Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2k - 4k monitor tavsiyesi


df

Öne çıkan mesajlar

masamda yer var, dar değilse masa sorun yok. işlevselliğine 10 üzerinden 12 veririm, hayatımda kullandığım en iyi stand. her açıda, her yere dönebiliyor, pivot hali dahil ve hareket ettirmesi çok rahat. keşke tv'de böyle stand yapabilseler, koyduk tv'yi bir gram oynamıyor.

bu da önemli çünkü oturduğunuz yere göre ortalamanız lazım görüş hizasını. sağa-sola kayarsanız o zaman curved iyi olmuyor işte.

hatta sanırım g7 standı bu kadar iyi değildi, bundan ona geçsem sırf stand için üzülebilirim belki lol.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Goering dedi ki:

bende chg 90var, bir de o ayağı düşün ?

$200 fln ama bunu taşıyacak dalga.

abi chg90'ın ayağı odyssey g7 ile aynı ayak.

o kadar rahatsız etmiyor duruşu, en azından duvara yaklaştırabiliyorsun monitörü. chg70'lerdeki ayakla duvara yaklaştırma şansın yok

 

evet pivot hareketleri falan çok rahat monitörde, öne arkaya falan hareketi çok rahat ama karşılğında baya yer istiyor senden, üstüne koyacak masan varsa 10 üzerinden 12. yoksa sıkıntı.

 

ben geçen ay gittim 200x80 masa yaptırdım.

applev0dka tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani şu an bu sayfayı pivot olarak okuyorum mesela, biraz sonra çevireceğim oyunu açmadan. bundan alası ancak en yeni samsung tvlerdeki otomatik motorlu dönen standlar olur. monitörü adeta telefon veya tablet gibi kullanabiliyorum o anki maksadıma göre. benim 10 yıllık hayalim filandı zaten bu çevireyim manga vs okuyayım, o yüzden kişiden kişiye değişebilir değeri.

hatta korkuyorum nazar değdireceğim stand bozulur mu filan diye lol. bundan sonra eski dandini artrit eklemli standlara geri dönemem valla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz ürünlerde elektronik kısım dayanıyor da özellikle yük gören mekanik kısımlar önce bozulmaya meyilli. 90’larda sony tvmiz vardı mesela, açma kapama düğmesi bozulmuştu mesela o aklıma geldi şimdi lol. neyse bakalım kullanarak göreceğim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 O zaman belki G9 Odyssey düşünebilir ?

Ama ben o tarz monitörleri çok kullanışlı bulmuyorum, 4k'yı da gerekli bulmuyorum (zaten 4k "optimal" seviyeye gelmedi bence hala ne monitör ne ekran kartı seviyesinde), o bakımdan gönülde yatan aslan hala G7 Odyssey ?

O kadar zenginse 3 monitörlü setup yapabilir, ortaya G7 Odyssey, iki yana VG27AQ döşer ?

Bu arada ben 2-3 hafta önce Asus VG27AQ aldım. Kafayı kırıp parayı gömmeye karar vermiştim ama çizim, animasyon falan da yaptığımdan curveddan emin olamamıştım, bayağı araştırdım, flat monitörün kralı da bu gözüküyor. Aşırı memnunum, öyle böyle değil.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar konuşulmuş, kimse dell ultrasharp dememiş. Oyun için nasıl bilmiyorum ama genel kullanım için en memnun kaldığım o oldu. Her türlü dönüyor alçalıyor yükseliyor vs.

Bir de HP23cw kullanıyorum, sabit kasalı abuk subuk bir şey, yukarı inip kalkmıyor bile sadece eğikleştirebiliyorsun. Nefret ederek kullanıyorum desem yeridir. Altına kutu koydum yükselsin diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Eski ofiste Dell UltraSharp veriyorlardı. Açıkçası oldukça güzel ve sağlam monitörlerdi. 60 Hz ve 4-8 ms aralığında bakanlar bence tercih edebilir. Ne yazık ki 144 Hz'de IPS veya VA panel alternatifi bulamadım Dell'de yoksa düşünürdüm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...