Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni araç (bol hacimli)


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Scenic 3 ile yollarımı ayırma zamanım geldi gibi. 2012/13 Mercedes Viano 2.2cdi 5+1 falan bile baktım :)

Mümkünse Grand Scenic 2'den daha fazla bagaj sunsun. DIY olarak klasik bakımını ben yapabileyim. Pek yoğun trafiğe girmiyorum, 7lt/100km yakıt(benzin veya motorin fark etmez) tüketimi benim için kâfi. Sorunsuz bir otomatik olursa da rahat olur. 150-200bin arası fiyat aralığında. Yüksek oturma pozisyonu tercih sebebi.

Neler var aklınıza gelen? Mercedes için 2010 öncesi için olumsuz söylemler var ama makyaj sonrası için adam gibi yorum bulamıyorum. Kafamda deli sorular...

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-kayzen-den-2015-cikisli-galaxy-163-bg-7-kisilik-full-plusfull-822235870/detay

 

Vito yerine galaxy daha iyi olabilir. Bir ara baya düşünmüştüm, surusude baya guzel

Galaxy lux sınıfına giriyor, arkadaki ekstra iki koltuk full koltuk, minik değil, tamamı ısıtmalı deri koltuklar, ekstra güvenlik önlemleri, en önemlisi bilinen uyguna sarf malzemesi bulunan motor. Boyut olarak ticarilerden bile konforlu genis

miyaw33 tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok sikintili segment bence; istekler tam suv, mpv, sw arasinda gidip geliyor fakat TR'de elimizdeki secenekler hepsine cevap verebilecek gibi degil.

Istenen tam VW Sharan iken elde ya caddy ya transporter var kisaca. 

Kistaslari soyle bir siralayinca genis hacim, guvenlik & konfor (coluk cocuk yolculuk vs dusunuldugunu varsayarak), tuketim ikinci planda guzel motor/sanziman ikilisi, bakim ve parca bulunabilirlik kolayligini dusunerek aklima gelen secenekler soyle; 

Galiba ben olsam wagon yolunu secip su uclu arasinda gidip gelirdim; (evet yuksek oturmuyoruz ?)

1. Volvo V70 d3 / d5 - Bu araci alan tutunuyor o yuzden piyasasi hareketli degil, veya km ler yuksek. Rahatligi bence baska bir klasmanda , fiyatina gore bedava goruyorum ben. Ozellikle de sundugu seyleri dusunursek.

2. VW Passat Variant tdi (1,6 veya 2,0 donanim ve butceye gore cok degiskenler) - bildigin passat in scenicden fazla bagajlisi . Tum kutulari tikliyor , butce icerisinde. 

3. Volvo v60 - v70 in genc kardesi, s60 in wagon hali. Bence sinifinda fiyatina gore en fazla konforu ve donanimi sunan arac bu. S60 da arka koltuk diz mesafesi fazlaca elestirilir ama v60 tavan cizgisi ve koltuk boylari yuzunden uzun yolculuklarin problem oldugunu hic gordum. Bagaj passattan zayif, scenic ile ayni civarlardadir heralde. 

Mansiyon: ustteki dordunden de genel olarak daha eski ve fiyat/perf zayif ama yine de bahsetmek lazim galiba , belki audiye geri donmek istersin diye; a4 allroad da o fiyatlara bulunabiliyor temiz olarak. 

Bunun disinda baktigin vanlardan viano en makuludur heralde. Digerlerinde hafifken hep bir ziplama yolda gezinme-insanin icini disina karistirma egilimi var. Bu konuda en rahati viano ve caravelle ki zaten bakmissin. 

kucuk MPV leri dusunursek de ford S-max sinifinda baya basarili, merc B serisi fiyatina gore cok zayif ama supriz uygun fiyatli cikarsa bakilabilir, fiat 500 L bana asiri antipatik geliyor ama tum kutulari tikliyor daha detayli arastirilabilir, 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

s-max devam ediyor mu ama başarılı modelleri gelmiyordu sanırım türkiyeye, bence güzel.

grand picasso 645 lt

subaru forester dicem ama scenic 522 litre diyor forester 505 litre. yani bilemedim topcase le falan 4x4 forester'ın üstünde napıcan arabada mı yatıcaksın o kadar hacme 7 kişi lazım ki direk transporter al bence :D

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, paramecium dedi ki:

Selam,

Scenic 3 ile yollarımı ayırma zamanım geldi gibi. 2012/13 Mercedes Viano 2.2cdi 5+1 falan bile baktım ?

Mümkünse Grand Scenic 2'den daha fazla bagaj sunsun. DIY olarak klasik bakımını ben yapabileyim. Pek yoğun trafiğe girmiyorum, 7lt/100km yakıt(benzin veya motorin fark etmez) tüketimi benim için kâfi. Sorunsuz bir otomatik olursa da rahat olur. 150-200bin arası fiyat aralığında. Yüksek oturma pozisyonu tercih sebebi.

Neler var aklınıza gelen? Mercedes için 2010 öncesi için olumsuz söylemler var ama makyaj sonrası için adam gibi yorum bulamıyorum. Kafamda deli sorular...

Saygılar.

Para Selam,

Ben olsam A4 e veya XC70 yürürdüm. All rounder ise gözüm kapalı Passat Variant yıl/km, hacim ve tüketim de hiçbiri o kadar başarılı olduklarını düşünmüyorum.

Bu bütçeye çeşitli alternatifler;

2 serisi active tourer 1.6D

A4 Avant 2.0 tdi

Passat Variant 1.6 TDI

Volvo XC70 2.4 D5

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Scenic in 5 koltuk konfigrasyonunda bagaj hacmi nedir? Ben asiri farkli olduklarini dusunmedim acikcasi.

Bir de bagajda litreye litre karsilastirmadan ziyade kullanilir zemin alani ve maks uzunluk, maks yukseklik karsilastirmasi bana daha dogru geliyor. O kadar bicimsiz bagajlari var ki bazi araclarin kafadan 15-20% ini verimli kullanabilmek mumkun bile degil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

@miyaw33 Ya beni Ford'a bindirmeyin bu yaştan sonra ? Pek sıcak baktığım bir marka değil, o Sony'li orta konsolu gözlerimi tırmalıyor ?

@KHaRoN Sharan demiş ve doğru demiş. Ama memleketimde yok :\ Volvo dersen hiç ama hiç aklıma gelmediler. Onun büyük bagajlı modelleri vardı geçmişte. Yıl sınırı var mı bunlarda; en düşük şu yıl olsun gibi?

@Fistan Forester'ın tipini ve karakterini çok beğeniyorum. Olmadı Thule falan ile ek bagaj çözümü olabilir.

Neden bu bagaj manyaklığı? Kamp olayına giriştik ama sefa düşkünlüğümüzü de bırakmadık :P Bagaja şunları yüklüyorum:

- Coleman Rocky Mountain 5 Plus çadır

- 2 tane Vango Odyssey 7.5 Double şişme yatak

- Kamp ateşi için metal bir mangal

- Kıyafetler

- Çocukların deniz/doğa aksesuarları

- Kamp mutfak malzemeleri

- 4 tane uyku tulumu

- 2 tane 36lt soğuk saklama kabı

- Mangal kömürü

- Piknik tüp

- 50 metre uzatma kablo

- 2 tane güneşlik tente

- çadır zemin koruyucu

- çadır içine halı

- yatak altları için matlar

Öyle yani ?

 

Saygılar.

paramecium tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Subaru konusuna 1-2 sey ekleyebilirim sanirim. 

Ben aracimi grup volvoya gotururken grup sirketleri ayni zamanda subaru satisi yapiyordu ve yetkili servisleri ayni binadaydi. Hep konsolosluktan servise gelen araclar yuzunden hem araclari baya inceleme, hem de servistekilerle bol bol sohbet etme firsatim olmustu. 

Hem forester hem de outback soylenen amaca uygun, karakterli ve guzel araclar. Fakat DIY tarafi ve parca bulmak, hatta bir problem oldugunda onarim hala ciddi problem. O zamanlar bile borusan a , volvo servis fiyatlarina laf atarken subaru yukarilardan el salliyordu. Ben o yuzden hic ilk mesajimda bahsini bile etmedim. Bence diger alternatiflerinin ustune cok bisey koyamiyorken hala fiyatlar cok ust duzeylerde. 

Kamp olayi soz konusu oldugu anda v70 den xc70 e gecti tavsiyem haliyle. Ikisi temelde ayni araclar, opsiyon farkliliklari ve drivetrain de farkliliklar var. xc de tuketim biraz daha artiyor ama 4. jenerasyon haldex awd geliyor (bir kac volvo modifikasyonuyla) genel olarak sikintisiz bi arac, koltuklari da sinifindaki tum araclardan daha kaliteli olabilir acikcasi. En son kasa 2008-2017 arasi olmali, senelere gore bir kac ufak fark var ama daha detayli incelemek istediginde yardimci olabilirim.

Bagaj da soyle; 575 litre 5 koltuk konf. / 1600 litre 2 koltuk konf. 

Spoiler

volvo-v70-3.jpg

VovloV70Interior.jpg

editli mesaji simdi gordum:

abi sana thule tavan ustu zaten lazimmis. Bu konuda da xc70 daha avantajli cunku kizaklar standart geliyor ?

KHaRoN tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 05.06.2020 at 15:25, deadwoll dedi ki:

B serisi cok cirkin degil mi? Bir de bagajlari genis degil sanki.

Subaru'nun sw modeli var bir tane, forumdan bir arkadasta vardi, memnundu diye hatirliyorum. @pattisliborek

 

Selam ?

Ben de Levorg var çok memnunum araçtan. Yakıt olarak pek cüzdan dostu değil evet ama ben çok fazla km yapmadığım için o hesaplara girmiyorum pek.

Bagaj kapasitesi gayet ok. 520 litreydi galiba, tabi koltuklar yatabiliyor. 

Araç turbo benzin motor olduğu için performansı cüssesine göre gayet ok. Sürüş keyfi ve karakteri olan bir araç. Bir de ben 2016'da da 115 bin TL gibi bir fiyata aldığımda o fiyat segmentinde bu dolulukta ve güçte pek rakibi yoktu.

Şu an bildiğim kadarıyla TR'ye yeni modelleri girmiyor ama. Zaten sattığı sayıda bellidir. Koskoca şehirde biz 7-8 Levorg ayda yılda birbirimizi görünce aa mavi olan, beyaz olan diyoruz fhsdg.

 

Outback modeline de bakılabilir ama. Bundan sonraki aracım o olur diyorum zaten hep sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SUV dersen Suzuki Vitara bak derim. Swift alma salaklığı yaptığım dönem bagajına bakmıştım benim swift sığar herhalde içine ve Suzuki'nin piyasası iyi olan tek aracı. Motor-şanzıman ikilisinden zaten sorun çıkmaz. 1.4 motor ama turbolu. Vergisi cartı curtu düşük olur. Pazarlık edersen bedava garanti de uzatıyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, KHaRoN dedi ki:

@Max Damage Vitaraya bakarken alkolluydun sanirim ?

Aracin gayet normal sayilabilecek (hatta kucuk sinirlarinda) 375 litre bagaji var, sedan octavia nin bagajinin 3 de 2 si. Hatta daha net kiyas olsun diye baktim simdi, son golf un bile 380 litre bagaji var.

Şimdi baktım ufak geldi cidden. Demek koltukları katlamışlardı fark etmemişim ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 seye yakın forrester, 3 senedirde levorg kullanıyorum servisle ilgili veya parçayla ilgili sorun yaşamadım, belki pahalı olabilir bilemiyorum. Ama subaru alıp bir ayda deri direksiyon simidini açındıran ve boktan araba diyende duydum... 

ama mesela geçen yetlikili servise giden clio yu tekrar özel servise sokmak gerekti, benzer şekilde ford fiesta için servis aradığımızıda ayrılıyorum...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
48 dakika önce, Vodan dedi ki:

Hayret iç tasarımı güzelmiş aracın. Bütün modern araçların içi birbirinden iğrençken bu neden güzel acaba? Hoş yine çok fazla griye boğmuşlar ama ona rağmen güzel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

Selamlar;

  Üzerinden çok vakit geçmiş ama bende elimdeki mevcut donanımdan ve aractan bahsederek tecrübelerimi paylaşırsam belki işe yarar diye düşündüm. Az da olsa katkı sağlamış olur belki. 2016 Forester Sport 2.0 D kullanıcısıyım daha önce fazlaca övmekle suçlanmış hüküm giymiştim forumda :D:D Hapro Traxer 6 6 modeli port bagaj ile ev halkına gıcığına alabildiğiniz herşeyi alın diyerek bir seyehatim olmuştu. Çok memnunum dünyayı sığdırmıştım evden eve nakliye tarzında.Bu arada toplam nüfus ben eşim ve 1 yaşındaki oğlumdu aracta. Bagaj hacmi olayı böyle. Yedek parça olayına gelince arac cok sorunsuz dedikleri gibi ama bazı şeyler de şans işi. Mesela servis ilişkisi ve iyi niyet ile 7 bin tl civarı dedikleri kücücük bir parça değiştirdim ben garantiye soktular sağ olsunlar sadece ve sadece ses yapıyordu ciddi bir sorun teşkil etmiyordu ama ben kıllıktan takmıştım ve hallettiler... şimdilerde garanti de doldu benzer bir şey olsa diye düşünmek bile istemiyorum. Ama aracını alıp periyodik bakım dışında servise yıllarca uğramayan bir sürü kullanıcı var..

Saygılar 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...