Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev sahibi borclari biriktirip kiraciya oyle sunarsa?


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Fazladan 1 kira ucreti odemek durumunda oldugumuz icin objektif bakamiyoruz konuya, bir de sizin huzurunuza sunayim oradan nasil gozukuyor gorus alayim dedim.

Ev sahibi "sizin aidat ve fatura borcunuz varmis" diye bir dokumlu liste sundu meger aidat 4 yil once degismis (tarafimiza bildirilmeden) ve de arada enerji kullaniminda aidattaki sinirin disina cikilmis falan - faiziyle birlikte 1 kira parasi kadar borc cikti.

Yonetici ucret degisimleri ve borclar hakkinda ev sahibine mail atiyormus da ev sahibinin adresi degismis falan, 4 yil boyunca oyle eklene eklene birikmis borclar bi mail adresi yuzunden.

Anlasmamiza gore de aidat degisimleri ve enerji kullanimina sinir asimi durumlarinda falan kiraci bunlari karsilamakla yukumlu. Ama kardesim, anlasmayi imzalarken ben 4 yil boyunca bekleyip sonra hasirt diye borc cikaracagini da dusunmedim ki. Ben borclu cikmadigim her ayi "demek ki borcum yokmus" diye dusunerek gecirdim, bana suyu fazla kullandigim bildirilse ben diger borclar birikmeden azaltacaktim belki? Aidat artacak desen, o yil ne kadar para harcayacagimi onceden bilirdim di mi?

Adam "faizi ben karsilarim, orasi sizin sucunuz degil ama gerisi sizin kullaniminiz" diyor. Ama faiz kismi zaten 5'te 6'da biri falan borcun. "Eger durumunuz yoksa ben borcu kapatirim siz bana yavastan odersiniz." de diyor. Zamaninda kira zammini depozitodan yemeyi kabul etmisti, hani asshole da diyemiyorum adama o yuzden. Hani zorluk cikarsak mi cikarmasak mi emin olamadik. Gerci kontrat zorluk cikarmamiza izin veriyor mu o da belli degil, kanunlar insan gibi dusunmuyor ise mahkemelik olsak kaybederiz belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, Goering dedi ki:

4 yil boyunca aidat hakkinda hicbir gorevli/yonetici/komsu ile konusmadin mi gercekten? 

? 

Tarafima bildirim yapilmasa kimle konusacagim ki? Oturdugumuz yer site, yonetici de iletisimi ev sahipleriyle yapiyormus - bu durum bize boyle aciklandi. Aidat hakkinda kimle ne konusulur ki bunun disinda, komsularima gunaydin/iyi aksamlar diyorum anca tutup da aidat hakkinda konusmuyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada bi dalavere yok ki, adam faiz benim suçum demiş. Sana bildirmemiştim şimdi bildiriyorum, sen taksit taksit öde durumun yoksa bile demiş. Bana gayet iyi bir çözüm gibi geldi. Ha aidat çok artmış böyle bir artışı bilsem hayatta oturmazdım bu evde falan diyorsan o zaman ayrı tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zamaninda bi kira zammi oldu ama anlasmaya yansitmadik. Zammin bir kismiyla depozitoyu eritmeyi kabul etti ama bir kismini oyle gonderiyoruz adama yazili bisey olmadan. Gerekirse bu durumu bargain chip olarak kullanirim artik.

Hani adama asshole diyemiyorum ama boyle icimde de ukte kaldi "acaba zorluk mu cikarsam" falan diye. Ne bileyim hic yoktan masraf cikti iste, bunlarin enerji kullanimi ile ilgili olani zamaninda bildirilmis olsa onlenebilecek seyler hem de. "Onceden bilsem burada oturmazdim" demiyorum ama bunu deme imkanim da elimden alinmis oluyor zaten. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Net olmak gerekirse o kira zamminin 3'te 1'iyle kademeli olarak depozitoyu eritip geri kalanini biz veriyoruz. Yazili anlasmaya yansitmadik ama. Hani diyorum ya kotu niyetli diyemiyorum ama iyi niyetli demek icin de biraz puruzlu gibi boyle.

Aidat farki borcun buyuk kismi (1700 kusur), onu odeyip fatura borcunda (bu da 500 falan heralde, tam hesaplayamadik) isi yokusa surecegim sanirim. Fazla enerji kullanimi haber verildiginde onlenebilir bir durum cunku. Bana bu bildirilmedigi her ay ben kullanimim normal saniyorum. Bargaining chip olarak da anlasmasiz kira zammini kullanirim artik. Hesap aktivitesi orada, ama o miktarin dayanabilecegi yazili bir anlasma yok.

 

Yazan arkadaslara tesekkur ediyorum bu arada. Bu hikayedeki asshole olmayi cok istiyorum aslinda, zira o zaman "durum adil" diyip oturmak daha kolay. Ondan emin olamayinca puruz yaratmak zorunda hissediyorum kendimi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buraya yazanlar arasinda su ana kadar 100% cogunluk borclanmanin onceden ya da zamaninda bildirilme durumunda planlanabilir olmasini mesele etmiyor ve durumu adil buluyor. Ev sahiplerinin genelde kotu insanlar olmasindan yola cikarak bir sukretme durumu mu var acaba, hani daha da kotusu olabilirdi gibi. Kendi sagduyumu buradan aldigim yorumlar ile orselemeye hazirim bu durumda, cunku dedigim gibi borcun girdigi kisi olarak icimdeki tepki bambaska ve duruma objektif bakamiyorum. Gereksiz guc oyunlarina girip sahip oldugum avantajdan da olmamak daha iyisi belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sana daha pragmatik bir bakis acisi sunayim,

O farki komple ev sahibine kitlesen, sonra ev sahibi kontrat sonu tasinin dese... Ne kadar monte olacak sana?

4 yildir ayni dairede oturuyorsan muhtemelen daireye su an yeni kiracinin vereceginden daha az  eriyorsundur, tasinman gerektiginde kiran artacak, tasinma masrafi yapacaksin, depozito odeyeceksin vs.

Adam iyi niyetli yaklasmis ote yandan, hatasini elinden geldigince telafi etmeye calisiyor. Ode kardesim dese hukuk onunde sorumluluk sende. Cehalet sorumluluktan kacmak icin bahane degil yasalar onunde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dört yıl boyunca aidatın hiç değişmeyeceğini düşünüp de aynı ödemeyi normal görmek, hiç sorgulamamak, dahası üstüne bi de artmayacakmış gibi ödeme düşünmek çok ilginç hakikaten. İlk okuyuşta direkt akılda kiracının artniyetli olduğu algısı oluşuyor.

Ev sahibi son derece düzgün insanmış, "faiz sizin suçunuz değil" demiş gayet ödemiş olmanız gereken kısmı ödemenizi istemiş. Üstüne bi de ben kapatayım yavaşça ödersiniz bile demiş. Dünya tatlısı adam veya kadın, böyle ev sahibi bulmak zor bu devirde.

Edit: 
4 yıl aynı aidatı normal kabullenmek hakikaten çok acaip, tekrar belirtmek istedim. Şimdi şöyle bi baktım.
4 yıl önce Dolar 2,95, bugün 6,05. 

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence gayet iyi niyetli bir ev sahibin var. Mantik dahilinde de elinden gelen yardimi yapmis adam. Daha fazlasini degil istemek ummak bile garip kacar. Boyle ev sahibi bulmusken ufak hesaplar ile ters dusmeye gerek yok. Aidat dedigin her sene olmasa bile iki senede bir mutlaka artar. Fatura borcu ne onu tam anlamadim, sitenin yakit giderinin (mesela, borc denenin bu oldugunu dusunuyorum) de hersey zamlanirken sabit kaldigini farketmedin ya da artmasi gerekecegini dusunmedin mi?

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...