Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pc sorunları (Garip boot-bios ve ram sorunları)


GONDARCENGIZ

Öne çıkan mesajlar

Selam beyler, pc Msi b350 tomahawk + r5 1600 ve Corsair lpx 16gb 3200mhz, ilk rayzen çıktığınden beri kullanıyorum. 

Geçen haftaya kadar hiçbir sorunu yoktu pc nin, bu aralar fazla oyun oynamıyorum diye hatta 3,9 da 3,6 a çektiydim oc mi 1,2600 + 1,1 nb volt verip, Ramlerde her zaman olduğu gibi 3200mhz 16-18-18-36  1,360 v kendi ayarında çalışıyor idi. (bu ayarlar ile stres testini yapmıştım daha önce tertemiz çalışıyordu)

2 kere garip mavi ekran hatası aldım : unexpected karnel mode trap ve page fault innonpaged area

dedim hayırdır ama pc başlayınca tekrar sıkıntı yok diye çokta iplemedim, pc temizlim dedim ertesi hafta, 1 senedir ellemiyorum neredeyse, açtım kabaca her zaman temizlediğim bir ressam fırçası ile fanları manları temizledim, bir yandan süpürge ile hüpürdettim. ekran kartını çıkardım ramleri çıkardım temizledim üfledim hüpürdettim vs, daha sonra herşeyi yerine takınca pc 5 tane post atıyor açılmıyor.

açılmıyordan kasıt : fanlar 4 nala koşuyor görüntü yok.

yanan ışıklar : cpu ve ram.

her zaman taktığım slotlara hatta çıkardığım ramleri bire bir aynı taktım olmadı, yerlerini swapladım olmadı, görüntü gelmiyor klasik.

daha sonra cmos yapim dedim pili tak çıkar yaptım yine açılmadı pc. sonra tek ram i çıkardım tekini bütün slotlarda denemeye başladım birinde post etti, sonra pc başladı. o post ettikten sonra windows görüp normal pc kapatıp diğer ramide taktım sonra tekrar post etti.
Biosda ram 16gb gözüküyor a2 b2 önerilen slotlara taktım buraya kadar herşey normal, sonra biosa girip her zaman kullandığım ayarlarımı girdim pc yine başlamıyor. Sürekli 5 post hata verip biosu normale döndürüp açmaya başladı (epey bir denedim olmuyor, voltaj vs attırdım xpm kapadım kendim çektim gecikme ayarlarını yine olmuyor ne cpu ne ram oc) , herneyse lan dedim açsın bakim. Sonra bir baktım bir reset attım biosda ram 8gb gözüküyor, windowsda ise böyle :  https://hizliresim.com/d4AYvb

kısacası ne yapacağım agalar bilmiyore, silgide yok çıkarıp rami silgiyle silim diyemiyorum ? kek

dün çatır çatır çalışan aleti temizledim diye bana niye böyle eziyet çektirdi anlamış değilim, oc yapamıyoz abi alete kabul etmiyor, birde ram 8 gb görüyor ne ayaktır hayırdır, yardım plz.


 

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

COzqa8.png

update geçim, sorunu çözmek için deneme yaparken tek ramle deniyordum yine, a2 deki ramda sorun yok nereye takarsam takim tek başına boot edebiliyor, b2 deki rami çıkarıp tek başına takınca boot etmedi yine siyah ekran.

sonra a2 dekini yerine takıp b2 dekini b1 e taktım, yan yana ramler açıldı ve ram i gördü bios + windows, cpu ocda çalıştı, ram oc denemedim tabi.

b2 slota toz vs birşeymi kaçtı acaba ondanmı sıkıntı çıkıyor diye düşünmüyor değilim, öyleyse diğer slotlarda niye boot etmiyor bu ram tek başına entersan valla.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi çalıp kendi oynamış gibi olacak ama yinede başına böyle birşey gelen olursa diye yazim çözümü.

ramleri çıkarıp slotlara basınçlı hava tutun, anakartdaki bacakların üzerine toz kaçmış ve 1 2 tanesi bile tam temas etmez ise o bağlantıların böyle sıkıntı oluyor belliki. Yada temizlik yaparken oraları kapamakta bir çözüm olabilir. Fön makinasının soğuk ayarında max power verip bastım havayı düzeldi alet, oc oluyor cinebench de kapanmıyore sıkıntı kalmadı şimdilik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...