Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Laptopu


Tyraell

Öne çıkan mesajlar

Herkese tekrardan merhabalar.
Laptop elime ulaştı, biraz oyun oynadım bir şey sormak istedim. Şu ana dek oynadığım oyunlar Fallen Order, Borderlands 3, Kerbal Space Station ve Civilization 6. Borderlands 3 dışında tüm bu oyunarı AA kapalı olmak üzere Full HD çözünürlükte maks. ayarlarda 60 fps ile oynayabildim. Borderlands 3 ise ancak HD ready medium ayarlarda 60 fps görebiliyor. Fakat şöyle bir sorun var, CPU 93 dereceyi görebiliyor. GPU 80'lerde kalıyor genelde. Herhangi bir throttling de yaşamıyorum. Oyunlarda fan en yüksek hızda çalışıyor malum kasa ufak ve ince anlıyorum ama 93 derece normal midir? Hem Asus'un Windows'un farklı performans profillerini denedim kayda değer bir değişiklik olmuyor. GPU gayet makul ısılardayken oyun içerisinde CPU'nun bu kadar ısınması normal midir? Sizce ne yapmalıyım ya da bir şey yapılmalı mı? 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Öncelikle hayırlı olsun.

O model 90 civarına çıkıyor, sorun olduğunu sanmıyorum. Fanlardan gelen sesler normal mi? Tıkanıklık hissediyor musun? Koyduğun zeminden de olabilir, fazla ısı tutan bir yer ısıyı arttırır.

Çoğu yorum ama 90 civari diyor hep.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Fin Cooling pad ve bir de vakum sipariş ettim merakımdan bakalım bunlardan sonra tekrar kontrol edeceğim.

@Gallant Açmayı düşünüyorum ama heatpipe lar korkutuyor yerine düzgün takabilir miyim diye. Likit metal gördüm bir kaç videoda uygulaması riskli gibi ama açarsam yaparım valla. 

 

Bir soru daha sormak istiyorum. Ürünü aldığım sitenin sayfasında (https://www.hepsiburada.com/asus-zephyrus-g14-ga401iv-ha037-amd-ryzen-r9-4900hs-16gb-1tb-ssd-geforce-rtx-2060-freedos-14-qhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000SZWFN bellek 8 GB on board ve 8 GB takılı olmak üzere toplam 16 GB gösteriyor. Belarc diye bir program buldum bunda ise tek bir slotta 16 gözüküyor. Başka b.sayarda denedim, 2 slotu da ayrı ayrı gösteriyor. İçini açmadan sağlıklı olarak slota ram takılı mı değil mi görebilir miyim? Takılı değilse bu slot'a da ram takmanın performans açısından bir artısı olur mu?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Farklı birşey yapmadılarsa Zephyrus'lar bir miktar ram anakarta lehimli, bir slot sana bırakılmış olarak geliyor. Yani 8GB lehimlidir, 8GB takılıdır seninkinde. Güncelleyebilirsin ilerde ama oyun açısından pek fark yaratmaz şu anda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dayanamadım açtım ? @GERGE 8 GB lehimli 8 GB'da slotta takılı dediğiniz gibi.

Isıyı şu gelecek aletlerle bir nebze düşürebilirsem rahat edeceğim. Kulaklıkla oynuyorum beni rahatsız etmiyor ama eşim ileride sorun çıkartır gibi duruyor. Vakum dandik bir şeye benziyor. Kaliteli gözüken klim ve opolar gördüm. Opolar 2 3 hafta sonra diyor teslim tarihine. Diğerini bulamadım amazon.com dışında onda da şu an Türkiye'ye kargo yok.  Bu vakumlar hakkında ne düşünüyorsunuz, kullanan var mıdır?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Edit: Asus'un programı Armoury Crate içerisinde modu turbo yaparsam gpu ve cpu fanlarını (5000 rpm üstüne çıkartıyor) sonuna dek açıp ikisini de az bir nebze oc'luyormuş. Aşırı sesin nedeni buymuş. Dengeli moda alınca normal hızlarında çalışıyorlar fanlar da 5000 altı kalıyor. Hem ses azaldı hem de cpu derecesi 87-89 gpu ise 75-78 arası kalıyor. Ayrıca enteresan bir şekilde medium ayarlarda 720p oynayabildiğim Borderlands 3'ü şu an bu ısılarda Full HD ve High ayarlarda rahatlıkla 60 fps oynuyorum. Hatta arkada oyun açık bunu yazarken. Klavyenin yanları ve üstü sıcak ama fonksiyon tuşları dahil tüm klavye kısmı gayet normal ısı olarak. Fark nedir anlayamadım açıkçası. İlk yüklediğim oyundu ve performansı görünce biraz hayal kırıklığına uğramıştım. En azından 120 Hz panele gerek yokmuş diye kendimi avutuyordum. Şimdi yine aklıma girdi ;) 

 

@Valvyn Ufak laptopları oldum olası sevdim. Bundan önceki laptopum da 13.5 inchti. Bu boyutlarda oyun oynayabilmek istedim arada iş icabı geziyorum da çünkü. MSI kullandım klavyesi uzun süre bir şey yazmak hoş değildi. Bildiğim MSI'ın bu boyutta prestige serisi var, @GERGE iyi performans alamazsın demişti. Asus da kullanmıştım ama gaming serisi bir laptop'unu ilk defa aldım açıkçası. Hele Borderlands'i de çalıştırmasıyla. Kullandığım MSI'da pil performansı çok düşüktü, yenilerde de bu pek yüksek değil gibi gördüm. Bunda henüz dışarıda çalışmak durumunda kalmadım ama ev ortamında bir süre kullandım aydınlatma da loş olunca ışığı biraz kıstım ve pil ömrü 9 saat gösteriyordu. Tabi sadece web bu. 

@Fin Çok temiz açtım çok kolay açılımı. MSI'lardaki gibi vida üstünde bant yoktu içeride de hiçbir şeyin yırtılmadığına eminim.

@Xenus adasdasd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Editlemeyi bulamadım henüz alışamadım yeni haline forumun hala. Borderlands editi: High değil Ultra ayarlarda da 60 fps alıyor ama orada arada throttle girince bir kaç ayarı high yaptım şimdi istikrarlı bir şekilde 60 fps alıyorum. Bu vesileyle yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...