Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev sahibi borclari biriktirip kiraciya oyle sunarsa?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Bende yazacaktım 4 yıl aidatın aynı kalacağını düşünmek nasıl olabilir diye ama vazgeçmiştim. Tamamen Rewendor ile aynı düşüncedeyim. Sanki arıza yaratmak için bahane arıyorsun gibi geldi. Arkama yancı çıksın düşünceme onay alayım sonra gidip evsahibine atar yapayım gibi bi amaç var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bi konuda ev sahibine ariza çıkarsam kendime olan saygımı yitiririm biraz. Hayatın gerçekleriyle uyuşmuyor malesef dört yıl boyunca hiçbir artış olmayacağını varsaymak. Daha çok “ses çıkarmayayım da böyle devam etsin” kurnazlığı var sanki, ama tutmayınca plan sinir yapmış sanki. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kiraci 4 yil boyunca sorgulamadi diye neden art niyet ariyorsunuz, ben eksik odedigime dair bilgi almadigim surece bilemem ki. Gozunuze sokmak gibi olmasin diye belirtmedim ama yillik enflasyon orani %2 olan bir ulkede yasiyorum ve de yonetimden aldigim dokume bakinca aidat masrafi gercekten de ilk 2 yil boyunca artmamis ama 4 yildir yilda 2 kere guncelleniyor.

 

16 dakika önce, Luriel dedi ki:

Sanki arıza yaratmak için bahane arıyorsun gibi geldi. Arkama yancı çıksın düşünceme onay alayım sonra gidip evsahibine atar yapayım gibi bi amaç var.

Yaratmak icin degil yaratmamak icin bahane ariyorum. Arka sayfada yazdiklarima bakarsan objektif bakamadigimi belirtmisim, buradan aldigim goruslerle kendimi dizginletmek amacim.

 

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, neutrino dedi ki:

Daha çok “ses çıkarmayayım da böyle devam etsin” kurnazlığı var sanki, ama tutmayınca plan sinir yapmış sanki. 

Durumdan yeni haberder oldugumuzu belirtmistim. Yonetici bir sekilde ev sahibiyle iletisime gecmis, biz de ondan aldik bilgiyi. Iletisim zinciri "Yonetici->Ev Sahibi->Biz" seklinde, en son biz ogreniyoruz herseyi. Arada birinden gecmezse bilgi, dolayisiyla bize de ulasmiyor.

 

 

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer hemen veriyorsun parayı dese yine hak verirdim sana, ama ev sahibi bu sürpriz ödemeyi zamana yaymayı da önermiş. Ev sahibinin yerine kendimi koyuyorum ben de böyle bir seçenek sunardım muhtemelen. Ama kalkıp da benim yüzümden bir iletişim sorunu olmuş hiç verme demezdim, sonuçta harcama sizin. Aidat da makul derecede artmış, sınırı geçen de sensin(her ne kadar bilmesen de). 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani 4 yıl boyunca sorgulamadım diye niye art niyet arıyorsun diyorsun da, art niyet değilse bile avellik. Hepimizin başına gelir normaldir ama sonrasında da çemkirmeye gerek yok. Ev sahibi çok iyi yaklaşmış olaya. Ha sen çemkiricem diyorsan yap tabi. Ama burada sorduğun herkes yapma dedi aklında bulunsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zorluk cikarmak istersen bir icra takibi ile alacaklarina kavusurlar, avukat vek ucreti, dosya masrafi, harc ve faiz de cabasi olur. Icra takibine itiraz edersen % 20 icra inkar tazminati haksiz yere itiraz ettigin icin ve takibin devami icin acilacak dava masraflari birde ordan avukat vek ucreti arti yinr faiz vs vs borcun kanatlanir. En fazla zaman kazanirsin bugun degilde 1 sene sonra borcu 2 kat odersin. Devlete, avukata ve ev sahibine para yedirmis olursun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet işini kolaylaştıracak çözümler sunmuş. Kabul edip öde bence.

Limit konusundan başta haberin yoksa limit aşımına itiraz edebilirsin ama limiti geçince seni uyarmak zorunda olduklarını düşünmüyorum.

Faiz konusu ev sahibinin kabahati ve doğrusunu yapmış.

Ödeme kolaylığı da sağlamış sana ki bunu yapmasına gerek yok.

Son 1 yıl içinde 2 kere aidat arttı bizim, sen elektrik bile içindeyken nasıl artmayacağını düşündün diye sormadı mı adam?

Borç sana bir anda sunulmuş ama adam zaten taksit taksit öde diyor, daha napsın?

Sitenin görünür bir yerine kararlar, aidat vs yazılmıyor mu? Bir duyuru panosu gibi yere? Bu sanırım zorunluydu ve takip etmek senin yükümlülüğün. Eğer bu gerçekten zorunluysa ve yoksa, buradan yürüyebilirsin ama ev sahibine değil site yönetimine. Ev sahibine karşı her türlü borçlusun, ve ödemen lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyup anladigini belli eden yorumlar var, tekrardan tesekkur ediyorum ayirdiginiz zamana ve yorumlariniza. Arada yoneltilen ve tekrar edilen bazi sorulara cevap vereyim.

Elektrik faturasini ayri oduyoruz, o aidatin icinde degil. Su, gaz, cop vb aidata dahil.

Aidat zammi olayinda da dedigim gibi, dokume bakinca ilk 2 yil artmamis ama son 4 yildir yilda 2 kez guncelleniyor - arada dustugu de olmus sonra yine artmis vs. Burada bizim yaklasimimiz "6 yildir nasil artmaz yav"dan ziyade "bir sorun olsa haber verirlerdi herhalde" seklinde idi. Baska turlu evet, bir bilgi kaynagimiz yok acikcasi. Ortada 4 yildir eksideki hesaba faiz isletip arada sadece yoneticiye email atan bir yonetici, ve 4 yildir apartman yonetimi ile iletisim kurmamis bir ev sahibi de var.

Bu hesaba bakinca tuketmedigi birseyi odeyen tek kisi ev sahibimiz, zira hatadan dogan faizleri o odeyecek biz ise farkinda olmadan da olsa tukettigimiz seyleri odeyecegiz. Yine de insanlar planlamadiklari bir harcama yapmak durumunda kaldiklarinda bunu anlayisla karsilayamayabilir, cebimde param var sanarken birinin cikip "kardes senin bana su kadar yildir borcun birikiyormus, simdi ode" diye o paranin onemli bir kismini talep etmesi ilk olarak tepkiye ve bir cikis yolu arayisina yol acar.

Sinir haliyle kazanamayacagim ve kendimi zora sokacak, beni elimdeki avantajdan da edecek bir catismaya girmek yerine elestirilerinizle icimdeki isyani ve egoyu kirmak adina konuyu buraya yansittim. Ise de yaradi, su an karsi cikmamayi ve uyumlu davranmayi dusunuyorum.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Plot twist geldi

Aidatin icerigine dair dokum aldik yoneticiden, meger 6 yildir odedigimiz aidatin icinde kullanmadigimiz otopark alani varmis ki aidatin 5'te 1'i falan.

Ve adam bizim kullanmadigimiz ama ucretini odedigimiz otoparki para karsiligi baskasina kiraliyor.

Adama borclari odesek mi odemesek mi diye dusunurken adam bize borclu cikti iyi mi asdf.

Biz borclu ciksak daha iyiydi be, simdi o parayi alabilecek miyiz bakalim esas soru o.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...