Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MSI RTX 2060 OC - AMD Ryzen 5 2600 garantili


ohyeah

Öne çıkan mesajlar

Abi resmen süprizlerle dolu bir mesaj bu ya. Bir yandan bilmeniz gerekiyordu diyor cahilsiniz diyor, bir yandan kendi de bilmiyor öğrendiğim iyi oldu diyor. Inception gibi mesaj. Neyse 

 

Gardaş ne bilelim ben en son kasayı toplamışım 2006 senesinde. Bizim zamanımızda ekran kartı ses kartından ufak oluyodu.

2 dakika önce, Pordakal dedi ki:

Abi adam 2600 den 3700x e gecis yapiyo. Onceden en son flashi kurmaniz lazimdi aslinda. Hic sorunsuz hallederdiniz.

Bana da küpe oldu yarin bigun upg yaparken önce anakarti yukseltmek lazimmis. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bi tecrübemi paylaşayım madem, 2060'ı taktıktan sonra oyunlarda böyle bi brightness flicker oluyordu. özellikle cs:go'da feci rahatsız etti, bazılarında çok az hissediliyordu da. Neyse, GSync yüzündenmiş efendim. kendi kendine açılmış sürücüyü güncelleyince. kapattığımda düzeldi. FYI.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Monitörün FreeSync'dır, DisplayPort 1.2a ve üstü destekliyorsa öyle bağlanıp aç. Monitör ayarlarından da FreeSync'ı aç tabii. HDMI ile olmuyor, DP 1.2a ve üstü şart.

Senin monitör FreeSync olmayabilir ama bu dursun burada, başkası da bakar ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Display Port ile bağlı monitör. Gsync supported yazıyor. Ben o freesync, gsync falan muhabbetlerini hep kaçırdım, ne oldukları konusunda hiçbi fikrim yok. Monitör 144 hz gaming monitör zaten, sorduğuma göre gsync, 144 hz simule eden bi şeymiş. anlamadım da yani ulan monitörde zaten 144 hz var. niye bi de üstüne gsync var. Neyse kapadım neticede düzeldi sfda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

144hz simule eden bir şey değil, monitörün refresh rate'ini aldığın fps ile birebir götürüyor. tearing falan olmuyor işte. yüksek fps alıyorsan zaten pek bir farkı olmaz. flicker neden olur bilemedim ama olmaması lazım. 144 üstü yüksek fps alıyorsan gsync range'inden çıkıyordur monitörün, 30-144 veya 45-144 arası falandır, ondan olabilir belki. 142ye capleyerek falan cozuyorlar genelde ama cs go epey yüksek fpste oynaniyorsa onun özelinde gsync kapatmak isteyebilirsin tabii. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptığı aynı şey, ama vsync hayvan gibi input lag sokuyor, gsync'te o yok hardware çözümü olduğu için. fps cap bambaşka bir şey. syncler 144 altı 80fps alırsan 80hz veriyor, 90sa 90, 60sa 60 işte atıyorum. dinamik olarak onu takip ediyor. cap sadece üst limiti belirler. 144fps üstünde gsync kapanır çünkü monitor artık o hz'de çalışamıyor, o yüzden cap kullanılıyor. zaten cs go gibi şeyler dışında 144fps üzeri almak pek olan bir şey değil. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 dakika önce, Xenocide dedi ki:

e vsync değil mi o zaten? veya FPS cap yaptığım zaman aynı şey olmuyo mu? gsync'in farkı ne

ideali: vsync off / fps cap de monitorun max refresh rate'i (bende 144)

cogu monitor artik input delay'i gosteriyor...

bir de monitor'de DP input'u PC olarak ayarla, console olmasin.

Spoiler

unnamed-4.jpg

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monitörün üstündeki ayarlardan bi baktım açılır kapanır bi şey var mı diye de bulamadım. sadece bi yerde V. Frequency: FreeSync yazıyor, o da değiştirilebilir bi şey değil.

 

bi de şeyi sorcam ya, windowsta monitörün properties'ine girince Generic PnP Monitor yazıyor. hatta şöyle ssliyim:

JvuejxH.png

 

bu normal mi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o normal ama istersen sürücüsü de vardır bir yerlerde. senin monitor gsync değil freesync zaten, gsync hepsinde tam düzgün calismayabiliyor araştırmak lazım. modeline bağlı. genelinde çalışıyor ama. Nvidia panelinden gsynci açarken "benimki freesync ama gene de çalıştır" gibi bir seçenek var, onu da tiklemen gerek. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten bi de işlemciyi değiştirmeden böyle fantastik aman süper performans alayım şeylerine giremem. 2060 güzel bi yükseltme oldu da işlemci eski kaldı. bu darboğaz mevzusunu yeni duymuştum, hani rahatsız edici bi şey yaşamadım şimdiye kadar ama şöyle garip bi durum var mesela, ultrada 80 fps aldığım oyunu very low'a çekiyorum yine 80 fps. HATTA, BF1 denedim, very lowda 70'lere düşüyor, high'da 90 alıyorum sdf

 

herhalde darboğaz dedikleri bunla alakalı olsa gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...