Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X


GERGE

Öne çıkan mesajlar

On 05.05.2020 at 23:27, GERGE dedi ki:

Benim sitediğim evime gelmek, sallanan antika ahşap sandalyeme yayılmak, elime kolu almak ve oynamak. Ya ne kadar anlaşılır gelir bilmiyorum ama (ben de öğrenciyken bu diyeceğimin tam tersini düşünüyordum) sürücüleri güncellemek, parçaları güncellemek, klavye-fare kullanmak, discord-mod-patch uğraşmak, donanım dert etmek filan çok korkunç yorucu geliyor. Açmak ve oynamak istiyorum. Oyun benim için temel stres atma yolu; 0 uğraş olsun, alayım konsolu 8 yıl hiçbir şey dert etmeden oynayayım istiyorum yani. İşim zaten aşırı stresli, tek hata çok ağır sonuçlar doğurabilir, oyun oynarken oyundan başka bir şey istemiyorum. Alt-tab yapıp Paticik'e girilebileceği ihtimalini bile istemiyorum.

klavye-fare kullanmanın nesi dert geliyor anlamadım ama bana da "kolu almak" dert geliyor gerçi. limitli düğmeye sahip bir gamepad'de, her tuşa 10 ayrı komut atadıkları için, en basit şeyi yapabilmek için bile 10 ayrı menü geçmen gerekirken, klavye-fare'nin "dert" olarak gözükmesini bir türlü anlamdıramıyorum.

sürücüleri güncellemek, patch ile uğraşmak bilmiyorum ama 10 senedir varolan bir şey değil. hala "konsol'lar pc'lerden daha iyi" argümanlarında kullanıldığını görmek bana apayrı bir dünyada yaşıyorum hissi veriyor. oyunu oynarken tek yaptığım steam'de seçip, "install" demek. oysa ps3'te veya ps4'te bir oyun kurmak istediğimde çok daha fazla aşamadan geçmek zorunda kalıyorum. inen oyunun iconuna tıklayıp açıyorsun, her şey hazır zaten önünde. ha bir de geforce experience var, o da oyunun ayarlarını en optimum şekilde ayarlıyor, o konuda da uğraşmıyorum.

"discord-mod-patch ile uğraşmak istemiyorum" demeni hiç ama hiç anlayamadım. uğraşmak istemiyorsan kurmazsın, bu kadar basit. yani opsiyonel olan şeyler bunlar. markete gidip coca cola almak istediğinde "ama ben dolapta fantaların arasından sprite seçmekle uğraşmak istemiyorum, o yüzden pepsi alıyorum" dediğini düşünsene, öyle bir şey işte. mod desteği sunan oyunların çoğunda mod kurmadan vanilla şeklinde oynuyorum. hayır yani bir de yıllardır linux distroların altını üstüne getirmiş insansın, opsiyonel bir şeylerin var olması niye bu kadar rahatsız etti ki?

bilgisayarı aldığında da 8-10 yıl hiçbir şey dert etmeden oynaman mümkün. 8 yıl sonra da her oyunu ultra grafiklerde oynamayacaksın belki ama, konsolda da oynayamıyorsun zaten. 2014'te aldığım laptop var, 2019'a kadar çıkan oyunları çatır çatır high-ultra arasında oynayabiliyorum. 2019-2020 oyunlarını medium-high arasında oynuyorum.

ben bu "konsollar çoooooook rahat, pc kastırıyor be abi yaaa" muhabbetinin 2015'te tamamen bittiğini düşünüyordum da, hala devam ediyormuş.
işim komiği, evimde ps3 var, ama hiç de açıp oynayasım gelmiyor. 1 gün önce bile açmış, her şeyi update etmiş olsam, ertesi gün konsolu açtığımda 10 dakika update etmesini, store'a girmek istediğimde 1 fps hareket ettiğini, bir oyunu açmak istediğimde başka bir oyunu kurabilmek için silmiş olduğumu farkedip, küfredip geri kapatıyorum aleti.

neyse, bu kadar çemkirdiğim yeter.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.05.2020 at 13:08, Oski dedi ki:

pc master race dinazorlarinin anlamak istemedigi nokta bu genelde. biz de biliyoruz pc toplasak biraz daha fazla fps alacagimizi.

eminim sen de biliyorsun pc'ye xbox gamepad'in takılıp, steam'den big picture modunda oynanabildiğini. ha bir de pc'lerin hdmi çıkışıyla televizyonlara takılabildiği, ve bundan sonra aynı sallanan koltuğa oturabildiğin gerçeği de var. ama sonra anlamayan dinazorlar biz oluyoruz, ehu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Fistan dedi ki:

adam sıkıldıgı istemediği dertleri falan yazmış pc yi kötüleme amaçlı değil

adamın dertleri senin dertlerin niye oldu ki Bone, sanki sen öyle yazınca adamın donanım düşünmek istemiyorum derdi yok olacak heh...

ben de sıkıldığım şeyleri yazdım. bunu yazınca niye benim dertlerim olsun ki, çok düşünme bunları, cep telefonunda oyun oynayalım heh.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin derdin oluyor işte, adam sarı rengi sevmiyorum diyor, sen diyorsun papatyanın göbeği sarı, ne dersen de bu bakımdan. yani senin yazdıkların 2015 gibi sanki

30+ adamlar hala konsol vs pc yarıstırıyor, sanki hic bilinmeyen bir olaymış gibi bunun tartısmasından sıyrılman lazım bence. adam anana sövmüş gibi pc savunuyorsun 14 yaşında olsan tamam derim de bu ne be :d

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, Fistan dedi ki:

adam anana sövmüş gibi pc savunuyorsun 14 yaşında olsan tamam derim de bu ne be :d

yazdıklarımdan bunu çıkartabiliyorsan, beni eleştirdiğin mevzuyu aslında sen yapmış oluyorsun. niyet okumacılık böyle bir çıkarıma düşmene neden oluyor.

çok kasma Fistancığım, bırak gel sen de mobil oyunculuğa geç, koltukta bile değil yataktan oynuyoruz, mouse da yok gamepad'de, hayat bana güzel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone, 20 yıldır adam belki pc kullanıyor sen gelmiş steam'e girip install diyorsun falan yazmışsın

sanki adam bunları bilmiyor, konsolda nasıl pc de nasıl bilmiyor  2020 olmuş, bir de ben de sıkıldıklarımı yazdım yazmışsın. üstüne pc ye gamepad baglamak ve sandalyeyi çekmeyi de akıl edememiş olabilir 30+ insan bunlar sonucta. gerizekalı olabilir ama nasılsa foruma yazı yazabiliyorlar öyle mi? ayrıca mobil oyunculuk, pc oyunculugu, ps5 ve xbox hepsi aynı anda oynanabiliyor, hatta ps5 alıp yanına bir de xbox ve gaming pc, hatta ipad falan da alabiliyorsun. HEM DE AYNI ANDA. 

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şu anda aynı şekilde monitöre Switch'i bağladım AI: The Somnium Files oynuyorum. PC'de yarı fiyatına alabilirdim (gerçi kartuş aldım, kartuşun da değeri farklı), aynı masada dizüstü de duruyor GTX 1050 ve en üsttünden i7'li, onu da monitöre bağlayabilirdim. Gamepad de var istiyorsam zaten.

Ama PC distraction demek, aslı olarak bunu istemiyorum ben. Konsol oyun çalıştırıyor, bir de Netflix, Youtube filan işte (Switch sadece Youtube); oynarken başka birşey yok. Şu anda masada dizüstünü açtım ve bunları yazıyorum, oyun monitörde duruyor hala. eReader gibi, iPad'de de okuyabilirim (gerçi orada büyük bir donanım farkı var, iyi bir benzetme olmadı). Yani PC'de de oyunu açabilirsin, başka bir şey yapmana gerek yok olayı değil; başka bir şey yapma ihtimali de yok olayı. Zen. Cihazdaki oyun dışı ihtimalleri üzerimden atıp eğlenceme ve stres atmaya konsantre olmak istiyorum.

Anlatabildim mi?

Kararımı verdim bu arada sanırım, 2 sene boyunca her oyun Xbox One'a da çıkacakmış, Smart Delivery de var. İkinci el Xbox One S'ler 1000TL civarıydı karantina öncesi, şu karantina biter bitmez onlardan bir tane alacağım. Çıktığında da PS5. Sonra duruma göre Series X'e güncellerim. XBox ile hiç oynamadım, en mantıklısı bu sanırım.

PS. The Somnium Files mükemmel bu arada, şiddetle tavsiye ederim türü sevenlere. Zero Escape serisi gibi bulmaca değil ama, VN yönü çok daha ağır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, GERGE dedi ki:

Kararımı verdim bu arada sanırım, 2 sene boyunca her oyun Xbox One'a da çıkacakmış, Smart Delivery de var. İkinci el Xbox One S'ler 1000TL civarıydı karantina öncesi, şu karantina biter bitmez onlardan bir tane alacağım. Çıktığında da PS5. Sonra duruma göre Series X'e güncellerim. XBox ile hiç oynamadım, en mantıklısı bu sanırım.

Bu mantıklı, ama 1000 civarında zor bulursun. Ben arkadaşıma da aynı şeyi önerdim. Tek kaybı Spider-Man oynamak istiyordu oynayamayacak. Zaten PS'de olup da xbox'da olmayan başka merak ettiği oyunda yok elemanın. 

Çıkınca PS5 alırsın dedim ona da mantıklı geldi. Şimdilik daha ucuz olan yol çünkü zaten Ps4'lerin fiyatları iyice zirve yaptı karantina da değmez girmeye eğer God of war, Spider-man oynayacağım demiyorsan asdfasd 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi keyfi tabiki, fact olmak zorunda da değil ama fact şeklinde sebepleri/maddeleri pc ye yapıştırınca pc kullanan kişi ben mi yanlış kullanıyorum acaba demiştir. 

"aga ben yağmur yağınca motorsikletle çok ıslanıyorum bundan sonra bisiklete binecem" demiş gibi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xbox smart delivery ile ilgili ilginç bilgiler var. ilk bilgi EA tarafından geldi. Gelmeseydi şaşırtırdı. 

 

Alıntı

Smart Delivery özelliğinden faydalanabilmek istiyorsanız Madden NFL 21'i 31 Aralık tarihinden önce Xbox One için satın almanız gerekecekmiş. Bunu yaptığınızda da yine bir diğer süre kısıtlamasıyla karşılaşıyorsunuz, oyunun Series X versiyonuna geçmek için 31 Mart'a kadar zamanınız var. 

Bu zaman sınırlamasını her firma uygular mı bilinmez ama bu tarz sıkıntılar olabilir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Tartışılmadan söyleyeyim, oyun konsolları vergi kodu 9504.50.00.00.00. Bugün artan vergilere dahil değil.

EA oyunlarını Smart Delivery olarak, Smart Delivery logosunu kullanarak pazarlamıyor ama. Smart Delivery logosuyla pazarlananlarda o mümkün değil, Microsoft izin vermeyeceği gibi, yasal olarak da olmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ps exclusiveler ve optimizasyon ile yine kral olacak.

MS yerinde olsam xbox yerine tek config affordable pc'ye kasardim. cunku windowstan vazgecemeyeceklerine xbox exc oyun cikmayacak. gerci yine de bu haliyle bile konsol piyasasi oldukca bos ve gelisime acik. belki pastadan aldiklari mevcut pay yetiyordur.

mardox tarafından düzenlendi
taam taam aglamayin, pc haric
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...