Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vegan/Vejeteryan beslenme


Loex

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar ben kendimi bildim bileli yemekle aram yok sadece canim sikildikca yemek yiyiprum bu da yalniz yasamaya basladigimda butun gun hicbir sey yemeyip yatmadan fastfood veya kiymali makarna vs gommekle gecti. Tabiki de ertesi gunler igrenc mide agrilar vs olarak geciyordu. Neyse sadede gelicem o zamanlar vegan bir kiz arkadasim olmustu gorustugumuz sure boyunca dalga gecmistim yapilabilicek tum esprileri yaptim hatta o derece

neyse bundan 3 sene once dur lan bi 15 gun vegan olayim dedim. Bu arada hayatimda domates salatalik zeytin yemedim(cig olarak zeytin yagi ve salca severim). Tam da o sirada malatyaya ailemin yanina gidicem.

neyse 15 gun boyunca ekmek muz makarna findik fistik pilav bol bol patates seklinde beslendim. Normalde yedigimden cok daha fazla yiyiodum cunku malatyada yapacak pek bisey yoktu.

Bu 15 gunun 10 gunu tuvaletten cikamadim surekli 2numara surekli 2numara boyle sanki icim temizleniyo nasil guzel hissediyorum(vegan olmadan once icki icmeden veya midemi bozmadan tuvalete gidemiyodum)

15 gunun sonunda sabah bir dilimcik iyisinden peynir yedim oglene kadar midem agridi.

son olarak 3 senedir et/tavuk/balik  tereyag yemiyorum hic ozlemedimyogurt peynir neredeyse yemiyorum. Sut icmedim. 

Bu surecte en ufak bir sorunum kalmadi midemi hissetmiyorum bile artik cok daha fazla saglikli seyler yemeyede basladim. Cildim guzellesti. Kilo vermeden inceldim ve baya fiziki olarak guclendim.

onceden sinav cekerken veya hizli merdiven cikarken hemen kalbimi hissederdim bi carpardi falan. Kalbimi de hic hissetmiyorum artik bildiginiz cok daha iyi hissediyorum. Resmen daha az sinirleniyorum.

tabi bu isin buyuk bi eksigi var oda sosyal olarak cok zor olmasi. Disarida yeme icme derdim olmuyo ille biseyler buluyorum yiyecek. Fakat insanlara neden et yemedigimi aciklamak olum herkes ustume geliyo vay efendim protein falan fisman. Anlatiyosun anliyolar haftaya yine soruyolar falan hos degil.

NEYSE ben faydasini gordum tavsiye ederim. Ozellikle spor yapiyorsaniz gozle gorulur fark goruceksiniz.

ilham icin 2 tane belgesel birakiyorum

What the Health

ve

Game changers

baskada izlemedim zaten ama onlarcasi var.

Tesekkurler

TL DR

vegan/vejeteryan oldum faydasini gordum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de 2. yıl dolacak yakında

Önceden çok dalgasını geçtiğim için veganlığı savunmaya yüzüm yok, çevremdeki çoğu insana söylemiyorum. 

Bir de maruz kalacağım tatava miktarı ve açıklama yapma ihtiyacı rahatsız ediyor beni. Sen neden yemiyorsun diye soranlara da "canım istemiyor" ya da "bu bende ishal yapıyor :D:D" diye yalan söylüyorum. 

Bu konuyu düşünüp de tereddütte kalanlara bir şans vermelerini öneririm ama

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 dakika önce, zipzip dedi ki:

abi illa ki söyleyebileceğin başka bi yalan vardır ya.

Yok abi böylesi daha eğlenceli oluyor güven bana

İçimden kehkehkeh diye gülüyorum şu şarkı eşliğinde

Bir de tabii yakın arkadaşlarıma diyorum bunu öyle rastgele birine değil

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi HIC yemedigin icin bu kadar iyi hissediyor olamazsin, inanmiyorum yani buna. Psikolojik bi etkisi olabilir en cok. Cunku binlerce yildir et, hayvansal yag, bitki ne bulduysak yemisiz insan turu olarak. Senin vucudun buna aliskin yani, asil desen ki 'hic seker yemiyorum super hissediyorum' o daha mantikli, cunku seker dogada zor erisilen bir sey. Ama ayda bir iki kez et yemenin, balik yemenin zarari olmaz, hatta vucudunun oradan alacagi besinlere ihtiyaci vardir. 

neutrino tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...