Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevdiğin için hayatını düzene sokmak vs Başına buyruk yasamak


neworleans

Öne çıkan mesajlar

13 saat önce, neworleans dedi ki:

O da ayrılmak istiyor ama kopamiyoruz, aşk hala var ayrıca alışkanlıkta için içerisinde, arkadaş kalalım diyoruz olmuyor iki ucu değnek yani, şaştım kaldim

ikinizden birisi başka birini bulana kadar (muhtemelen kız tarafı bulacak) böyle arkadaş gibi flan devam eder, sonra o gidince senin bütün bu hızlı yaşam vs büyük bir depresyona dönüşür, çok saçmalamazsan iki yıla falan bir miktar düzelirsin ardından devamke
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, deadwoll dedi ki:

Bu kafa da yanlış. Bazen iyi giden bir ilişkiyi berbat edebiliyor bu yaklaşım (Türkiye özelinde konuşuyorum).

Ama bu arkadaşın anlattığı kadarıyla evlenmelik kumaşı yok. Hatta herhangi bir sorumluluk alacak birisi de değil. Evlilik (ilişkiler aslında) karşılıklı sorumluluk ve taviz üzerine kurulu, o yüzden insanın yaşından bağımsız olarak karakteriyle ilgili tamamen iyi bir evlilik ya da ilişki yürütebilmek.

Bu arada kız alışkanlık vs. yüzünden değil, senden ayrılıp gideceği başka bir adam bulamadığından ayrılmıyor senden. Düzgün birisini bulduğu anda kendini kapının önünde bulursun. Çok gördüm bu goy goyu yaparken şak diye terkedilenleri sdf.

Turkiye ozelinde, evden kacip daha rahat yasam surme ihtiyaciyla yada evliligi bir hayat achievement i olarak gorup evlenen cok insan var. Cevremde bu kafa yapisiyla erken 20 li yaslarda evlenip 30 oncesi yada erken 30 larda bosanan cok insan gordum. Ama olay uyum meselesi ve gencken insan daha kolay uyum sagliyor, en azindan firsat varken beraber yasayip denemek fena olmuyor. Malesef kulturel engeller yuzunden beraber yasamak herkes icin mevcut bir opsiyon degil.

Son paragrafa katiliyorum, hatun baskasini bulunca terk edicek konu sahibini.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 13.06.2020 at 23:09, knox dedi ki:

sevgilin nasıl daha yüksek bir standart istiyor o kısmı anlayamadım.

bir işe girip sgklı çalışan mı olmanı istiyor?

mücevherler, araba yani dolgun cüzdanlı biri olmanı mı.

hayır birde o saydığın özelliklerin mi desem ne desem kötü bişiler değil ki.

yolla bu kızı hacı sen.

 

Yüksek standarttan kasıt "çalışsın, bir iş gelsin elinden" sanırım. "Babamın şirketi var" ve "babama boyun eğip işi yönetme" ile birleşince anlaşılan, kendisi babasının şirketinde de çalışmıyor, zaten babadan para geliyor eve diye gezip tozuyor her gün. Şimdi de "yüksek standart" olarak her insan gibi çalışmasını ya da o kadar bile değil "en azından babasının şirketinde işin ucundan bi tutsun da öğrensin" istemiş sevgili.

Hani babaya bir şey olsa şirket çok hızlı batacak aç açıkta kalınacak gibi anladım ben. Böyle bir insan tanıyorum arkadaşın şirketten. 2001 krizine kadar lüksün sınırı yok, sonra baba batıyor, adam apar topar çalışmaya başlıyor arkadaşın şirkette. "Eskiden bi akşam Layla'da harcadığım para şu anki aylık maaşımın iki katı" diyodu. Sonrasında da pek yüzü gülmedi, iyi de adamdı.

Çok kişisel bir karar. Öte yandan gerçekten iyi bir eğitim (öğretim değil, eğitim) ve en azından sosyal etkileşimli bir işte yeterli tecrübe olmadıkça, bir miktar hayat tecrübesi biriktirmedikçe bir insanın sadece aile zenginliği üzerinden yaşayarak kendi ayakları üzerinde durabilecek yetiye sahip olmadığına inanırım ben. Hayat tecrübesi belli bir seviyenin üzerine geçince zaten bu eğitimi de sağlıyor. Öğretimse bunlardan sonra geliyor öncelik sıralamasında.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...