Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2k - 4k monitor tavsiyesi


df

Öne çıkan mesajlar

22 saat önce, Wispy dedi ki:

Gereksiz yere başlık açmayayım dedim. Bu zamanda IPS dışında bir şey almak gereksiz mi ?

Bütçe yaklaşık 4k. Amaç ofis uygulamaları bolca, coding ve biraz moba.

 

Baktıklarım: 

Asus VG27BQ - bu TN panel galiba

 

 

 

asusun tuf monitörleri çok iyi. linkteki TN panel. alabiliyorsan vg27aq al. ips panel o.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Ben de kendime 2k 144hz IPS monitör bakıyorum. Şuan için 3 iyi model var piyasada ama ikisi bulunmuyor.

1. LG 27GL850-B
 4000-4500tl arasında gidiyor fiyat. Oyun ve genel kullanım için en iyisi diyorlar.

2. ASUS VG27AQ
ELMB-SYNC teknolojine sahip tek monitor ve 3800 TL civarında. Stokta yok hiçbir yerde. ELMB-SYNC teknolojisi motion blur'u azaltmak için ASUS'un geliştirdiği Black Frame insert (back light strobing) yöntemini kullanıyor. Her frame'den sonra siyah bir frame koyuyor, böylece ghosting'i azaltıyor. Özellikle FPS oyunlarda motion blur'u ve ghosting'i elimine ettiği için hızlı hareketlerde görüntü net kalıyor. Bende şuan ASUS VG248QE var, en eski 144hz monitörlerden biri, küçük bir hack ile back light strobing açılabiliyor ama gözümü yoruyor, 120hz'de çalışıyor ve benim gözüm black frame'leri ayırt edebiliyor, o yüzden flash ediyormuş gibi görünüyor görüntü. O yüzden ne kadar önemli bu teknoloji denemeden birşey diyemem. Yazmamım nedeni, modeli google'larsan herkesin ELMB-SYNC VAR BUNDA diye pohpohlandığını göreceksin.

3. ACER Nitro VG270UP
Renk ve motion olarak en iyi monitörlerden biri. Ama piyasada iki ayrı ekran kullanan versiyonu var. İyi olan AHVA ve o kadar da iyi olmayan INNOLUX. Yani biraz "hit or miss". Sanırım belli bir batch'den sonrası INNOLUX artık. Ayrıca zaten piyasada yok.

 

Diğer modeller ve daha fazla bilgi için şu topic'i öneririm: http://bestmonitorsbyncx.createaforum.com/general-discussion/best-27'-2560x1440-ahvaipspls/msg278/#msg278

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...

@applev0dka ben curved monitöre alışabileceğimden emin değilim, o yüzden çok yandaş değilim ama şu aralar ben de monitör arıyorum. Hatta discord'da son 2-3 gündür o muhabbet açılıyor.

27" monitörler arasında en yüksek skorlar değerlendirmeler hep Odyssey'e ait, herkes bayağı övmüş.

Ben curved sevmediğim için "en iyi" olarak iki model arasında kalmıştım: Asus 27VGAQ ve LG 27LG850-B. Buraya baktığımda 1-2 mesaj üstte de benzer sonuçlara ulaşıldığını görüyorum. 

Optimal fiyat performans seçimi olarak ise Viewsonic'in burada paylaşılmış modeli mevcut. Kağıt üstünde her iyi özellik mevcut. 27", 144Hz, 1 ms, QHD vb vb. 

Şuradan güzel karşılaştırma görebilirsin, ekstradan çözünürlük, boyut vb ekstra filtre kriterleri ekleyebilirsin. Ben daha önce GPU için kullanmıştım, monitör için de listeleri varmış:


https://www.rtings.com/monitor/tools/table

Mükemmel monitör diye bir şey yok zaten, hiçbir şey bulamadıklarına "black uniformity dandik" diye çakıyolar, ama en azından hangi monitörün ne dezavantajı var buradan görebilirsin.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam Ben onu geçen gün sordum, şu anda çok iyi indirimde, değerlendirme skorları da gayet iyi.

Aynı sebepten, curved sebebiyle biraz caydım. Bir de negatif yönünde "hareketli görüntüde gözle görülür blur yapıyor" diye bir ifade vardı, o çok düşündürdü beni. Sadece oyun değil Blender falan da uğraşıyorum amatörce, curved olunca orada da dezavantaj sağlar diye öngördüm (hiç kullanmadığım için emin de olamadım). İndirim sürerken curved kabul edersen fiyat/performans olarak iyi bir tercih olabilir sanki. İndirimi bittiyse çok bi olayı olmaz. Kullanım veya tecrübeyle değil okuduklarımla yorumum, ona göre değerlendir ? 

Bi önceki mesajımdaki rtings linkini tavsiye ederim.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet rtings'e (iyi skorlar gayet eski olduğu halde) ve başka review'lara baktım, blur olayı dediğin gibi düşündürdü ama herhalde mevcut monitörümden daha kötü değildir sanıyorum. curved hiç kullanmadığım için sadece onu bir burada da sorayım dedim.

mediamarkt'ta iyi indirim vardı ama onu kaçırdım düşünürken, neyse artık bakalım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, mokoko dedi ki:

https://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-27-xg2730-qhd-144hz-1ms-freesync-hdmi-dp-gaming-monitor.html

 

bunu alıcam arkadaştan yorumlar nedir bana baya iyi geldi 2k olarak

benimkinin yeni modeli sanırım ben çok memnunum. VIEWSONIC XG2703-GS bendeki.

LG nin reklamlarını görüyorum bu aralar, twitter da bile promo atıyorlar, o nasıl?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

abi her gün rtings'e girip okumaktan kafayı yicem yakında zaten asdsafa

geçen aya kadar tuf vg27aq'ye takmıştım. her şekilde en iyileri bünyesinde barındıran en tatlış monitör diye. sonra stok sıkıntısı yaşadı. fiyatı 3100'den 4k'lara çıktı falan. Bu sırada bir de gidip vatan'da 32" deneyimleme şansım oldu birden 32 çok iyi gelmeye başladı.

gittim bu sefer c32hg70'e tutuldum. ama o da 2 ay önce arkadaş alırken 3400'dü şimdi olmuş 4300, e yuh yani.

tekrar bakınırken de işte odyssey 32" e vuruldum diyebiliriz. her şeyi ile çok iyi ama baya tuzlu. napıcam bakalım çok kararsızım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, applev0dka dedi ki:

...fiyatı 3100'den 4k'lara çıktı falan...

...gittim bu sefer c32hg70'e tutuldum. ama o da 2 ay önce arkadaş alırken 3400'dü şimdi olmuş 4300, e yuh yani.....

paramın karşılığı en mükemmel monitörü alacağım takıntısıyla bi altı ay daha incele, bekle ucuzlarlar kesin...,..,
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Emin olamıyorum ben. 1440p ile ultra ayarlarda 60fps alamam (RX5600 XT var), ama yine de 32" CHG70 alsam mı? Ultra High'dan High'a inerim ve 32" ve HDR çok çekici geliyor. Özellikle HDR. %70 oyun oynuyorum ama dizi/film/anime de monitor üzerinden. İş için kullanmadığımdan ppi fşlan kasmıyorum, sadece oyun ve video kullanım amacı. Odyssey G7 ister aslında yürek ama 7000TL vermem.

Alacağım sanırım. Monitör kötü diyen yoktur sanırım?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Rewendor dedi ki:

32-34" bana fazla gelir, 27'ye geçerken bile iki kez düşündüm. 

Tabii bütçeni, düşünceni falan bilemiyorum. Ama ben monitöre para gömmekte zarar görmüyorum. Hem gözler için önemli, hem de dediğim gibi çok uzun vade getirisi var bozulmadıkça, komple bilgisayar yenilesen bile kullanırsın.

 

Ya monitör baktığında pc'nin en az değişen parçası.

rtx 2070 super var elimde hala 1080p 60hz monitördeyim abi sürünüyorum yani dsdaf. alırsam bir kere alırım kafasındayım şuan ve 2k 144 160-165hz falan geleceğe yatırım gibi de olur. yarın bir gün 3000-4000 serisi ekran kartına da geçsem monitör değiştirme ihtiyacı yaşamam.

komple pc'yi geçen sene sonunda yeniledim zaten. en fazla işlemci değiştirirm 3600x var şuan

bütçe olayı da aslında darksun'un dediği gibi, zaten çok fazla gereksiz para harcayan adam değilim, evde vakit geçirmeyi seviyorum ve son dönemde bu zorunluluk haline de geldi. taksit yapıp basasım var G7'ye ama işte çok para veriyor olmanın bir huzursuzluğu var. verdiğin ana kadar sürüyor verince geçiyor sdasfa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...