Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: High Republic (2020)


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Hazır Revan'dan konuyu açmışlarken Prequel'ların öncesinden devam ediyorlar işte. 

İşin boktan yanı Prequellar öncesi Disney'in çok girmediği, daha ÖZ HAKİKİ Star Wars kalan story'leri barındırıyordu. Şimdi orayı da batırma ihtimalleri var.

Video'dan anladığım kadarıyla galaksinin farklı köşelerinde kendi halinde takılan Jedi'lara da yoğunlaşıyor olacak projeler, aslında kötü bir fikir değil. Güzel oyunlar/comic'ler çıkabilir. Lakin ki güvenemiyorum gene de.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Star Trek`te zenci Romulan, Vulkan ve Klingon var. Goze batmiyor. `Diversity` denen sey goze sokulup `MUTLAKA BOYLE DUSUNMELISINIZ YOKSA HAYVANSINIZ` seviyesine gelmedigi surece rahatsiz etmiyor beni.

`Setting` dahilinde mesela escinsel Mandalorian cift olsa gozume batmaz. Arada bir el ele tutussunlar hatta sevistikleri imasi bile olsun. Ama anlatilan ve sevilen yani militarizm, onur, belli bir kurala bagli kalma gibi seyler olan bir olguyu alip sadece escinsellige indirgediklerinde ve karakterleri yuzeysel hale getirdiklerinde beni rahatsiz ediyor cunku gozume hikayenin anlatilabilecegi zamandan calan birseye donusuyor.

 

Legendsda Luke Skywalker`in Jedi duzeni evlilige izin veriyordu ama filmlerde Jedilar aile karsiti denilebilecek bir konumdalar. Anakin`in aile sevgisinin nelere mal oldugunu gorduk sonucta. Simdi gidip eski zaman diye gay cift Jedi koyarlarsa hatta `geleneksel` aile duzeninde bir Jedi bile olursa bu da diversity ugruna birseyleri bozmak olacak.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diversity/representation buzzword'lerinin anlamı kimlik karakterleri. motivasyonu, amaçları, arkaplanı genleri, kromozomları üzerinden oluşan çiğ karakterler. karaktere selam verince "muh *insert sexual orientation* / muh *race*" diyorsa atın gitsin çöpe.

daha o tabloya öyle yazmışlarsa sıfırladım direkt beklentiyi filan. insanlar izleyip güzel derse o zaman bakarım.

comment'lerin %99'u negatif ama %80 video liked.

fishy.jpg

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hic detayli bakmadim, yorumlari review'lari okumadim ancak video'dan gordugum kadariyla corporate alemlerindeki tum buzzword'leri toplamislar; diversity, design thinking, collaboration, free voice work environment vs vs moda olan seyleri toplamislar (cunku bu para ediyor investment topluyor).

bundan bir cacik olmaz. ha epey investment alir ama, yuksek butceli olur orasi ayri. steakholder'lar genel olarak birazcik akli selim insanlar olsa dunya su anki gibi buyuk bir krizin ortasinda olmazdi. ama su anki yasadigimiz tum kalitesizlikler, gucu/parayi elinde bulunduranlarin kalitesizliginin bir sonucu. neyi promote ettikleri ortada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.02.2020 at 17:30, Norak dedi ki:

"This period on the Star Wars timeline will not overlap with any of the films or series currently planned for production, giving creators and partners space to tell Star Wars stories in a never-before-explored timeline."

demisler.

Ben filmleri ya da serileri overlap etmesini zaten beklemiyordum, kendi topuğuna sıkmak olur öyle bir şey yaparlarsa. 

Tam tersine bu projelerin öncesini anlatan yapımların etkilenmesinden endişeleniyorum, Kotor başta olmak üzere. Atıyorum Kotor 2'deki ana karakterin female olduğu canon'a girmişti, şimdi bunlar 'KADIN AMA NEDEN LEZBİYEN İLİŞKİ YAŞAYAMIYORDU OYUNDA????' diyip değiştirebilir, çekincem o.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...