Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valorant


Harvey

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

bu oyun belki de "league of legends tarzı grafikler" yüzünden gereğinden fazla aşağılanıyor ama zaten quake serisini, cs'yi, doom serisini, overwatch'u felan oynayanların da derdi "of abi assassin's creed oynadım inanılmaz grafikler, battlefield oynadım sanırsın gerçek savaşın içindeyim" felan değil. competitive mevzular ne kadar yeterli, ne kadar iyi silah dinamikleri var, karakter hareketleri akıcı mı felan bunlar önemli.
o yüzden bu oyuna grafikleri üstünden vurmaya çalışanları çok aptalca bir iş yapmaya çalışıyor olarak görüyorum.
bilmemkaç saat csgo ve overwatch oynamış biri olarak, bu oyunda iki gözlemim oldu.

birincisi csgo vs valorant açısından: csgo cidden kanser oyunculara sahip, hani bazen doğru düzgün iletişim kuran takımlara denk geliyorsunuz da, oturmuş bir takımınız yoksa public denemek boşa giden 1 saat anlamına geliyor. faceit felan da yalan, toxic oyunculara herhangi bir yaptırım yapılmıyor.
valorant'ta oyun daha yeni olduğundan mıdır bilmem ama çoğu kişi (nooblukları bir kenara bırakırsak) görev odaklı oynuyor, ve bir şekilde ilkel takım çalışması uyguluyor. toxic oynama potansiyeli olabilecek kişiler bile mutlaka takımda destek olmak zorunda kalıyor.

ikincisi ow vs valorant açısından: ow bence csgo'ya göre daha competitive hareket eden oyuncularla karşılaşmanızı sağlıyor. dengeli maçlar inanılmaz zevkli oluyor. ama ow aşırı yoğun bir oyun olduğu için, çatışma esnasında taktik vermeye zaman bile kalmıyor. voice chat'i kullanan çok nadir oyuncu görüyorum, bu da takım içinde iletişimi baltalıyor ve sanki competitive play'de değil de quick play'deymişsiniz gibi karambol oyunlar dönüyor.
valorant'ta mikrofon kullanan çok oyuncu gördüm. csgo'daki kadar detaylı infolar dönmese de, en azından takım çalışmasını tetikleyebilecek iletişimler yaşanabiliyor.

valorant'ta gördüğüm en önemli sıkıntı afk oyuncular. buna yönelik bir yaptırım gelmesi lazım. unrated oynarken boşalan slota random bir oyuncu atabilir. competitive oynarken normalden çok daha az puan kaybederek maçı iptal etmeyi oylayabiliriz. ama 750 pingli birisinin oyuna girip çıkmasını beklemekle 4v5 oynamaya çalışmak çok keyifsiz oluyor.

ayrıca haritalarda çok fazla girinti çıkıntı ve derine saklanabilecek çok fazla nokta var. eğer e-sports turnuvalarına odaklanmak istiyorlarsa, buna bir ayar getirmek zorunda kalabilirler.

genel olarak ben başarılı buldum oyunu. ama işte fortnite veya pubg oynayanlar "istemezük" demeye devam edecekler, ama competitive fps'lere farklı bir tat sunduğu için ben bir geleceğinin olduğunu düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deLiCiVuRuŞ3642'ler oyuna dolduğunda görürüm toksik ortamı ? ayrıca riot toksik oyunculara karşı eli en hafif şirketlerden biri herhalde. tyler1 gibi bi rezaletin lolde dünya şampiyonasına falan alınması rezalet ki benzer bi tipin valorantta ortaya çıkıp el üstünde tutulması da şaşırtıcı olmaz.

Promenader tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.05.2020 at 12:47, Deathblade dedi ki:

Bu oyunun da Fallout 76 Sam'i Bone mu şimdi?

 

CSGO ve Overwatch türevi oyunların sayısının artmasının ve rekabet ortamının coşmasını istemenin ne kötü yanı var? niye illa "Fallout 76 Sam'i" gibi bir kalıp üretmek zorunda hissediyorsun ki?
dünyadaki herkes PubG, Fortnite, Dota 2, LoL oynayacak diye bir kural yok, bazılarımız da FPS seviyor işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...