Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dorohedoro - Anime


sleepingdeath

Öne çıkan mesajlar

Araştırdım bir kaç başlık içerisinde geçmiş. Bende tamamen yokluktan bir göz atayım derken sardı. Şu ana kadar ilk sezon 8 bölüm yayınlandı, 12 bölüm olacak ilk sezon. Pek bir bilgi vermek istemiyorum daha yeni ve spoiler olmasın. Kısaca hikaye hole adında bir şehirde geçiyor, şehirin zengin bölgesinde sadece büyücüler yaşıyor diğer bölgesinde ise fakir ve büyü yapamayanlar. Anizm'de tüm bölümler bulunmakta linkte verip yasa dışı işlere girmeyelim ? 

spacer.png 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

geçen gün bitirdim bunu. konu özet;

Alıntı

In a city so dismal it's known only as "the Hole," a clan of Sorcerers has been plucking people off the streets to use as guinea pigs for atrocious "experiments" in the black arts. In a dark alley, Nikaidou found Caiman, a man with a reptile head and a bad case of amnesia. To undo the spell, they're hunting and killing the Sorcerers in the Hole, hoping that eventually they'll kill the right one. But when En, the head Sorcerer, gets word of a lizard-man slaughtering his people, he sends a crew of "cleaners" into the Hole, igniting a war between two worlds.

komedi, aksiyon, gizem, büyü, ne ararsan var.  post apocalyptic/steampunk bi evreni var. mekan çizimleri tablo gibi çok güzel.

karantinaydı ramazandı derken izleyecek bitmiş bi seri arıyorsanız tavsiye ederim. devamı da gelecek muhtemelen. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

yarısına geldimde bayağı ağır overrated gibi? led kafası tam diye mi bayılmış insanlar pek anlam veremedim, oradan oraya uçuyor konu, bazı karakterler bayağı havada, mangaya bakayım dedim adaptasyonda mı saçmalamışlar diye ama aynıydı onda da. neyse öyle izleniyor ama hiç düşünmemek lazım bayağı uçarken yazmış mangaka belli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üzerinden zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla, ben öyle havada kalan bir karakter pek anımsamıyorum. Hikaye lineer gitmiyor karakterlerin geçmişine daha ileriki bölümlerde değiniliyordu. Bu sezonu 24 bölüm olsaymış çok daha iyi olacakmış. 

Ortam olsun, hikaye olsun özgün bir yapım olmuş. Ben o yüzden beğendim ama herkese hitap etmeyebileceğinin de farkındayım, değişik bir anime.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 bölüm baktım bende

2d 3d entegrasyonu cok iyi yapmışlar, %99 zaten eski kafayla yaptıkları için göze batmıyor hiçbirşey. 

GITSin kafasının basmadıgı şey bu, sürekli western cutlar hareketli kamera

dorohdodororerehedoro teknoloji amaç degil araçtır demiş dorusunu yapmış

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakterlerin düz dururken 2d, harekete başlayınca 3d olması bayağı uncanny. hatta aynı görüntüde tokage 3d, yediği adam 2d filan. berserk ova vardı buna benzer. 3d takıntım olmadığı halde hoşlanmadım, takıntılı olsam bırakırdım herhalde. tutarsız bayağı, "çizimler yetişmedi hadi machinima modda tamamlayın sahneyi" denmiş gibi.

https://www.animenewsnetwork.com/feature/2020-06-19/the-3dcg-in-dorohedoro-yay-or-nay/.159492

daha detaylı anlatmış biri sıkıntıyı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün bitirdim de sen alıntıladın diye uyarı gelmese unutmuştum. komik de değil, aksiyon da yoktu 1-2 bölüm hariç. karakterlerde de işte noi, başka da ilginç kimse yoktu. setting havada tamamen. saçmalıklar silsilesi sonsuz. büyücü ne, büyücü olmayan ne, neden tamamen yeto iki tip en tehlikeli büyücünün inner circleda duruyor mızmızlanmak ve ölüp dirilmek hariç birşey yapmadıkları halde, 4 yıl depoda duran adam depodan neden salınıyor ihtiyaç olmadığı halde filan sonsuz sorular. o yüzden beyni kapatıp izlenip geçiliyor öyle. gerisini çekmeseler de np, merakta bırakmadı hiç beni. kötü diyeceğim noktada değil ama bayağı vasat.

ilginç şekilde yaklaştığım önyargıların hepsi doğru çıktı, normalde bu kadar uyarı sinyali veren serilere hiç başlamıyorum. netflix habire önüme çıkarmasa dokunmazdım herhalde.

netflix’ten steam linke geçtim de dünya varmış, backlogum cennet gibi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam

- büyücü olan ile büyücü olmayan, iki ayrı dünyanın veya boyutun insanları. ya da belki de dünya aynıdır, sadece farklı kıtalarda yaşayan iki ayrı halktır. buna çok fazla değinmediler, doğru. ama burada önemli olan bu değil, kertenkele kafasının nerden varolduğu bilmecesi.

- en tehlikeli büyücü değil, en zengin büyücülerden biri. adamın inanılmaz parası var, tam bir işadamı, ama onun büyülerinden de tehlikeli büyüler kullanabilenler var. "inner circle" veya "outer circle" ayrılabilecek mafya organizasyonu gibi bir şey değil bu. adamın o kadar geniş bir organizasyon şeması olmadığını görüyoruz. e haliyle "kertenkele kafalı adam" bilmecesiyle alakası olan iki yardakçıyı da kendi yakınında tutuyor.

- bölümler içerisinde gayet doyurucu aksiyon var. tahminen sen Bleach gibi Naruto gibi full aksiyon dizisi bekliyor olabilirsin, ama bunun olayı dediğim gibi dedektiflik meselesi. bu yüzden de biraz gizem, biraz aksiyon, biraz politika gitmeyi tercih etmişler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- birileri düz, birileri bulutlu işte setting üzerine düşünmeden başlamış mangaka öyle gidiyor.

- bitirdiysen seriyi adam mafya olmuş, bütün bir bölümü ona ayırdılar. "aileden biri" vs diye defalarca geçiyor, temizlikçileri anladık da diğerlerinin onun yanında takılmasının hiçbir anlamı yok. ilk bölümde koydular öyle gidiyor. kız işe yarayacak dediler aklını kaybetti öyle geziyor. comic gag diye konmuş, başka bir varoluş nedeni yok. bilmeceyle bir alakaları yok, hiçbir katkıda bulunmuş değiller. "bu adam öldürdü" dedi başka birşey yapmadı çocuk. kız tamamen sıfır zaten zırdeli geziyor öyle.

- birşey bekleme olarak yazmadım onu, seride hiçbirşey yok elle tutulur diye yazdım. neresinden yaklaşsan elle tutulur "ya şusu güzeldi" denecek birşey yok. dedektiflik de birşey yok. öyle geyik geyik geziyorlar bölümlerce, sonra "ya böyle bir olay vardı" diye konuşuyorlar 5dk. adam yüzünü düzeltmeye gidiyor sonra hamurişi satıyor sabah-akşam vs. tam led kafası işte hiçbir tutarlılık yok. politika ne politikasıymış? edgy harry potterlar gidip sağı solu karıştırıyor, onları holelivesmattercılar kesiyor, onları kesti diye öbürleri de tekrar onları kesiyor. bitti bu kadar.

uzun uzadıya tartışılacak birşey de yok işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz yere tartışıyorsunuz ya hu. post apocalyptic/steampunk/magic temalı komedi aksiyon serisi işte. 

muhtemelen magasında daha derine iniyodur evren ile ilgili. 

neyse, sam'i sarmamış, olabilir. renk/zevk meselesi. 

ben art style'a bayıldım. seslendirme kadrosu iyi, komedisi de bana yetti.

hatta geçenlerde ova'sı da çıktı. komikli random güzel bi bölümdü. 

Borlach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...