Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babama maddi veya manevi tazminat davası açmak istiyorum


Bosscihan

Öne çıkan mesajlar

Herkeze iyi günler benim babam annem daha hamileyken onu terk etmiş evlilik vaadiyle kandırıp sonra annemi dövermiş annem de onu terk etmiş şimdi babam olduğuna dair mahkeme açıldı dna testi yapılacak babam olduğu kanitlandiktan sonra babamdan maddi veya manevi tazminat almak istiyorum bu zamana kadar sadece 200 tl gönderdi babam bana onun harici hiç para göndermedi ona dava açabilir miyim (yaşım 16 )

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.04.2020 at 18:39, Goering dedi ki:

gelir tespiti falan yapilmasini isteyeceksin vs. 

annen de nafaka davasi acicak herhalde.

avukat degilim daha cok bilemiyorum.

O sorun değil ama annem niye dava açsın ki aradan baya zaman geçti ben kendim tazminat almak istiyorum bana bakmadığı 16 yıl için bürodan devlet avukatına başvurabileceğini biliyorum ama dava açabilir miyim onu merak ediyorum sadece

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen burada tazminat talep etmeyeceksin muhtemelen, babanın soyadını ve miras hakkını almak için dava açman gerekebilir diye düşünüyorum. Belki o zaman nafaka söz konusu olur ancak bu dava sonuçlandığında 18 yaşını geçeceğin için sadece miras hakkın olur. Belki bu hak talebinden vazgeçmek karşılığında bir para talep edebilirsin.

Tabii ki tüm burada yazılanlara pek kulak asmayıp Gerge'nin dediği gibi baroya başvurup durumunu anlat, sana ancak bu konunun uzmanı bir avukat gerçekten yardımcı olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 yaşından önce dava açamazsın kendi başına. velin kimse o senin adına açabilir. şu durumda da "bence" babandan maddi tazminatı sen değil annen isteyebilir, seni büyütürken yaptığı harcamalar adı altında. onu da hesap bilirkişileri belirliyor çok bir şey çıkmaz oradan. babam beni terk etti diye manevi tazminat mevzusu hakkında bir şey diyemem emsal davalara falan bakılması lazım. 

sonuç olarak aile hukukundan iyi anlayan bir avukat bulup görüş alması lazım annenin. böyle forumlardan olmaz bu iş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...