Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Laptopu


Tyraell

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhabalar. 

Forumun aslında eski bir üyesiyim Tyrael diye ancak şifremi kurtaramadım.

Sevgili abilerim ablalarım ve kardeşlerim. PS 4 Pro'mu elden çıkartıyorum yanında VR Seti ve direksiyonu ile. Bir de laptopum var onu da satıp adam gibi bi gaming laptop almayı düşünüyorum. Maalesef masaüstü için yerim yok.

 

Aşırı ışıklı gaming laptoplardan pek hoşlanamadım malesef. Tip ve model olarak aklıma yatan modeller şunlar oldu, görüş ve önerilerinizi alabilir miyim?

hepsiburada.com/msi-gf65-thin-9sexr-232xtr-intel-core-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-rtx2060-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000RXT4Y

 

https://www.hepsiburada.com/asus-gx502gv-az035-intel-core-i7-9750h-16gb-512gb-ssd-rtx2060-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000PNXJ6

 

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-gx531gv-core-i7-8750h-2-2ghz-16gb-512gb-ssd-15-6-rtx2060-6gb-w10.html

 

https://www.hepsiburada.com/asus-zephyrus-g14-ga401iv-ha037-amd-ryzen-r9-4900hs-16gb-1tb-ssd-geforce-rtx-2060-freedos-14-qhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000SZWFN

 

Son model 14 inç olmasıyla ve okuduğum incelemelere göre çok hoşuma gitti ancak gördüğüm kadarıyla 60Hz ekran. FPS bir tek Mount and Blade oynamayı planlıyorum ancak ileride ne olur bilinmez. Pişman olur muyum? 120 Hz'lisi henüz ülkemize gelmemiş gözüküyor gelirse fiyatı da da daha uygun olur diye umuyorum .

 

2060m karttan120 Hz için yeterli performans alınır mı şeklinde de genel bir soru sorayım.

 

Son olarak kurallarınıza aykırı olup olmadığını bilmemekle beraber ilanım da şu şekildedir:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-playstation-4-pro-ps4-pro-plus-ps-vr-v2-plus-logitech-g29-direksiyon-814904266/detay/

 

İlan paylaşmak yasaksa hemen uçurayım.

Şimdiden teşekkür ederim.

 

Herkese sağlıklı yüksek fps'lü günler dilerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde pazarlık aşırı yapıldığı için yüksek fiyat girmek durumunda kaldım. Beklediğim fiyat 9k civarı, şu an 8.5k veren var.

PS4 Pro, G29 Direksiyon ve standı ile VR v2 gözlük ile yanında 2 adet v2 kol veriyorum. PS'de 500 GB'lık SSD takılı olup, cihazla birlikte gelen 1 TB HDD'yi de veriyorum. Bunların yanında plus oyunlarla 50 adet oyun veriyorum. Oraya eksik yazmışım 23 tanesi kadarı satın alınmış oyundur. Sizce makul fiyat nedir?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada g29 ve VR gözlük 3'er aylık olup garantileri devam etmektedir. 

Sıfır PS4 Pro güncel en uygun bulduğum fiyat 5.990.-TL amazon

Sıfır G29: 2.379.-TL evkur

Sıfır VR: 3.199.-TL mediamarkt.

Sıfır PS4 v2 Kol: paralel ithalat: 229.-TL, normal perakende fiyatı: 469.-TL

Aldığım 23 oyundan 17'sinin bugünkü piyasa değeri 2.527.-TL etmektedir. 

Cihazların stok durumlarını kontrol etmedim. Bugün bu sistemi oyunlar ve 2. kol olmadan satın almak isterseniz 12.037.-TL gibi bir fiyat çıkmakta ortaya. Ülkemizde pazarlığı nasıl yapıldığı herkesin malumu. 9k civarı beklemek bana normal geldi. Ancak sizce makul fiyat nedir yine de merak ediyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Esh Yurt dışından almak mantıklı mı? Ne kadar sürede geliyor ortalama bilginiz var mı? Ne kadar vergi uygulanıyor?

XMG hiç bilmediğim bir marka o yüzden bir şey diyemedim ama büyük vergi doğmuyorsa yurt dışından da model bakabilirim. Yukarıda linkini eklediğim laptoplar hakkında ne düşünürsünüz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

45 dakika önce, Akhlaur dedi ki:

Valla yurtdışı uçuşlar açılsın direkt alacağım, dönüşte de tax refundla falan baya bi daha ucuza geilyor. Gidiş dönüş bileti alsan bile refunddan aldığın parayla çıkar bilet paraları.

This.

Uçuşlar açılsın, ilk iş yeni nesillerden bir konsol alacağım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten mantıklı halihazırda Schengen vizem de varken. Ancak henüz ne zaman açılacağına dair bir bilgi maalesef yok. Bu nedenle sunduğum laptoplar hakkında varsa fikir ve bilgilerinizi alabilir miyim? Kasası çok da gaming olmayan minmum 1660ti'lı laptop önerilerinizi bekliyorum. Numpad çok kullanmıyorum, diğer tuşları da çok sıkıltırdığını düşünüyorum bu nedenle numpadsizler ilk tercihim olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Tyraell dedi ki:

@Esh Yurt dışından almak mantıklı mı? Ne kadar sürede geliyor ortalama bilginiz var mı? Ne kadar vergi uygulanıyor?

XMG hiç bilmediğim bir marka o yüzden bir şey diyemedim ama büyük vergi doğmuyorsa yurt dışından da model bakabilirim. Yukarıda linkini eklediğim laptoplar hakkında ne düşünürsünüz?

Turkiyeye degil benim siparis ya, ama cidden oyle sacma farklar varsa yurtdisindan gelecek birine siparis gecin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bildiğiniz üzere şu an gelen giden yok bizim de gitme imkanımız yok. Bu paraların bu laptoplara normal şartlarda verilmemesi gerektiğinin de farkındayım. Sizlerden ricam şu an alınabilecek oyuncu makinesi gibi gözükmeyen minimum 1660 ti'lı bir laptop ya da yukarıdakileri yorumlamanız. Lütfen. 

Bundan önceki laptop'umu da Paticik'in yardımı ile almıştım. Bu sefer de mümkünse yardımlarınızı rica ediyorum. Daha ilk posta cevap veren bir tek @Fistan var ancak onun da hangisi için söylediğini anlamak mümkün değil. 
 

Vaktiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son model için söylemiştim

arkadaşım 1660ti li bir asus aldı bundan 2 ay önce 8500 liraya, oyunlarda sıkıntı yaşamıyor, geçen gün bir laptop geldi eve iş için, baktık fiyatına 16bin liralık alet asus rog, cayır cayır yanıyordu apex legends oynatmadı, 8500lük akarken. insan üzülüyor 16bin liralık laptopın halini görünce giden paraya. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bu dönemde oyun bilgisayarlarına çok paralar verilmez, hatta bunun için en kötü dönem. 9. konsol nesli çıkmak üzere, tüm oyunlar teknolojik olarak bir sıçrama yaşayacak. GTX 1650, GTX 1660 filan taşıyan, daha mütavazi ama güncel tüm oyunları rahat oynatacak bir makine al. Daha iyisini alayım, yeni nesil oyunları da oynayayım pek mantıklı gelmiyor bana, yeni nesil cihazlar lazım onun için.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası bana da mantıklı gelmiyor. Özellikle şu geforce now olayları, gelecek konsollar. Mutlaka bambaşka bir boyuta taşıyacaktır. Ben de bakıyorum maalesef gtx 1660 ile 1650 arasında çok fazla fiyat farkı var. Zaten hardcore bir gamer değilim. Çok uzun zamandır ps4 ile oynadım. Dota'yı civ'i özledim bannerlord oynarım. Bu yüzden 1650 uzunca bir süre kotarır diye düşünüyorum.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir durum var ama yeni nesil çıkan şeyleri fiyatları uçup gidiyor eski modeller de aynı kalıyor pek değişen bir şey olmuyor.

Eskisi gibi değil artık, 1000tl ye makine alırdık 3-4 yıl sonra aynı fiyata yeni nesil bir makine alırdık 3-5 bir şeyler artardı ancak, hey gidi günler hey.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 haftadır falan hasta gibi ryzen 4k benchmark video'ları izliyorum salyam akarak, ve zephyrus g14 ile ilgili izlemediğim review kalmadı sanırım, çok ihtiyacım olmamasına rağmen alacağım büyük ihtimalle. amd ryzen 4k serisi direk devrim oldu 35w'da, 90w'da calisan intel 10. nesil i7'den yüksek performans gösteriyor bu yüzden mobil kasaya gömebildiler. mobil ve güçlü hafif aletlere zafım var çok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

O dediğin konsol etkisi şu anda. Konsollar 7-8 yılda bir yenileniyor. Tüm bu 7-8 yıl boyunca çıkan oyunlar aynı donanıma yapılmalı. O nedenle hala o dönem alınmış bilgisayarlar yeni oyunlar PS4 grafikleri seviyesinde 30 fps üstü çalıştırıyor.

Bundan dolayı oyun bilgisayarına yatırım yapacaksanız 9. nesle denk makineler kurun seneye, en kötü 10. nesle kadar kullanırsınız. Masaüstü olsa güncellenir ama dizüstünde böyle bir fırsat yok. O nedenle GTX 1650 gibi çok pahalı olmayan makineler tercih edilmeli bence.

Ya bir de böyle konuşuyorum ama maddi olarak dert ediyorsanız bu. Oyun için dizüstü alacak olsam aslında ben de bu dediğimi dinlemem ve ray tracing/variable rate shading destekleyen, en azından konsol uygulamasını ile aynı olmasa da içinde RDNA 2 ile aynı teknolojiler olan RTX 2060'lı bir tane alırım.

Bu açıdan benzer cihazları incelersen göreceğin Asus Zephyrus'ların genelde ekran kalitesi olsun, ssd-ram hızı olsun, thermaller olsun kararlı olarak üst seviye sonuçlar verdiğini göreceksin. Onu al yani.

Şu da aklında olsun ama, RTX 2060 ile GTX 1660 dizüstülerde neredeyse aynı performansı veriyor. GTX 1660'ın tek desteklemediği ray tracing. Sırf bunun için iki katı vermek istiyor musun?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu hafta 1660 super aldım çünkü ray tracing yayılana kadar 2060 zayıf kalacak o oyunlara ve yıllar var net. tessellation'ın yayılmasını 5 yıldan fazla beklemiştim. ray tracing aman aman bir olay değil zaten göze batan. deep learning de gelişene kadar gene çok geçer.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Süpersiniz tam ihtiyacım olan cevaplardı. 

@zeawee: Kesinlikle katılıyorum. 1080p 120hz versiyonu gelmiş olsaydı ya da g15 modeli, muhtemelen kimselere danışmadan alırdım. Beni de acayip çekiyor hafif ve güçlü modeller. Tasarımı da çok güzel gerçekten.

@GERGE: Çok güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık. Özellikle son cümleniz minvalinde fazladan parayı vermek istemem. Tavsiyelerinize istinaden şu 2 modele indirgedim kendimi. Asus'lar çok cafcaflı ama o RGB ışıklar kapatılabilir diye umuyorum.

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g-iii-g531gu-al060-intel-core-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-gtx1660ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000QO5VC?magaza=GpnTeknoloji

https://www.hepsiburada.com/msi-gf65-thin-9sexr-232xtr-intel-core-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-rtx2060-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000RXT4Y?magaza=Hepsiburada

Hepsine ayrıca 8 gb takviye yapılmalı mecbur. 1650 ile 1660ti arasında 1.000.-TL fark var, notebookcheck'te gördüğüm fps değerlerine göre 1.000.-TL daha fazladan vermekte beis görmüyorum. 600 TL farkla MSI 2060 seçmeye gerek var mı sizce? Bu laptoplar hakkında bilginiz var mı hangisinden daha çok performans alırım sizce? 

@Sam: Superli laptop hiç görmedim, nereden aldınız modeli gösterebilir misiniz? Yoksa teknoloji olarak mı söylüyorsunuz?

Hepinize çok teşekkür ederim, özellikle @GERGE nereden baksanız 5.000.-TL kurtardınız beni gibi gözüküyor. Son bir el atarsanız çok makbule geçer. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İki modeli de tavsiye etmem. 10.000 kadara GTX 1660 ve i7 9750H ikilisi bulununabiliyor. Özellikle i7 9750H %20 civari bir performans artışı veriyor. Oyunlarda ne kadar fark eder bilmiyorum ama dizüstünde i5 Word ile takılıyor bazen.

10.000 verip i5 alma abi, yazık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...