Jump to content
fresia

EKMEK topiği

Öne çıkan mesajlar

§ 14 Nis 2020, 09:11

 

böyle bir konu yokmuş

tarif çok internette, şef sırlarını yazalım

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 09:11

hay ekmeğinize

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 09:13

fırıncı mısın

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 09:36

 

xboxun müdürü hobi olarak antik mısır mayalarından ekmek yapıyormüş cause why not

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 09:40

un su maya tuz

bitti

midenizi de doldurmayın bence ekmekle 😕

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 11:15
1 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

 

xboxun müdürü hobi olarak antik mısır mayalarından ekmek yapıyormüş cause why not

 

Cok ilgincmis yahu

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 21:47

mikrobiyoloji mükemmel bir alan ya. 

antropoloji ile kombine edip bunu araştıran insan/kanal bilen varsa ateşlesin hatta buraya.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 21:49

Ha bir de ufak bir tip vereyim ev ekmekçilerine, pişirirken üstü kızarmaya başladıktan sonra arada fırını açıp soğuk su sürüyoruz fırça ile, yumuşatıyor dış kabuğunu. Prof. tip değil tabi arkadaşımızdan duyup denediğimiz bir yöntem.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 14 Nis 2020, 22:21

gluten yamultuyo beni, yoksa yapardim su antik misir mayasindan da.

bu sebepten ekmek pide kuyruguna girememek, kahrediyo beni, luppo!

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:09

ben şunları koyuyordum geçen sene

tam buğday unu az siyez unu zeytinyağı su tuz şeker tereyağı süt yoğurt sirke kekik karabiber zerdaçal keten tohumu çörek otu soda 2 paket instant maya

D_--YAdW4AAWGuJ?format=jpg&name=large

haşhaş, susam, kinoa, limon suyu da ekledim

 

ama sonuçta şuna karar verdim bu kadar ameleliğe gerek yok

halk ekmekten al ekmeğini

yumurtanı sütünü yoğurdunu baharatını yağını bir şekilde yersin

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:20

o nası bi malzeme listesi.

yogurt,limon suyu,süt sirke bunların hepsi asit. hepsini aynı anda koyarsan kek gibi bir ekmeğe yol açar.

ekmek yapmak basit birşey,insanlık tarihi kadar eski neredeyse, su-tuz-maya-un ile çok güzel ekmek yapabilirsin,ona biraz doku olsun diye çekirdek ve tahıllar ekleyebilir,beyaz unun birazı yerine azar azar tam buğday ekleyerek deneyler yapabilir,yahut süt-yoğurt ile asit katarak nası sonuçlara yol açtiğini deneyebilirsin,ama bu kadar deneyi aynı anda yapmana gerek yok,temelden başlayip mantiğini çözsen,daha sonra fantazilere de girer,hatta french baget yaparsin,ama bu ne ya,pogaca gibi bisi o ekmek degil anacim

ama begeniyorsan more power to you ne diyim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:24
20 saat önce, Fistan dedi ki:

midenizi de doldurmayın bence ekmekle 😕

gluten intolerant arkaşlar kusruma bakmsın,ama bence mutluluğun tarifi,fırindan yeni çıkmış ekmek,kaymak ve tereyağ içeriyor,yahut zeytinyaği-sirke-kekik, yahut tahin pekmez,detaylar tartişilir,ama ekmek kokusu bana uyuşturucu gibi geliyor,yalarım ekmeği,hele pide fln,pastane pidesini,neler yaparim neler,iiiiiimyeh.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:27

bende bira tortusu / mayasından ekmek yapmaya calıstım ama hamur kabarmadı ya. mayaları mı kurtaramadım duzgun acaba

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:40

bira mayasıni unla vs karıştırmadan önce hafif ilık suyla karıştırıp köpürmesini görmek lazım,aktif mi değil mi diye,eğer aktifse,çok bi fark olmamalı,ama bilmiyom,hiç denemedim homebrew,kafadan konuşuyorum

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:42
18 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

o nası bi malzeme listesi.

yogurt,limon suyu,süt sirke bunların hepsi asit. hepsini aynı anda koyarsan kek gibi bir ekmeğe yol açar.

 

doyurucu oluyor 🙂 1 dilim yetiyor

süt yoğurt fazla oluyor da

sirke limon çok az ekliyorum zaten

 

bu da mı kek

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 06:48

o vidyoyu daha önceden izledim deniyecem müsait bir anımda,yorumlar çok komik ayrıca.

 

snAbMB5.jpg

miFQc58.jpg

 

 

bunlar benim eskiden yaptığim bir kısim ekmekler,koronadan önce de yapiyordum,çök seviyorum evin hamur işi kokmasıni,mayanın o ekşimtrak kokusu bana narkotik gibi geluyor

 

en sevdiğim tarifte bu,evde döküm tencere yoksa kapaklı bir borcamda da olur

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:17

peki evde fırın yoksa ve marketlerde maya yoksa? başlığı terk mi edeyim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:19

tavada yaparsin, maya da una su dokup bekletiyosun 3-5 gun oluyo.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:21

kuru paket maya var

bu mayayı çoğaltabiliriz sanırım araştırmadım da deneyen var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:23

cogalir tabi, maya dedigin bakteri. un ve su ekle uzerine beklet al sana maya.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:23
4 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

bira mayasıni unla vs karıştırmadan önce hafif ilık suyla karıştırıp köpürmesini görmek lazım,aktif mi değil mi diye,eğer aktifse,çok bi fark olmamalı,ama bilmiyom,hiç denemedim homebrew,kafadan konuşuyorum

evet bunu unuttum ben. mayayı canlandırmadım direkt attım. neyse ki sıcak ortama koyup iyice sardım 24 saat beklettim şuan kabarmış mayalar uyanmıs. bakalım bir pişirmesi kaldı sonuçu merak ediyom

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 11:27
3 dakika önce, neutrino dedi ki:

cogalir tabi, maya dedigin bakteri. un ve su ekle uzerine beklet al sana maya.

 

maya dediğin bakteri kısmı beni benden aldı teşekkürler 🙏🏻 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 13:47

ekmek yalan ya, covid tr de başladığı gün bi yaptım doyurmadı, sonra hep bulgur pilavı yedim. o gün bugündür öğlen 250 gr akşam 200 gr dümdüz haşlanmış bulgur yiyorum. kahvaltıyada paketli lavaşlardan 1.75 tane.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 15 Nis 2020, 15:00

offff bu ne be youtube önerdi ekmek diye pizza yapmış

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

×
×
  • Yeni Oluştur...