedi sanıyorum, bahsi geçen bir teoriydi. marslıların buraya koyması şeklinde değil de mars'a çarpan göktaşının fırlattığı parçalar üzerinde seyahat eden mikroorganizmaların buraya ulaşmış olabileceği ve dünyadaki canlıların ortak kaynağının, yani sadece insan değil, bu olabileceğinin bahsi geçmişti birkaç yıl önce.

bildiğim kadarıyla ilk mikroorganizmaların bu şekilde rastgele taşınmış dünyadışı kaynaklı olabileceğini kanıtlayan da, çürüten de bir veri yok. ama diğer herşey burada doğdu, sadece insan dışarıdan geldi şeklinde bir iddiaya rastlamadım. ancak uzaylıların son onbin yıllarda uplift etmesi teorisi var işte malum ama o daha fantastik tabii. ben şahsen kendi adıma insan primat ailesinden olduğunu düşünüyorum her halükarda. bu da kesinlikle insanı alçaltmıyor benim nezdimde. kimi primat kimi homo sapiens'ten daha insan zaten lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Oce4n dedi ki:

Şimdi o zaman evrim'in ne olduğunu bilelim ilk önce. Eğer ki evrim sadece "canlıların yaşamını sürdürmesi için kendisini mutasyon etmesi" gibi bir tanım ise evet bunu çok rahat deneylerle görebiliyoruz. Antibiyotiklere bağışıklık kazanan mikroplar filan bunların en basit örneği zaten. Bu tekrarlanır bir deneydir kanun olarak kabul edilir.

Kafan karışmış durumda ama farkında değilsin. Her cümlenden bunu anlıyorum. Bu konuyla hiç ilgilenmediğini ve araştırmadığını da itiraf ettiğin için parçaları birleştirmek zor değil. Bu kafa karışıklığını yaşaman 1 saat önce evrimle ilgili okumaya başlamış biri için doğal bence.

Evrim kanunu; bir canlının nesil nesil her üremede mutasyonlarının birikerek X bir süre sonunda ilk baştaki canlıdan bambaşka bir canlıya dönüşmesi. Mesela ufak böyle tek hücreli bir canlı 2 milyon yıl boyunca ürüyor ürüyor ve 2 milyon yıl sonra o canlının türü artık tek hücreli ama iki bacağımsı uzvu olan olan bir canlıya dönüşmüş daha iyi yönünü buluyor mesela yaşadığı ortamda. İlk 2 milyon yıl önceki bacaksız hali ise artık yok. Basit bir evrim örneği. Yeteri kadar vakit geçerse zürafaya da dönüşebilir.

Evrim teorisi; bacakların mutasyon birikimiyle çıktığını biliyoruz ve ispatlayabiliyoruz tamam ama bu canlı bu bacakları niye çıkardı? diye soran soru. Daha iyi yön bulabilmek için mi? Dişilerini tavlamak için mi? Yaşadığı ortam mesela suculdu da meteor düştü su kurudu daha rahat yürümek için mi mesela? Yani bunu ne tetikledi? Genler tek bir dna tanesinden bir boz ayıya evrilerek bir anlamda yavaş yavaş kendini korumak için üzerine bir mecha inşaa eden yapılar mı? gibi sorular.

Şimdi bunu direk maymun-insan evrimine uygulayabilirsin.

6 saat önce, Oce4n dedi ki:

Ama eğerki evrim insanlar maymundan geldi demek ise bu anca bir teorem olur. %90 küsür ortak dna yapısı bulunan maymun ile insan aynı soydan geldi demek şu anki en mantıklı açıklamadır, ama kanıtlanıp kanun haline gelmesi de şu anki teknolojiler ile baya zor.

Maymun insandan geldi demenin tüm bu anlattıklarımın ışığında anca bir teorem olmadığını anlamışsındır. Bir coğrafyada bir şekilde bu şempanzeler insana evrildi. Bu kesin olarak biliniyor. Yani insanın maymundan evrildiği işin teorem kısmı değil kanun kısmı. Sadece bu evrimin neden, nasıl olduğunu kestiremiyoruz. Özellikle yaşadığımızın bu denli farkında olmak (İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik) nasıl evrildi bununla ilgili bir sürü fikir var.

Kanıtlandı çünkü şu anki teknolojiler ile de kromozomları çözümleyip benzerlikleri bulmaya yetecek teknolojimiz var senin iddia ettiğinin aksine. Hatta çoktan yapılmış bir şey.  Ama tabi ki bunun kanıtlanması bunu kanun haline getirmedi. Sadece hangi canlıdan geldiğimizi kanıtlarıyla bulmuş olduk. Bu zaten kanundu. Şurada kanıtların hepsini detaylı anlatıyor. Bu olay Darwin'in zamanında zordu çünkü Genetik bilimi diye bir şey o zamanlar yoktu. Gen, dna diye bir şey bilinmiyordu. Darwin efsane bir adam olduğu için bunları gözlemleyerek buldu ve bütün bilim dünyasını değiştirdi ancak tabi ki gen men bilmediği için açıklayamadığı çok şey oldu. Evrim genetik bilimi bulunduktan sonra zaten tam anlamıyla yasalaştı.

6 saat önce, Oce4n dedi ki:

Şimdi tekrar gelelim akirafes'in başlığına. Diyor ki maymundan gelmedik. Yani verdiğimiz 2. evrim tanımı üzerinden gidiyor, hani daha teori olan. Ama senin tepkinden görebildiğimiz gibi o kadar sıkı evrim muhafızlığı yapıyorsun ki "evrim geçen her şey doğrudur gerisi yalandır" bu da bir fanatiklik türüdür. Çürütülen teoremlerin örneğini kendin vermişken, bu kadar maymundan geldiğimizi savunman garip geliyor bana.

Ben de akirafes'in önerdiği şeye diyorum ki neden olmasın. Uzaydan geldiğimizi öneren, kanıt olabilecek hiç bir şey yok ama kesin olamaz da demiyorum. Evren'in büyüklüğünü göz önüne aldığımızda kendi başına mantıklı bir hikaye.

Valla gelmessek daha iyi ama geldik malesef. Öncelikle dediğin gibi akirafesin "daha teori olan"dan gitmediğini anlamışsındır sabırla yukarda uzun uzun anlattım. Yaptığım fanatiklik değil, sadece "Şuan odanda havaya bir kalem atarsan yere düşer" demenin evrim versiyonu. Evet düşer. Yani topic yerçekimini savunmak olsaydı bana cevap yazmadan yere bi taş atıp tamam blackice haklıymış diye kanıtlayabileceğin için bunları yaşamazdık. Ama bunu yapamıyorsun normal olarak.

Akirafes dese ki mesela "ben evrime inanmıyorum, biz uzaydan geldik" bu (onun için) çok daha rasyonel bir ifade olurdu. Ama söylediği şeye karşılık artık cahil demek bile mantıksız oluyor çünkü çok basit bir şekilde evrimden vs. tamamen bağımsız bi şekilde tutarsız çocukca bir argüman.

Evrimi tamamen kabul edip, evrimin bütün sistemine uygun bir canlı türünün bütün kromozom, taksonometri vs. kanıtlarına rağmen evrimini kabul etmeyip bir de üstüne üstlük bunu hiç bir temeli, bulgusu, verisi olmayan çocukca bir bilim kurgu fantazisiyle anlamlandırmak 51 yaşına gelmiş bir insan için korkunç bir akıl tutulması. Düşünsene ortada çocuğuna insanların marstan geldiğini anlatan bir baba var. Düşünmek bile istemiyorum.

Evet neden olmasın, marstan gelmiş olabiliriz zaten bununla ilgili de birsürü teori var. Tabi bu teoriler canlılığın başlangıcıyla ilgili ve Xanadu'nun bizi buraya uzay gemisiyle bırakmaktan öte (olabilir neden olmasın) karbon atomunun gelmesi vs. gibi şeyler. Esas olan şu canlılık marstan gelmişse eğer o zaman tüm bu evrim sisteminin de marstan gelmiş olması lazım. Kısaca insan evrimini tüm canlıların evriminden ayırmak çok tamamen mantık dışı.

Hatta ben yavaş yavaş trollendiğimi düşünmeye başladım, tüm bunlar bir ninja vol. 2 olayı çıkarsa forumun en büyük daşşakoğlanı olacağım kesin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, deadwoll dedi ki:

Ote yandan koskoca evrim mevzuunun insanin maymundan gelmesi boyuta indirgenmesi dupe duz aptallik bence. Acikcasi ben nereden geldigimi ya da nereye gidecegimi cok umursamiyorum. Maymundan geldigimizi ogrenmemiz bize bir sey katmayacak cunku.

sen yazana kadar şunu farkedemedim valla. beni kendi seviyesine çekti dedikleri şey böyle oluyormuş demek ki. bilim dünyası da çok enerji kaybetti sırf bu yüzden. klasik geyiktir ya aslandan gelsek her şey ne güzel olacaktı anasını satayım. umut'u da patlatalım hemen.

1732e6a1d71989d2a93d1b588718c365.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslan dediğin popo yayıp yatıyor bütün gün, maymun desen ipad'den bedava fıstık indirebildiğini farkedince değerlendiren bir canlı:

gayet memnunum ben maymun ailesinden ya. şu maymun kadar öğrenmeye aç olabilse keşke daha çok insan. tablet kullandıramıyorsun şu kadar kimisine.

100bin nesil sonra insan türeyebilir gayet bundan. ben geçemem bu testi lol.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

26 dakika önce, Black-ice dedi ki:

Maymun insandan geldi demenin tüm bu anlattıklarımın ışığında anca bir teorem olmadığını anlamışsındır. Bir coğrafyada bir şekilde bu şempanzeler insana evrildi. Bu kesin olarak biliniyor. Yani insanın maymundan evrildiği işin teorem kısmı değil kanun kısmı. Sadece bu evrimin neden, nasıl olduğunu kestiremiyoruz. Özellikle yaşadığımızın bu denli farkında olmak (İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik) nasıl evrildi bununla ilgili bir sürü fikir var.

Valla bilimsel dergiden alıntı yapmıştım halbuki ama https://www.the-scientist.com/letter/evolution-principle-or-theory-57383  dergi eskide kalmış heralde sen daha iyi biliyorsun bu işleri anlaşılan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani şimdi deniyor ki DNA cıktı ve darwini haklı çıkardı ya siz kimi okuyorsunuz? Hangi bilim adamlarını  takip ediyorsunuz? 

Gregg Braden is a New York Times best-selling author and 2015-2020 Templeton Prize nominee. Internationally renown as a pioneer in bridging science

Bak bu diyor ki iyi ki dna çıktı böylece gerçekleri gördük 200 bin yıl once birden insan super sinirsel network ağı ile birden bire cıktı ama dna kanıtları olmasa idi darwinciler hala konuşacaktı..... 

Yaa var ya Black ice biraz yeni bilgileri öğren...… Sana kısa bir özet atayım daha çok var.... Bekle sen. Dediğin gibi DNA bulundu Darwin için fikirler degisti. 

Bu kısa videosu ilgilenenler bu söyleşinin uzununa bakabilir. 

 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, akirafes dedi ki:

Gregg Braden is a New York Times best-selling author and 2015-2020 Templeton Prize nominee. Internationally renown as a pioneer in bridging science

tamamını yazar mısın abi şunun? ayıp ya.

Gregg Braden is a five-time New York Times best-selling author, scientist, international educator and renowned as a pioneer in the emerging paradigm based in science, spirituality, social policy and human potential.

Laraken tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

59 dakika önce, Oce4n dedi ki:

Valla bilimsel dergiden alıntı yapmıştım halbuki ama https://www.the-scientist.com/letter/evolution-principle-or-theory-57383  dergi eskide kalmış heralde sen daha iyi biliyorsun bu işleri anlaşılan.

Of abi ya.

3 kere falan post attın topiğe, "ben hiç bilmiyorum hiç okumadım ama var ya kesin böyledir" diye başlayıp son mesajında akirafes'e dönüşüverdin. çok hızlı oldu, gözlenebilir bir evrim örneği.

Sana 50 satırlık falan bir post attım içinde 2 tane falan makale linkledim cevap olarak 23 senelik, 2 paragraflık bir makaleyi atıp bana laf sokmuşsun. Azıcık okuyup öğreneceğine ısrarla yerinde saymakta inat et tamam. Ben de sizi ciddiye alıp sabırla anlatıyorum.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav hadi geçtim olayın gerçekliğini falan inanmıyorsun sen ve diyorsun ki diğer canlılar evrim geçirdi ama insan marstan geldi, tamam. diğer canlılarla dna benzerliğini bi kenara koyalım, olur. maymunla atamız ortak değil, peki.

bak paylaştığın videoda insanlar üzerine konuşabiliyor. bilimsel bir şey çünkü. senin dediğin şey inanç. bilimsel bir şey değil. uçan spagetti canavarı senin dediğin şey. senin dediğin ra. thor diyorsun abi sen. evrimle aynı contexte giremez. çok basit ya. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de darvine Çok küçük bir pencereden bakıyorsunuz. Ben de biraz okudum mesela Elon musk bunun için 

Bu video da ilginç bir sey demiş Darwin sonsuza kadar orada olacak ama o farklı bir arena olacak. Buradan yola çıktım ne demiş diye çok ilginç seyler okudum. Yani black senin yüzünden ne yollara düştüm sınavlarım var buralardayım. Neyse bunun (Darwinin) sosyalcileri varmış birde bunlara göre büyük sehirler küçük sehirleri büyük toplumlar küçük toplumları yutacakmış....

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Darwin'in Evrim Teorisi olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...