Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web hesaplarinin sifrelerini topluca degistirmek


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Uzaktan egitim dalgasina universite elli tane program yukletti, sacma sapan yerlere uye olmak zorunda birakti (bu sabah haber vardi binlerce kisinin bilgileri calindi zoom uzerinden diye). Muhtemelen bunlardan bir tanesi yuzunden sifrelerim calinmis, google surekli sifreleriniz ifsa oldu degistirin diyor. Yalniz soyle bir sey var, ifsa olan 20 kusur sifre var, 60 kusuru de risk altindaymis.

Her seyden once bu tam olarak ne anlama geliyor onu anlayamadim. Google hesabimin bilgileri mi acigi cikti? Cunku bilgisayarlarda virus falan olmadigina eminim?

Bu ne kadar ciddi bir tehdit benim acimdan? Kredi karti bilgilerimi kaydetmiyorum online payment mevzularina ama kart bilgilerimi girerek pek cok yere odeme yapiyorum.

Onun haricinde ben simdi bu google hesaplarima kayitli 80 kusur siteye ait sifre bilgilerini nasil guncelleyebilirim?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek.

 

lastpass dunyanin en en en en en  en en e ne ne n en en en e nen en en guvenlisi, her gun saatler kazandiriyor bana, sifrelerimin hepsi bu minvalde ve hepsi farkli: @9Co7p7C@zZ@$XVcdzhK

 

ve tek tusla girebiliyorum telefondan olsun bilgisayardan olsun. ❤️ kolay kolay bir sirket ovmem ama o kadar diyim yani. yani bi sirket hem guvenlik saglayip hem size zaman kazandiriyorsa ve bunu bedavaya yapiyorsa .. 

 

bikac sene once bi hacklendiler fakat kullandiklari processler o kadar guvenli ki hackerlar o datayla hic bir sey yapamadilar, cok nadir gorulen bir durum.

 

zaten cok guvenli seyler 2FA oluyor suanda birisi lastpass'ime erisim saglasa gene bankaya gmail'e giremeyecek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Üzgünüm ama hayır, tek tek değiştirmen lazım ve LastPass güvenli değil. LastPass şifreleri kendi bulutunda tutuyor, sahibi olan firma da şu anda her pastada payı olan güvenilmez bir gruba satılıyor.

Beş tane var önerebileceğim:

  1. KeePass. KeePass açık kaynak, ama kullanışlılık konusunda son baktığımda epey gerideydi.
  2. Enpass. Ben bunu kullanıyorum. Bulutu yok, ama istersen Dropbox, Google Drive filan yedekleyebiliyorsun. Resilio Sync ile kendim eşitliyorum ben bulut kullanmadan, Resilio Sync da Raspberry Pi 3'de kurulu.
  3. Myki. Şifreleri decentralized olarak tutuyor, yani bulutta değil hiç. Kendi cihazlarının arasında p2p olarak sync oluyor. Sync aşamasında gecikmeler, takılmalar filan oluyormuş ama.
  4. Bitwarden. Eğer bulut olsun, kullanışlı olsun, hem de güvenli olsun diyorsan tek tavsiyem bu. Bitwarden açık kaynak ve denetleniyor. Buluta güveneceksen buna güven. Epey de popüler, kodunu kontrol eden çok.
  5. 1Password. Hem bulut olsun, hem destek olsun diyorsan para vereceksin tabii. Bu durumda 1Password var. 1Password denetimlerden geçiyor ve sonuçları yayınlanıyor. Pahalı ama sağlam destek veriyorlar. Tercih meselesi destek.

Denetim dedim o kadar da sadece 1Password ve Bitwarden yapıyor bunu. Eğet bulut olacaksa da başkasına gitmemek gerek bu nedenle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mac - iPhone - iPad kulanıyorum, tüm şifrelerim iCloud Keychain'de duruyor. Baya pratik, tüm bu bahsettiğin özellikler mevcut. Windowsa aktarmak istersen Safari for Win kullanman gerekiyor.

Win kullanıyor olsam kaspersky password manager kullanmıştım bi ara o da fena değildi.

Lastpass'e falan güvenmiyorum çok, startup sonuçta. Ama apple hacklenirse çok büyük olay olur. O yüzden epıla dayadım sırtımı.

roket adam tarafından düzenlendi
X
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, GERGE dedi ki:

Zoom yerine bu iyi bak: https://meet.jit.si/

Bankalarla toplantı için dahi kullandık.

Abi canlı dersler için üniversitenin kendi arayüzünü kullanmam mecburi. Asenkron dersleri zoom'la çekiyorum. Hem yönetim ona olur verdi, hem de ben matematik falan anlatıyorum ve zoom'un imkanları o açıdan çok iyi.

Bilgilerimi offline olarak saklayabileceğim programlar daha iyi olacak benim için sanırım. Yarın bütün günüm şifrelerimi sil baştan düzenlemekle geçecek...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...