Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Game Pass büyük avantaj zaten. Series X'e kayıyorum sürekli. Exclusive oyun istiyorsak Switch var, zaten Nintendo oyunları her zaman daha çok açtı beni Sony'den. Forza hastasıyım bir de, simcade takılıyorum genelde.

Ghost of Tsushima 500tl çıkıyor abi bir de, yeni nesilde bir de oyunlar pahalanacak diyorlar =(

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle 69.99 dolar olacak oyun fiyatları. nb2k yeni oyunu zamlı fiyattan çıkaracağını duyurdu. 

bu kurlar ile, konsol oyunculuğu ülkemizde epey zor.

pc'den devam ya da xbox game pass ile verilen oyunlar bana yeter diyorsanız, xbox tercih edilebilir.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Fistan dedi ki:

hazır değil ya alttan seçiliyor kafana göre

nasıl kafana göre seçtiriyor?

belirli ürünler var onları seçtiriyor. bu tarz hazır sistemlere, seçtirdikleri ürünlere kısıtlama getiriyorlar. 

paylaşılan sistemde neresinden tutsan elinde kalıyor yahu, ekran kartı normal 2060 koymuş hayatta alınmaz, 500 tl fark verip super olanını almak lazım.

anakart, biostar hiç bir fikrim yok nasıl bir anakart hiç alıp kullanmadım onda da işimizi şansa bırakmazdım gerekirse b450 alır ama güvenilir markanın bir ürününü seçerdim.

ram mesela tek modul 16 gb 3000mhz yani çift kanal 2x8 almak varken birde mhz düşük. 300-400 arası fark verip raminide düzelteceksin.

güç kaynağı, fsp marka koymuş, başka alternatifte sunmamış.. fsp'nin psuların fan sesleri epey rahatsız ediciydi. sonradan düzelttiler mi bilmiyorum ama şahsen ben almazdım o psu yu.

m2 ssd okuma/yazma hızı düşük olan konulmuş. üstüne farkı verip değiştirmek lazım.

kasa, yanlış görmüyorsam önü cam. o öndeki fanlar kozmetik amaçlı oluyor. hava akışı için ön tarafı mesh kasa almak lazım... bu sefer kasayıda değiştirmek gerekiyor.

 

yani kısaca şöyle diyim. 7.5 k ya çöp bir sistem topluyacağıma, üstüne 1,5 max 2 k daha koyup, 9-10k arasına, hem içime sinecek hemde daha düzgün bir sistem toplardım.

 

bu hazır sistemler cs go, fortnite, pubg ci bebeleri kandırmak için hepsi tuzak ya...

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana çok da mantıksız gelmedi. multiplatform kullanıcılara konsol pazarlamaktan vazgeçiyor sadece. vardır ellerinde heralde survey, tahmini kaç kişide xbox+pc var, yaş aralıkları, oyuna ne kadar harcıyorlar, bu kitleye ne kadar konsol satmayı öngörüyorlar vs... (tabi şu an "bunlara toplam 5 tane falan satarız işte" diyolardır heralde lel) 

lolbox'ın doğru düzgün exclusive'i olmadığı için, pc+xbox sahibi insanlar az ve multiplatform olan çoğu oyunu da pc'ye alırdı diye düşünüyorum. ek olarak sadece konsolda oyun oynayan peasant'lardan "game pass iyi ya" diye xbox alan da olur, "ehe oyun geliyo" diye gamepass'a giren (ve xbox sahibi olmayan) pcmr da olur.

"biz bunlara satamazdık ki zaten" dedikleri kitle vs. gamepass marketing'iyle xbox (+gamepass) alacak konsolcular + pc kullanıcılarına satmayı öngördükleri gamepass getirisi.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...