Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç muayenesinde yaşanan koltuk sayısı problemi


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Aracına göre 4 veya 5 olabiliyor. Resmi sistemlerde araca ait gözüken koltuk sayısı ile ruhsattakinin eşleşmesini bekliyorlar. Resmi sistemde kaç gözüküyordur, nerden öğrenirsin bilmiyorum ama kemer sayısı fikir verebilir (sonradan ekleme/çıkarma olmadıysa)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sebeple agir kusurlu olarak paketlenip yollananlardanim. 4 Koltugum varken 5 koltuk olarak ruhsata ezbere islem yapilmis. Sonra senelerce muayene gelene kadar farketmeyip gittigimde ise bu suprizle karsilasmistim. 

Koltuk sayarken totoyu koyabildigin yeri degil, emniyet kemeriyle yolcu oturabilen yerleri sayiyorlar.

Emniyette ruhsatin ustune imza atan memuru bulup sonra sehven yapilmis islem diye geri almaya falan calistim mudurlerle konustum herkesle gorustum ama bana ruhsat degisikligi + degerli kagit + agir kusur cezasi gibi sacma sapan seyler odetmislerdi. 

Ticari amacli olan araclarda koltuk sayisi arttirmak dertli diye biliyorum (emniyette ayni olayi baska biri daha yasiyordu kulak misafiri oldugum kadariyla bu) fakat koltuk azaltmak mesele olmasa gerek. 

Oyle ki ruhsata islerken bakip kontrol dahi etmiyorlar yazip geciyorlar, nasilsa muayenede enselenecek diye sanirim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Tek kapı araçlarda da yaşanıyor bu durum. Mercedes CLK hakkında araştırma yaparken gördüm ben de. Arka taraf 3 kişi alır diyerekten ya da ezbere ruhsata 5 kişilik diye yazıyorlar. Bu sefer muayene istasyonundaki görevli arkada emniyet kemeri eksik diyerek banlıyorlar. Kimileri trafik şubede sıkıntı çekmeden değiştirmiş. Kimisi yeniden ruhsat çıkarmış falan. Araştırın yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 03.06.2020 at 12:43, paramecium dedi ki:

Selam,

Peki 8+1 araç alıp bunu 5+1 yaptığımda bu değişikliği ruhsata nasıl işletebiliyorum? Güncel mevzuata göre bilgisi olan var mı veya mevzuat nerede ?

Saygılar.

bu hafta evden çalışıyorum, haftaya ofise gittiğimde öğrenip dönüş yapıcam sana

biz bazen değiştiriyoruz dediğin gibi, sistemi bilen vardır illaki ofiste

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...