Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD (m.2) montajı için vida nereden bulunur?


Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Selam
Bugün ilk defa SSD edindim, ancak nasıl becerdiysem, diğer her şey kutusunun içinde dururken SSD yi m.2 slotuna takmak için gereken vidalarımı kaybetmişim/bulamıyorum. Anakartım Asus Z170-E. Hani amazon.com a m.2 screw yazınca sonuçlar çıkıyor (tomshardwareden falan da baktım anakartıma uyumlu imiş bir çoğu), ama gidip 2 vida + kargoya da 100+ TL de vermek istemiyorum.

 

Bu vidalardan Türkiye'de bulunur mu? Ne vidası diey sormak laızm (direk m.2 vidası mı diyoruz?), fiyat olarak ne alemdedirler?

Bilgisi olanlar aydınlatabilirse çok sevinirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazi anakartlarda mount biraz degisik vida yerine anchor tip de gelebiliyor, veya anakartta bi yere vidalayip birakiyorlar ssd boyuna gore ordan sokup baska yere takiliyor o yuzden sordum. 

Bu durumda bence en makul yontem eksen, inventus v.b. gibi vendorlara bi sormak, bi de hazir el degmisken asus t urkiyeye de mail atmak ise yarayabilir. Ellerinde muhakkak vardir. 

Bir de aklima yazarken geldi, m2 soket olmayan anakartlar icin veya olup da pcie adaptorler icin ceviri veya riser kitler var. Bu kitlerin bazilarinda 1-2 vida cikiyor olmali. 20-25 liralar civarinda bulunur. Herturlu amazondan soylemekten ucuza gelir. 

n11 den arattigimda ilk foto temsili 

Spoiler

m2-ngff-pci-e-x4-adaptor__07218103550666

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, Fistan dedi ki:

abi 3 lira diyorum m.2 screw sizes civatacı hırdavata göster bitti gitti öyle hint kumaşı değil civata

aynen 3 lira bile tutmaz da, yivini tuttursan kafasindaki washer tutmayabilir. yoksa vida su, atla deve degil. 

https://www.moddiy.com/products/M2.0-x-3mm-Black-Screws-CM2x3x3.3.html

jl-cm2x3-3.3b.jpg

 

ben olsam n11 den buldugum en ucuz riser i soylerdim vidayla tornavidayi alir geri kalani "lazim olabilir cekmecesi" ne atardim. 

orn. https://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/m2-to-usb-30-pci-e-m2-ngff-4444p-1x-16a-adaptor-cevirici-ekspre-P278395837

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...