Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows'da garip bir sorun


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Tam olarak nasıl anlatıcam bilmiyorum ama birkaç gündür şöyle bir sorunum var. 

Resim koyarsam daha rahat anlatırım,

bd4KM9q.png

Masaüstünde sağ klik yaptığımda çıkan menüde mouse'u bir şeyin üzerine getirdiğimde o saydam 'seçtin' görüntüsü olmuyor. Sanki hiçbir şey seçmemişim gibi gözüküyor mouse'u üzerine getirdiğimde, ama aslında seçiyor. Chrome'da vs. böyle bir sorun yok, ama masaüstünde, klasörlerde gezerken falan böyle bir şey var.

Nasıl çözerim? Son update'ten sonra saçmaladı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bişi daha fark ettim. Aşağıda işaretlediğim kısımda açık yerine koyuyu seçince tüm açılır ekranlar vs. siyaha dönüyor ama görebiliyorum seçtiğim yeri.

Komik olan hep açık kullandım ve hiçbir ayar değiştirmedim, buna rağmen birkaç gündür göremiyorum. Ne değişmiş olabilir ki? Koyuya geçesim yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok Asus VG248 kullanıyorum, en son 5-6 ay önce settings'leri ile oynamıştım. ICC profil falan yüklemiştim, sonra beğenmedim diye kendim ayar çekmiştim.

Ne olduysa kontrast ayarları değişmiş, kontrastı biraz düşürünce gözükmeye başladı gene. Kafasına göre mi değişti anlamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vg248qe kullanıyorum aynı sorun bir süredir bende de var. Nasıl oluştu bir fikrim yok açıkçası. Gölgelendirmelerde ve beyaz gri renk ayrımı olan yerlerde bu şekilde görünüyor. Kontrast problemi diye düşünüyordum baya uğraştım düzeltmek için ama renkler birbirine girdi hepten. Bıraktım sonunda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen, son update ile kafayı yedi diye düşünüyorum ben. Windows update yani. Epey yeni özellik getirdiler ama monitör ayarlarının nasıl içine ettiklerini anlayamadım.

Hala süper memnun değilim ama biraz ekran ayarlarıyla oynayınca seçilebilecek hale geldi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

windows updateler windows 10 u daha iyi hale getirmesine karsi en az yilda 1 kere sifirdan kurmak gerektirebiliyor. 4 ayri bilgisayardan edindigim tecrubeler boyle. Bazi donemler ufak capli guncellemeler birsey hissetirmiyor fakat her ust uste gelen major updatelerle windowsun bozulma sansi artiyor.

4k monitor entegresizliginden beri kullaniyorum windowsu, ne sacmaliklar ne bozukluklar yasadim tum w10 tarihinde. 

windows 10 u cok begeniyorum, gelisen donanimlara karsi daha entegreli ilerliyor. yaninda bozukluklariyla birlikte geliyor fakat her yil en az 1 kere sifirdan yuklersen w10 tertemiz kullanabilirsin.

4=5 ay once freesync monitorler ile g sync yapabildigimizi gordum, bir kac ekran ve farkli bilgisayarlarla buna bulastim icinden cikamadim. gecen hafta tekrar denedim piril piril calisiyor istedigim ozellikler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yakın zamanda gelen bir update monitörleri tribe soktu galiba afsfgag.

benimkinde de (LG 34gk950f) düz gri ekran çıktı restart attıktan sonra, mavili yükleme şeyinden hemen sonra gri ekran geliyordu. hatta ctrl alt del yapınca rengi açılıyordu ama yine gri. pc açık ses vs geliyor. doğrudan monitörle ilgili olabileceği aklımın ucundan bile geçmedi, nihayetinde software ile bu şekilde bozulan bir şey değil genelde... ekran kartına falan yordum ben. bilgisayardan anlamayan insanların direkt deneyeceği şey halbuki eheh. başına gelen olursa önce bi monitörü KAPATIP AÇMAYI denesin alakasız gelse de.

bios'tan fast boot falan kapattım belki alakalıdır diye, olmadı. input falan değiştirdim, olmadı. bazıları hibernate yapıp geri dönünce düzeldigini söylemiş, olmadı (zaten hibernate ataliydi power tuşuna, o sayede deneyebildim). internet pek fayda etmedi zaten, doğru düzgün arayamıyorsun. ne yazarsan yaz alakasız şeyler en başta çıkıyor çok genel bi tanımı olduğu için. safe mode'da açıldı ama. system restore yapayım dedim, yapamadı ONEDRIVE YÜZÜNDEN. neyse ki os'u yapan şirketin falan değil bu yazılım, o yüzden çakışmalar olabilir tabii... kaldırıp denedim, restore etmiş gibi yaptı ama sonradan anladığım üzere yine yapmamış zaten (tam öncesinde masaüstüne koyduğum şeyler falan giderdi yoksa). driver kaldırıp tekrar kurdum, düzelmiş gibiydi. hatta gözlerim doldu, driver'ı kurunca yine giderse bittik gpu gitti diye. aynı şekilde ölen bir gpu'm olmuştu safe mode'da açılıyor ama gerçek driver devreye girince normal clock'larinda çalışamıyordu, travma yarattı... 

gsync'i açtım yine aynı şey oldu. başta sevindim aslında, sorunu pinpoint ettim diye düşündüm, düşünmez olaydım. monitörden kapattım freesync'i belki yer diye, yeni cihaz sesi geldi ama görüntü yine yok. bilgisayarı yeniden başlattım. bu sefer her şey daha da beter oldu, yükleme kısmı falan da görünmüyor. hiçbir şey yapmak mümkün değil. 

birkaç restart'tan sonra masmavi bir ekran çıktı karşıma. lan dedim bu aynı safe mode giriş mavisinin tonunda, ona mı bakıyorum şu an bi şekilde??? monitörü kapatıp açtım, safe mode giriş ekranı normal olarak önüme geldi... hala aklım almıyor bu nası sorun ulan. öyle bir bozulma ki ekrandaki ağırlıklı renk tonu ortalamasını gösteriyor sadece monitör. wallpaper koyu gri olduğu için gri ekran görüyormuşum yani resmen. pc'yi kapatsan, input değiştirsen bile herhangi bir fark yaratmıyor, monitörü kapatıp acican. işin tuhafı driver kaldırıp kurunca düzeliyor ama sonradan tekrar bozulmak için... nasıl ulan. hayatımda bu kadar rastgele bi şekilde bu kadar büyük bir sorun cozmemistim herhalde. 

neyse, düzeldikten sonra ben de fark ettim ki ayarlar, icc profili falan hiç ellenmemiş olmasına rağmen kontrastta bi mallık var. belki gamma'dan falandır bilmiyorum, çok hakim değilim o terimlere, neyse işte. açık gri yerler beyazın üstünde görünmez olmuş durduk yerde. black mesa oynuyordum devam edeyim dedim, crosshair'ı ayırt edemiyorum oyunun yarısında... monitor panelinden kurcaladim epey eski haline getirdim gibi ama bir sonraki update ne yaşatacak diye geriliyorum. 

edit: bi şekilde yazının orta paragraflari highlight oldu ama nasıl yaptım anlamadım, neyse kalsın... 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@spompas 9 yıldır aynı windows'u kullanıyorum bu arada ben. 7'ydi 10 oldu, yavaş yavaş OS etrafında bilgisayarın her yeri 2 3 defa değişti. 2 defa OS drive kendisi değişti zaten. aynı kalan tek şey kasa muhtemelen. bir performans sorunu da yok, benchmarklar neyse aynısını alıyorum her parçada. düşününce bu da kendi içinde bir başarı windows için. tabii 9 yılda ne noktalardan dirilttim o ayrı mesele, hepsi de windows update kaynaklı elbette... 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...