Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dayılar gelin hele


fresia

Öne çıkan mesajlar

emeklilik listesi 87984549 item uzunlugunda olsa sonuncu bile olamayacak birsey taksi plakasi almak.

wtf?

o parayi app yapmak icin harcasana mesela?

ver bana. insanlar arabada giderken, yoldaki diger arabalara baglanip sosyallesebilecegi bir app yapayim. appin olayida su, araba en az 100km hizla gitmesi gerekiyor ki baglanti kapanmasin. adi da cok basit, "dogal secilim" asdfklj

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, reyou dedi ki:

232 senede amorti eder. Evet.

15 sene önce bagdat caddesi Suadiye 190 bin dolara alınmış. Şuan ederi 600k dolar. (bu krizde) 6k tl  kirası var. 

6 sene önce Hasanpaşa sögütlü cami civarı alınmış 190bin tl yer şuan bu kirizde 2000k TL 

4 sene önce 300k TL akınmış yer bu krizde 1000k TL Kadıköy nufus müdürlüğü cevresi. 

Sen hala kira getirisini yıla göre hesapla. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, fresia dedi ki:

dükkan için niye sıfır bina bakayım ki

Bu yazdığım çevrelerde ki insanlar aman evini yenilemek için kentsel dönüşüme sokuyor. Bu olayda en büyük zarar dükkanlarda. dükkan küçülüyor veya firma dükkanını elinden almak için elinden geleni yapıyor. Genelde mafya olduklarından bunlarla uğraşmak çok zor. Defalarca ölümle tehdit edildim. Çok ciddi bir bela bunlar. Ve bina yenilendi mi bu insanların görmedikleri arsa payın küçülüyor. Bunu anlamıyorlar. Sen sorun istemiyorsan kesinlikle sıfır. Firma kaçar mesela sonra 300-500k binaca Km ye geçiş iskan parası ödemek zorunda bile kalabilirsiniz yenilerken. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 dakika önce, Rewendor dedi ki:

Değer/kira oranı çok dengesiz geldi bana. Ya kira düşük, ya da daha yüksek ihtimalle, 3,6 milyon TL etmiyor gibi sanki orası.

bu yazdığım 2 milyonluk dükkan kirası 2500tl şu an mesela 5 yan dükkan sahibinden de 2.650 milyon tl  istiyorlar kiraya da 3750tl istiyorlar. 

Kadıköy 1milyonluk yerin kirası 2500tl

mesela bir tane bimim var kirası 18 bin TL değeri şu krizde 12 milyon tl. 2.2 milyon dolar alındı  bu 3 milyon dolardan düştü yapanı krize girince. (Bu dükkana çok tanınmış bir kuaför 35 bin tl kira verdi 4 sene önce) En sağlam kiracı makbul ödediği para değil.

Genelde şu oyun oynanıyor İstanbul da içine sahte kiracı yerleştiriyorlar. Fiyatı kirayı çok yüksek tutuyorlar f/k çok cazip hale geliyor.  Satmak için.

Kiracı çıkarmak zor değil imkansız gibi. Ödemese bile çıkartmak çok zor. Onun icin sağlam kiracı önemli aldığın kira değil. 

Çok fazla böyle örnek verebilirim mesela fatih. 1 milyon dolarlık dükkan kirası 7k TL . Aynı derecede dükkanlara 20-25 tl  kira alıyorlar suriye ve afkanlara vererek. Beni eleştiriyorlar az kira alıyorum diye. Ama bence gece yatarken huzurlu yatmak gibisi yok. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, reyou dedi ki:

232 senede amorti eder. Evet.

Bir kere daha yanıt vereyim sana Şuan Caddebostan mado dondurmacısının çevresinde sahile doğru Çok güzel bir cafe var. Fİyatı 460 milyon tl. Baca ve ön kullanım hakkı tapuya işli. 15m2 bu dükkan. Kirası 2000tl zaten en fazla ederi bu. Daha fazla kiraya vermek zor. Yer enfes. Yani al işlet.  iki gün önünde durdum inceledim bunu içinde takıldım. Müşteri kalitesi iyi. Yani bu cevre hareketli cmk var. kahve dünyası var mado var ve kucuklu buyuklu 3-4 cafe var. En nezih yerlerden biri. 100 bindoların altında fiyatı. Burada kiraya bakmayacaksın kac senede çıkar diye. Mülkten kazanacaksın burada iyi bir havada bura rahat 750k ya gider. Sıfır bina zaten. Ama sen zaten böyle noktada böyle güzel albenisi olan sıfır bir dükkanı inan aldınmı satmaya kıyamazsın. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, Rewendor dedi ki:

Ayda 2000 TL kira geliri getiren dükkanı 460 milyon TL'ye satmaya kıyamazsın diyebilmek için hakikaten böyle en azından bi iflas etmemiş Ali Ağaoğlu ayarında bayağı zengin olmak lazım. 

460 değil 750 edince bile satmaya kıyamazsın demek istemiştim. 

Hem o yüksek olan kiralar düzgün ödenmiyor. İnanmayın o rakamlara. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...