Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EKMEK topiği


fresia

Öne çıkan mesajlar

ben şunları koyuyordum geçen sene

tam buğday unu az siyez unu zeytinyağı su tuz şeker tereyağı süt yoğurt sirke kekik karabiber zerdaçal keten tohumu çörek otu soda 2 paket instant maya

D_--YAdW4AAWGuJ?format=jpg&name=large

haşhaş, susam, kinoa, limon suyu da ekledim

 

ama sonuçta şuna karar verdim bu kadar ameleliğe gerek yok

halk ekmekten al ekmeğini

yumurtanı sütünü yoğurdunu baharatını yağını bir şekilde yersin

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o nası bi malzeme listesi.

yogurt,limon suyu,süt sirke bunların hepsi asit. hepsini aynı anda koyarsan kek gibi bir ekmeğe yol açar.

ekmek yapmak basit birşey,insanlık tarihi kadar eski neredeyse, su-tuz-maya-un ile çok güzel ekmek yapabilirsin,ona biraz doku olsun diye çekirdek ve tahıllar ekleyebilir,beyaz unun birazı yerine azar azar tam buğday ekleyerek deneyler yapabilir,yahut süt-yoğurt ile asit katarak nası sonuçlara yol açtiğini deneyebilirsin,ama bu kadar deneyi aynı anda yapmana gerek yok,temelden başlayip mantiğini çözsen,daha sonra fantazilere de girer,hatta french baget yaparsin,ama bu ne ya,pogaca gibi bisi o ekmek degil anacim

ama begeniyorsan more power to you ne diyim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 saat önce, Fistan dedi ki:

midenizi de doldurmayın bence ekmekle ?

gluten intolerant arkaşlar kusruma bakmsın,ama bence mutluluğun tarifi,fırindan yeni çıkmış ekmek,kaymak ve tereyağ içeriyor,yahut zeytinyaği-sirke-kekik, yahut tahin pekmez,detaylar tartişilir,ama ekmek kokusu bana uyuşturucu gibi geliyor,yalarım ekmeği,hele pide fln,pastane pidesini,neler yaparim neler,iiiiiimyeh.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

o nası bi malzeme listesi.

yogurt,limon suyu,süt sirke bunların hepsi asit. hepsini aynı anda koyarsan kek gibi bir ekmeğe yol açar.

 

doyurucu oluyor ? 1 dilim yetiyor

süt yoğurt fazla oluyor da

sirke limon çok az ekliyorum zaten

 

bu da mı kek

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o vidyoyu daha önceden izledim deniyecem müsait bir anımda,yorumlar çok komik ayrıca.

 

snAbMB5.jpg

miFQc58.jpg

 

 

bunlar benim eskiden yaptığim bir kısim ekmekler,koronadan önce de yapiyordum,çök seviyorum evin hamur işi kokmasıni,mayanın o ekşimtrak kokusu bana narkotik gibi geluyor

 

en sevdiğim tarifte bu,evde döküm tencere yoksa kapaklı bir borcamda da olur

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

bira mayasıni unla vs karıştırmadan önce hafif ilık suyla karıştırıp köpürmesini görmek lazım,aktif mi değil mi diye,eğer aktifse,çok bi fark olmamalı,ama bilmiyom,hiç denemedim homebrew,kafadan konuşuyorum

evet bunu unuttum ben. mayayı canlandırmadım direkt attım. neyse ki sıcak ortama koyup iyice sardım 24 saat beklettim şuan kabarmış mayalar uyanmıs. bakalım bir pişirmesi kaldı sonuçu merak ediyom

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...