Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Whisker Away (2020)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

AAAABVAk0teTghzaeUnjJ9Geu0QFhmvijvgzB_eA

 



Konu: Miyo (yada daha çok telafuz edilen lakabıyla "Muge" ) sınıf arkadaşı Kento Hinode'ye hiç bitmeyen ilgi gösterileri yapan, öte yandan onun tarafından sürekli görmezden gelinen, herkesin aklı bir karış havada olduğunu düşündüğü bir kızdır. Öte yandan Miyo, annesiyle babasının boşanması ve dünyada ona yaşama sebebi hissettirecek hiçbir şey bulamayışından ötürü gizli bir depresyon içinde iken karşısına çıkan gizemli bir ruh tüccarıyla yaptığı bir anlaşma sonucu istediği an bir kedi bedenine dönüşebilmekte ve Muge iken yoksayan Hinode'nin sevgisine kedi "Taro" olarak mazhar olabilmektedir. Öte yandan Muge'nin Hinode'ye olan duygularını itiraf etme kararı beklenmedik şekilde sonlanınca bu onu insan ve kedi olmanın sınırlarının belirsizleştiği bir noktada zamana karşı bir mücadeleye iter.

Netflix'in bu Anime'si Bleach'in yeni Anime'sini yapacak olan Colorido stüdyosunun 2. işi olarak oldukça umut verici. Kolaya kaçınıp bayağılaşmış animasyonlar görmüyoruz. Bunun yanısıra yan animasyonları halleden 4C, Troyca, Trigger gibi stüdyolar kendi tarzlarını hissettiren segmentler oluşturabilmiş. Mirai Shida ve Natsuki Hanae gibi yeni isimlere Sayaka Ohara, Shnichiro Miki, Daisuke Namikawa, Koichi Yamadera gibi sesleri tanıdık isimler eşlik ediyor. Senaryonun ilk yarısında klişeleştiği düşündüğünüz her noktada ustaca hamlelerle toparlanması (en basitinden transform yeteneği olan magical girl'leri işleyen her yapımda isterse dakika başı arazi olsun, kimsenin bunu çakmaması klişesine düşülmemiş), konunun arka planında -hiçbir zaman ana konu odağına girmese de- aile dramları, akran zorbalığı, depresyon gibi noktalara teğet geçilmesi, filmin sıradan bir kaçış edebiyatı örneği olmasının önüne geçmiş diye düşünüyorum. Bunun yanısıra bir kedi tarafından sevilmek gibi yürek ısıtıcı bir temaya da sahip, daha ne istenebilir!

Filme getirebileceğim yegane eleştiri, filmin 2. yarısının ilk yarısı kadar süprizler içermemesi ve filmin başından beri oluşan duygu birikiminin iki karakter için de belirsizlikten çıkmış olması. Öte yandan bu kısımlarda bile film, yaptığı yanlış seçimlerden ötürü kaçmayı tercih edenbireyleri kısa da olsa kadrajına çekerek, "kolay görüneni yapmayın, kaçmayın ve yapmanız gerekeni yapın" mesajını vermekten geri durmuyor.

A Whisker Away açıkçası bir başka stüdyonun son derece sığ şekilde işleyeceği bir konuya hissiyat katabilmiş, animasyonlarından seslendirmelerine dek incelikli bir iş olmuş. Bu nedenle hem Netflix'in gelecek orijinal Anime prodüksiyonlarına, hem de Colorido'nun sonraki işlerine beklentilerimi arttıran bir yapım oldu. Son sözlere gelirsek, iyi yazılmış, iyi yönetilmiş, iyi çizilmiş ve ortalamanın üzerinde bir duygusal-dram animesi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...