Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 gündür yemek yemiyorum


Mal

Öne çıkan mesajlar

Kediden uzaklaştırayım konuyu..

Olm çok kıskanıyom lan sizi. Böyle diyete gircem falan diyonuz sonra hakkatten giriyonuz. Ben bırak diyete girmeyi, diyet fikrini duyduğumda bile ürperiyorum. 3-4 günü geçtim, "1 gün boyunca yemek yemeyeceksin sadece su içeceksin" deseler oracıkta düşüp bayılırmışım gibi geliyor. 

Hayatımda ilk kez düzenli kilo almaya başladım. İşe başladığımda 72 kiloydum. 4 ayda 79'a çıktım. (Boy 1.80 bu arada) Eskiden de aşırı sağlıksız ve aşırı yemek yiyen bir adamdım. Hala öyleyim. Ama iş-ev arasındaki mesafe yürüyerek 5 dakikaya düşünce vücut yediğini harcayamaz oldu. Aksi gibi ofiste harika yemekler çıkıyor. Böyle olmayacak diye öğlen ve akşam yemeklerinde tatlı yemeyi tamamen kestim. (3 hafta oldu) Biliyorum sadece tatlıyı kesmekle düzelmeyecek ama bir yerlerden başlamam lazımdı. E bir de üstüne evde yemek yapma fırsatım olmuyor. Akşamları %90 dışardan söylüyorum.

Sonuç? Bilekler, kollar, bacaklar incecik. Ama kapıdan içeriye benden önce göbeğim giriyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Aceace

bütün olay belli bir rutin oluşturmakta. iş saatine göre ne zaman ne yapıyorsun gözlemleyip yavaş yavaş şekillendireceksin o rutini. rutin oluştuktan sonra otomatik yapmaya başlıyorsun zaten herşeyi, diyet kamp felan değil normal gün akışın oluyor o rutin senin. oturup hmm şu saatte yemek yiycem şu saatte şunu yapcam diye değilde gün içinde kendiliğinden oluşacak o rutin.

evde yemek yapma meselesi, geçen şu videoyu gördüm alakalı

Spoiler

 

cidden hiç zor bişey değil evden bi yere yemek götürmek. en basiti paketli satılan lavaşlardan alırsın, akşam yatmadan içini isteğine göre döşeyip streç filmle kaplamak 5-10 dakikanı alır. domatesleri elma dilimi boyunda dilimle, 1 kaşık zeytinyağında kavur kavururken 2-3 fincan su ve baharatta ekle mis gibi sos olur. öbür yanda peynirleri biberleri salatalığı dilimle at içine, istersen çekirdeksiz zeytin al at içine. mis gibi yemek 10 dakikada. eskiden sulu yemek çok faydalı bişey sanardık, içinde yağ yüzen, sebzenin meyvenin kaynamaktan canı çıkmış saçma bişey. en güzeli kahvaltı her öğün kahvaltı edebilebilir.

mesela çalışan insan spor yapacak zamanım yok diyor. akşam 1 saat erken yatıp 1 saat erken kalkılsa gayet zaman olur. yanlış bilinen şey şu, spor yaptıktan sonra o yorgunlukla işe nasıl gidicem? spor yapınca yorulmuyorsun ki tersine dinleniyorsun? güne seratonin salgılayarak başlayorsun mutlu mesut her işin hayırlı gidiyor. ikincisi ne spor yapılacağı bilinmiyor. açacaksın videoyu fitness yapacaksın. en iyi kaynak fitnessblender.com her seviyeye uygun video var.

bunlar bir gün karar verip ertesi gün olmuyor tabi. dediğim gibi yavaş yavaş önce uyku düzeni değişir sonra beslenme saatleri belirlenir bi gün spor yapmaya başlarsın felan. ha itici bir gücün olması gerekiyor mesela yukarda adamın bacağında tümör çıkmış bende kronik iltihaplanma başladı. yada motivasyon olur bişey. birde kırılma noktası olayı var. çok yerken karbonhidratı azaltınca 1 gün sadece 1 gün kırılma noktası geçiriyosun. çok kötü enerjisiz aç felan. ertesi gün olmadı sonraki gün bi bakıyosun alışmışsın gayet doyurucu geliyor o yediğin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.02.2020 at 12:57, Mal dedi ki:

değil Bone skinny fat dediğim o değil.

ki verdiğin resimde skinny fat fix yazıyor. yani böyle olma böyle ol anlamında X ve okey işareti.

verdiğim resimde skinny fat soldaki, düzeltip sağlıklı hale gelmiş de sağdaki. yani skinny fatlere faydası olabilecek bir programdan bahsetmiş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yağ yakma olayı için 16 saatlik açlık yeterli değil mi? Vücut bişey yemeden 12 saat sonra yağ yakmaya başlıyor diye biliyorum. 

Akşam 8de yemek yeyip ertesi gün 12 de kahvaltı yapınca güzel oluyor. Hem zor değil. Yani 4-5 gün aç kalmaktansa akşam 8 ertesi gün 12 şeklinde bir ay yapmak daha sağlıklı gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Tekrar söyleme ihtiyacı duyuyorum bunu.

Oğlum, manyak mısınız? İnsan kendi isteğiyle bu sağlıklı diye günlerce aç kalır mı? Açlık grevi diyoruz biz buna, daha önce bu yola başvurmuş solcularla çok karşılaştım. Belli bir süreden sonra hepsinde normala asla dönmeyen zihinsel ve bedensel sorunlar başlıyor. Beden beyni yemeye başlıyor resmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet, o işte çok büyük fark yaratır tamamen zıt şeyler haline getirir şeker alınması. anahtar kelime otofazi ordan araştırırsan yapmanın fonksiyonu nun ne olduğu daha iyi anlaşılıyor. otofazi ile ilgili kitap yazan bir japon nobel ödülü alınca popüler olmaya başlamış.

otofaji imiş pardon.

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...