Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vitamin mevzu


fresia

Öne çıkan mesajlar

evden çalışınca yemek yapmaya sardım

şimdi sebzeleri çok pişirince vitamini gider mi, sıcaklıkla mı alakalı?

zeytinyağı 230C kadar dayanıyor, 220 de fırına verdik mi sorun yok?

sütlaç yapacaz diyelim, zaten işlemden geçmiş süt, bir daha kaynatıyorsun, içinde faydalı bir şey kalır mı

baharatlar filan kaç dereceye kadar dayanıyor?

soğanı sarımsağı kavurmak iyi fikir mi

 

yenebilecek her şeyi karıştırıyorum, ayrı ayrı yemekle arasında fark var mı

mesela zeytinyağı+zerdaçal+limon diyorlar, kimyasal bir etkileşim mi oluyor

 

ince düşünme kalın girer sözüyle bitiriyorum, kolay gelsin

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ayrıntılı konular bunlar ya. Ben nereden gireceğimi bilemedim, bazılarını bilmiyorum da zaten. Hangi vitamini almak istiyorsun, bütün besin değerleri için konuşamayız çok genel olur mesela. Kavurmaktan kastın ne kadar ? Sarımsağa dikkat etmek gerek mesela yanabilir çabuk, soğanı ince kıyarsan o da yanar gibi gibi. Yani ben şeyapamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel geçer bir bir seçenek yok. Yapacağın yemeğe göre değişir. Sadece soğanı bile bir sürü farklı şekilde pişirebilirsin. Dokusu, tadı her şeyi değişiyor.

Fırında ekmek yaparken de önemli olan dışının hemen kavrulmaması. Yoksa içi pişmiyor. Sadece turbodan öte fırının hangi bölgesine koyduğun, nasıl bir kapta ekmek hazırladığın, unun, mayan da önemli. Eğer daha önceden sık sık yemek yapmıyorduysan ve yemeğin nasıl pişeceğine dair bir hissiyatın yoksa youtube'daki 20 30 sırf content basma amacı gütmeyen kanallardan faydalanabilirsin. İşin bilimiyle anlatan bayağı bir kanal var anne usulü anlatanların yanı sıra.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...