Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vegan/Vejeteryan beslenme


Loex

Öne çıkan mesajlar

Ben bu konuda yazdıklarımda haksız olduğumu kabul ediyorum bu arada, yanılmışım. Eğer benim yazdıklarım nedeniyle fikrini değiştiren vs. olduysa diye bu deklarasyonu yapmam gerektiğini düşündüm.

Yazacağım yazacağım ölmüş konuyu uyandırmamak için yazmıyordum. Madem hali hazırda uplanmış, belirtmek istedim.

bu-kez-gercekten-kandirildi-2610151200_m

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turkiyeye devlet destekli veganlık propagandası şart.  millet hala 100 gram kıymalı onunda yarısı soya ve kıkırdak etc olan adanalar yiyip et yemeyi övuyor. midesini ekmekle dolduruyo sonra lol

sağlıksız beslenme tavan yaptı. fiyatlar zaten uçtu gitgide erişilemez duruma geliyor. ama millet hala et övuyor lol

zaten bu kebaplar pideler fastfood zincilerleri son 30 yılın falan modası. özellikle akdeniz mutfağı bu kadar etcil bir mutfak değil. özümüze dönmemiz gerekiyor

Flassh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vegan processed food (Vegan peynir, vegan et, vs.) yiyip vegan olucaksaniz hic olmayin, processed food un her turlusu zararli.

Turkiye'de kebap, pide, vs. hep vardi, gelecekte de olucak. Son yillardaki sikinti siparis zincirinin fastfood a erisimi cok kolay hale getirmesi ve insanlarin calismaktan yemek yapmaya zaman bulamamasi. TR de kime sorsam, haftada en az 2-3 gun disaridan yemek soyluyor, "Manavdan, kasaptan kendim alip yapsam, hem ugrasicam, hem de ayni fiyata geliyor" kafasinda. Halbuki disardan soyledigin yemegin fiyatinda; dukkan kirasi, elektrik/su/gaz faturasi, calisan maaslari, servis ucreti, malzeme ve kar var. Dusun ayni fiyata gelen yemekte adam nasil malzeme kullaniyor.

Diger sikinti mevsimsel beslenme aliskanliginin cope gitmesi. Bu global bir sorun olmus durumda, yaz-kis markette ayni urunler var. Domates, portakal, avokado, kiwi, ananas gibi yilin belirli doneminde yada normalde hic gormedigin meyveler her gun orada. Bugun ki cocuklara sorsan, 3 asagi 5 yukari butun yil ayni yemekleri yiyorlardir.

Cevresel olarak kisin ortasinda avokado yiyip, lokal et (Tr'de lokal et bulursaniz tabii) yiyenlere karbon salinimi dersi vermek bayagi iki yuzlu bir olay. Insanlari vegan/vejeteryan beslenmeden once lokal urun tuketimine ozendirmek hem saglik hemde cevre icin daha dogru.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...