Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kisirlastirma sonrasi bakim


ablanstar

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

oncelikle kedimden bahsedeyim, kedim 3 yaşında erkek uyuz sürekli uyuyan bir kedi. Bugun kedimi kisirlastirdik ama sorunum su ki; benim kedim küçüklüğünden annesi ogretmedigi icin tuvalet eğitimi yok yani hiçbir zaman kuma yapmiyordu. Yurtdisinda olan evler hep 1-2 katli olduğu icin sürekli disarida ve tuvalet isini dışarda hallediyor. Sizce nasıl halledebilirim tuvalete ciktiginda sipahin kaçma ihtimali var. Sizce katarsa herhangi mikrop kapma gibi bir problem olur mu?

Simdiden teşekkürler.:)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, miyaw33 dedi ki:

Kendiniz eve alistiysa dışarı çıkarmaya başlayın, merak etmeyin kaçmaz evden. O zaten evi sahiplenmistir, siz misafirsiniz onun gözünde. İlk defa o bölgede dışarı çıkacaksa birkaç yara bere ile dönebilir eve, endişe etmeyin. İlk hafta sonrası düzelir. 

tesekkurler cevabınız icin, zaten iki senedir bu evde yaşıyorum sürekli bir vukaati oluyor zaten ama tek endişem gidip diler kedilere sataşması yada biryerden mikrop kapmasi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erkek kedilerde operasyon daha basit. dikis az ve dikis alani kucuk. ancak dikislerin enfeksiyon riski tabi ki var.  disari salmak gercekten de ek bir risk olusturabilir ancak enfeksiyon ihtimali disi kediye gore cok daha az.

yalniz tum kedilerde kuma gidip yapma icguduseldir. annenin ogretmesi gerekmiyor. bence sizin kedide mesele kum kullanmayi bilmemesi degil, tuvaleti disariya yapmaya alismis olmasi nedeniyle yasam alani icindeki kumu reddediyor olmasi. Eger evden disarida dogal toprak olan bir tuvalet alternatifi varsa hic bir zaman yasam alani icinde tuvalet yapmak istemiyorlar. Bu bir avlanma ve savunma ic gudusu, yasam alani icinde tuvalet yapmak dogada buyuk avcilara koku ile yerini belli ediyor.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...