Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hava temizleyici zımbırtı cihazı


roket adam

Öne çıkan mesajlar

yeni bi eve geçiyorum, yatak odası ile küçük odanın camı açılmıyor. içeride hava kalitesi çok düşecek diye tahmin ettiğimden bi hava temizleme cihazı mı alsam diyorum. 

1) bu aletler, havadaki tozu falan tutmak dışında gerçekten bilimsel olarak bi iş yapıyor mu? yani havayı fanla bi kağıttan geçirip tozu tutturmak vasıtasıyla mekanik temizlik yapıyorsa sadece bunun için 5 bin liralık Dyson falan almama gerek yok.

2) şöyle iyisinden bi öneriniz var mıdır?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cihazın kendisi temizlemiyor, içindeki filtreler temizliyor. bu yüzden hangi cihazı alırsan al, karbon filtre ve hepa filtre varsa, temizlik yapar. o filtreleri de tavsiye edilen periyodlarda değiştirdiğin sürece, havadaki partikülleri temizleyecektir.

benim şu an kaldığım odada çok toz oluyordu, o da alerji yapıyordu, aldım, rahatladım. ama hani güneş ışığı geldiğinde havada toz farkedersin ya, onu tamamen yoketmiyor. belki eksik kullanım yüzündendir, ama alerji sorununu düzelttiği için kafaya takmıyorum.

internette çok araştırıp WINIX'in önerildiğini gördüm. aslında tüm cihazlar aynı şeyi yapıyormuş, ama WINIX'in avantajı, biraz daha büyük ve güçlü alet olduğu için, daha çok hava emebiliyor. bu da silent mode'unun harbiden sessiz olmasını sağlıyor. laptopumun idle halinden daha az ses çıkartıyor. bu da gece yatarken fan sesinden rahatsız olacaklar için çok iyi bir fırsat. ama gün içinde auto mode'da kullanımı öneriliyor, daha hızlı ve efektif temizlik için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 20.03.2020 at 06:49, Frostbite dedi ki:

Bone hangi model kaça aldin? En ucuzu 1.5k herhalde(lira)

Edit:yada onerebilecegin model varmi?

benim aldığım Winix FresHome P150, ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. 150 pounda almıştım.

P150 modeli bedroom için 33 m2 (optimal 14 m2), P300 modeli living room için 66 m2 (optimal 30 m2), P450 modeli living room kitchen combo için 96 m2 (optimal 45 m2) gösteriyor.

 

şu testteki açıklamalar faydalı olabilir:

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...

havası hem kirli hem kuru bir yerde yaşıyorum. kışın gelmesiyle de iyice hissettirecek gibi bu durum kendini. mi air purifier 3h alıp temizliğini sağlasam bir tane de hava nemlendirme cihazı alsam mı diye düşünüyorum. deneyen, kullananlar memnunlar mı bu üründen? hava nemlendirici için önerebileceğiniz ürün var mı? xiaominin humidifier'ları var tercihim ilk aşamada onlar olur gibi.

hvac'tan anlamam ama biraz araştırıp şöyle bir liste çıkardım:

  • havanın tazeliği: pencere ile havalandırma
  • havanın temizliği: air purifier
  • hava nemi: nemlendirme cihazı ?
  • sıcaklık: kombi ile devam. klima fazla olur ev 1+1
  • termal konfor: buna yapabileceğim bir şey yok gibi
  • yerlerin temizliği: robot süpürge var

döviz yükseliyor malum, fiyatlar artmadan purifier ve humidifier'ı alsam mı diyorum. bir yandan da lüzumsuz masraf ve kalabalık olur mu diye çekincelerim var. o yüzden kullananlardan geribildirim ve varsa bu kapsamda başka öneriler de alabilsem iyi olacak

vulga tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Goering dedi ki:

mi air purifier 2 var bende, tavsiye ederim.

sigara fln için ayrı filtreleri de var. ~6 ay gidiyor günde 10-12 saat kullanırsan.

nemlendirici için en iyisi dyson ama, 4k vermek istemeyebilirsin.

sigara da içiyorum evde aslında o yüzden de biraz istiyorum. 

nemlendirme için 4k fazla olur ya. komik gelecek ama şimdi geçici çözüm için gece yatmadan kettle'da su ısıtıp buharını gezdiriyorum odalarda. sabah uyanınca yine boğazlar kupkuru oluyor. ürün almak şart oldu gibi

7 dakika önce, sardalya dedi ki:

bunlarla cok pure bi hava yaratip immune sistemimizi kotu etkiler mi diye cekinmiyor degilim.

hic bir partikule maruz kalmamak alerjiye neden olur mu vesaire..

her gün illa ki sokağa çıktığımızdan alırız o partikülleri bir şey olmaz ya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, sardalya dedi ki:

bunlarla cok pure bi hava yaratip immune sistemimizi kotu etkiler mi diye cekinmiyor degilim.

hic bir partikule maruz kalmamak alerjiye neden olur mu vesaire..

 

"çok pure" bir hava felan yaratmıyor bu aletler. sadece havadaki partikülleri azaltıyor. tersine, sürekli pis ortamda kalmak çok daha tehlikeli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...

konuyla ilgili şöyle bir resim buldum, güncelleme yapmış olalım

 

lwNyleX.png

 

NCCO'ya göre Karbon filtre (koku önleyici filtre olarak da geçer) Formaldehit, TVOC, Amonyak, Ozon, Nitrojendioksit, Radon filtreleyebiliyor. HEPA ise PM10 veya PM2.5 ve Bakteri filtrelemek için kullanılıyor. Karbonmonoksit bir tek NCCO tarafından filtrenebiliyor, bu yüzden de NCCO1702 gibi bir cihaz almak gerekiyormuş.

Piyasadaki aletlere baktığımda Ön Filtre oluyor çoğunda, bu sayede genel kaba tozu temizlemek için Ön Filtreyi çıkarıp suda yıkayıp kurutup kapatmak yetiyor. Belirli periyodlarla Karbon Filtreyi ve HEPA filtreyi değiştirmek gerekiyor. Ama her markanın filtresi Türkiye'de kolay bulunabiliyor mu, ona emin değilim.

Cowoy'da Kişileştirilmiş Filtre diye bir şey varmış, Toz Filtresi, Formaldehyde Filtresi, Deodorization Filtresi birleşik halde. Luminoso'da UV-C lamba, Tio2 Filtre, Elektrostatik Filtre koymuşlar. DeLonghi'de Photocatalyst Filtre, UV ışığı ve Deionizer var. Winix'te ek olarak Pet Filtresi ve Plasmawave 2.0 var.

Ama bu yazılanların ne kadar işe yaradığını bilemiyoruz tabii. YouTube'da bu filtreleri test eden kişiler göremedim. Tabii bir de "HEPA Filtresi" diye geçen şeyin gerçekten HEPA filtresi olup olmadığını da bilemiyoruz. "True HEPA" H13 ve H14 arasındaydım, %99.97 filtreleme yapıyormuş, MERV derecesinin 17 ve üstünde olması gerekiyor. Ama MERV derecesi 16 ve altında filtreyi "HEPA Filtresi" diye kakalıyor da olabilirler. ULPA Filtresi (MERV 18 ve üstü) bakteri ve virüsleri dahi engelliyormuş da öyle bir Hava Temizleyici cihaz yok sanırım.

Dyson Pure Cool iyi serinletiyor diyorlar ve onda da HEPA Filtresi ve Karbon Filtresi varmış. O yüzden bu kadar tek tek deşelemek yerine direk o alınıp geçilebilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dyson pure cool 3995 tl'cik

3 aydir bakiyorum en cok 3595'e fln dusuyor

bende xiaomi air purifier var, 4-5 ayda bir filtre degistiriyorum. (hic sleep'e almiyorum 7/24 calisiyor)

sigara kokusunu 80% azaltiyor yuksek modlarda

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

33 dakika önce, Bone dedi ki:

digerleri cok ucuz 500 liraya kiyasla

35-45$ + gumruk:

https://tr.aliexpress.com/item/4000001277492.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5da85129eRNPYS&algo_pvid=779a7450-d2ba-48c8-b2d8-3dae68727b9a&algo_expid=779a7450-d2ba-48c8-b2d8-3dae68727b9a-8&btsid=0bb0624216179749833855844e6833&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

ben 6-7 filtre degistirmisimdir

daha dusuk kalitesi 250-300 tl'de, miui-market TR'de ara sira orjinal geliyor 300tl

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de satılan (en azından epey'de olan) modeller arasında en iyileri şunlar sanırım:
https://www.epey.com/hava-temizleyici/karsilastir/106723-176807-560818-560823-569064-592769-611803-611853-647069-680306/delonghi-ac150_coway-ap-1516d_winix-zero_winix-zero-pro_dyson-pure-hot-cool_xiaomi-mi-air-purifier-pro_beurer-lr-500_fakir-luminoso-smart_viessmann-hl-op-15_xiaomi-mi-air-purifier-pro-h/

ion generator, plasma air cleaner, photocatalytic oxidation özellikleri ozon üretiyormuş ve bunlardan uzak durmak gerekliymiş.

39 dakika önce, Goering dedi ki:

digerleri cok ucuz 500 liraya kiyasla

diğerleri çok ucuz derken? 678 küçüktür 500?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pure Cool'u serinletme özelliği yüzünden yazmıştım, klima kadar olmasa da sıcak yaz günlerinde açıp serinleriz klima kadar etkili olmasa da. Ama filtreleme açısından en etkilisi Fakir gibi gözüküyor, istersen onların modellerine de bakabilirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@paramecium xiaomi'ninki toz çekiyor hatta filtre etrafına kumaş sarabiliyorsun aliexpress'ten yoksa filtre ztn tozdan geçilmiyor. (Ali Link)

2.5 micron mu ne onu 99.5% veya 95% çekiyor, biraz okumuştum da yeterli gelmişti 3-4 sene önce. 

@Bone sıcak olmaya başlıyor akşamları, ufak bir odadayım ve kuzeydoğuya'e bakıyor ev.

tek kişi yaşadığım evde ztn 2 tane klima var. soğutmak için alıyorum, soğuturken de sigara dumanı alsın.

nemlendirse de çok iyi olur, 15-20 tane bitki var acı çekiyorlar 30-40% nemde

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...