Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Last Dance Belgeseli ('97-98 NBA Sezonu)


BarLOA

Öne çıkan mesajlar

aslında haklar sadece jordan'da değil. bu çekim için izin alındığı zaman chicago yönetimi, nba entertainment şirketi ve jordan onay vermişler çekimler için ancak yayınlanması için de bu 3ünün onayı olması gerekiyormuş. daha önceler 2003 yılı civarında 1 saatlik bir belgesel olarak tasarlanmış ancak ortaya çıkan şeyden çok memnun olmamışlar. sonrasında 2010 (sanırım) civarlarında bir kez daha bu olay konuşulmuş bu kez film uzunluğunda bir yapım olarak, ancak o dönemde de yapılan denemelerden memnun kalmamış bu 3 taraf. (belki de sadece jordan veto etti bilemiyorum onu) 2015 (2017de olabilir) yılında en son bu şekilde 10 bölümlük bir belgesel olarak tasarlanmış ve anlaşma sağlanmış. hatta söylenene göre jordan'ın onayı lebron cavs ile şampiyon olduktan sonra gelmiş. ne kadar doğru bilemicem tabi bu detay.

bu arada şampiyonluk kutlamaları sırasında bill wennington'ın çektiği kaseti de istemişler ancak vermeyi kabul etmemiş. asla kimseye göstermeyeceğim demiş üzerine ? belki ileride daha fazla paraya satabileceğini düşünüyordur ama keşke ordaki görüntüleri de görebilseydik. 

GettyImages-75293561-1024x682.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4. bölümde üstüne basa basa bu çektikleri yüzünden dalga geçiyor onunla zaten jordan asjdkfh 

bu arada önceki çekimleri işte jordan'ın veto ettiğini iddia ediyorlar hep. onu bilemeyiz gerçi de bulls yönetiminin ve reinsdorf'un para getirecek bir şeye hayır diyeceğini sanmıyorum. aynı görüntülerle 5 kere yapacağız dese yine ok verirler yüksek ihtimal.

bu arada 2010'lardaki olayda jordan aslında az daha kabul edecekmiş diyorlar. ama bayağı bir detay eklenmesini istemiş. o filme dönüşme olayı zaten jordan'ın istediklerinden sonra olmuş. ardından süre arttıkça bari geliştirelim vs. demişler. iki uzun bölüm olmuş, sonra falan filan derken çokça çalışıp, araştırıp falan bu haline yakın bir şeyi jordan'a sunmuşlar bak bu güzel demiş. eklemeler falan böyle olmuş işte.

sonuçta jordan'ın ne kadar büyük olduğunu biliyoruz, kaç bölüm kaç film jordan anlatırsan anlat adamın büyüklüğüne bir şey katmazsın ama franchise içinde onu yüceltmek, farklı açı getirmek vs. ismini yüceltiyor.

mesela ben şeyi duymamıştım bu lebron şampiyonluğundan sonra jordan'ın başlayalım dediğini. bu tam tamına jordan hareketi. cavs ile şampiyon olduğunda ilk defa lebron, mj'in olduğu yere adım attı. Çok büyük kesim MJ ile aynı seviyeye falan bile koydu. Böyle bir iş gelip algılara hükmetmesi Jordan'ın tekrar şarttı. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca;

Isiah Thomas: "LeBron James, gördüğüm en muhteşem basketbolcu. Kareem'e GOAT derdim ama LeBron, daha önce görmediğim şeyler yapıyor. Asist, ribaund, skorerlik, liderlik, saha dışı verimi... Bunların hepsi, LeBron'da var."

 

MJ'i kudurtmaya adanmış bir ömür, KRALLL asdfasdj 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Natanyal dedi ki:

Ayrıca;

Isiah Thomas: "LeBron James, gördüğüm en muhteşem basketbolcu. Kareem'e GOAT derdim ama LeBron, daha önce görmediğim şeyler yapıyor. Asist, ribaund, skorerlik, liderlik, saha dışı verimi... Bunların hepsi, LeBron'da var."

 

MJ'i kudurtmaya adanmış bir ömür, KRALLL asdfasdj 

 

kral olana kadar önce biraz tutarlı olsun sadsafdadf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

Böyle dönüş mü olur ya ? Öve öve bitiremeyeceğiz yine.

Aradaki 1.5 sezonda kiminlerin şampiyon olduğunu, genç shaq'lı horace grant'li orlando kadrosu ve şampiyonluğu gibi unutulan güzel bölümler var. MJ'nin insan olduğunun kanıtı şeklinde. 

Jordan pandemi'de resmen kariyeri ile tutuyor insanları. Bakın boşuna yaşanmadı bu mazi diyerek...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
10 saat önce, Sturgian dedi ki:

Belgeseli çeken firma jordan'ın mı ortağı mı ne öyle bir şeymiş zaten.. 

Jordan'ın kendisinin onayı olmadan tek bir sahne bile geçmemiş. Şuan ne izliyorsan Last Dance'da Jordan'ın sunduğu şeyi izliyorsunuz. 

Flu Game yalandı oydu buydu bilmem de Pizzacı mesela açıklamasında kendisinin de Chicago Bulls fanı olduğunu hatta o dönem doğmuş çocuğuna hayranlığından Jordan ismini verdiğini vs. söyledi ki bakmışlar harbi öyleymiş. Eleman Chicago Bulls ve Jordan'dan sipariş geldi diye normal çalışanlara bile iş vermemiş, pizzayı bütün prosedürlere göre kendi hazırlayıp kendi teslim etmiş. Jordan'ın dediği gibi 5 kişi geldiler falanda değil zaten şubenin bütün çalışanı 5-6 kişiymiş o saatte hepside orada yokmuş vs...

Horace Grant, Kukoc gibi isimleri direkt silmesi mesela kişisel nefretinden vs...

Jordan çok çok çok büyük bir sporcu ve figür ama gerisinde cidden leş bir insan bir kere daha emin oldum bundan bu seride yaptıklarından. Zaten Scottie Pippen bile ağlamış seri bitince böyle değildi çoğu şey çarpıtılmış vs... diye.

Benim gözümde de yaşamış en efsane basketbolcu halen Jordan mesela ki aslında bu yazdıklarımın çoğunu zaten biliyorduk. Ama işte şu serideki egosunu yöneltme şeklini vs. görünce Lebron'u bi daha sevdim. Adamın hiçbir akıl hocası olmasan, çapulcu tiplerle şu olduğu noktaya kişisel gelişimini kendi kendine şekillendirerek geldi ve hep zirvedeydi. Lakers ile bir yüzük gelse direkt Jordan'ın üstüne çıkar net ki şuan görece LeBron'u daha üste koyanlarda var. 

Benim için sadece yarım adım gerisinde LeBron. Lakers ile o tam adımı atsa keşke ki bu sene olurdu aslında da işte ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Belgeselde anlatılmayan daha ne yediği boklar var Jordan'ın, hepsini saklamışlar melek gibi göstermişler Jordan'ı.

Az bilen insan için gerçekten güzel gelebilir ama takım arkadaşları ile ilişkileri burada çok çok iyi anlatılmış, o dönemde Kukoc ile olan kavgaları, takımdan kovmak istemesi falan anlatılmamış mesela.

Bence izlemesi keyifli ama anlatılmayan çok detayın olduğu bir belgesel olmuş. Fikrimi değiştirmedi, King is GOAT.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani adamın onayı gerektiyse her sahnede bile, belgesel de aşırı yarışmacı gösteriyor, kendi de öyle kabullenmiş ki o denli bir hırs gütmese aynı yetenek o noktaya ulaşabilir miydi, belki evet ama muhtemelen hayır. ha bu yüzden çevresindekilerle yaşadığı sürtüşmeleler vs olması da şaşırtmadı beni şahsen çoğu şeyi bilmediğim halde çünkü benzer şekilde davranan insanla bulundum ve alınan sonuçlar "demek ki böyle oluyormuş" dedirtti sonradan.

"o öyle demediği halde demiş gibi düşündüm kendimi bilemek için" demesi, diğer herkesin tekrar tekrar onaylaması filan, belli yani normal insan değil. ama adamı sohbet arkadaşı olarak takdir etmiyoruz sonuçta, yaptığı iş üzerinden takdir ediyoruz.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jordan modeli başarılı olmak için tek model değil. Mesela Magic Johnson hiç de takım arkadaşlarına zorbalık yapan biri değil ama 5 şampiyonluk aldı. Zaten günümüzde Jordan'ın 90'larda uyguladığı yöntemi uygulama ihtimalin yok. Nesil değişti, ters teperdi.

Fakat başarılı sporcuların ve sanatçıların karakterleriyle yargılanmaması gerektiğine katılıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanlarda 90larda bir sürü takımın lideri 3 assagı bes yukarı tüm sporlarda böyleydi. Bugunun zamanına uymadıgı gercek. Bu zamanda da oyuncular ayakkabı degiştirir gibi takım degistiriyorlar. Lebron seviyesindeki eski oyuncular basladıgı takımda bitirirdi. Lebron gezici süperstar oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...