Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscars 2020


Scalanova

Öne çıkan mesajlar

1917'yi henüz izlemedim ama Parasite öne çıkıyordu. Bana göre yönetmenin en iyi filmi olmamasına rağmen, Oscarların zayıf olduğu bu sene amerikan yapımı olmadan kazanarak destan yazdı, en iyi yönetmeni de almasına  şaşırdım. Bu, ciddi farkla kazanmış olabileceğine işaret ediyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Parasite'i her sene dünyada gereğinden fazla abartılan 2-3 Asya filminden biri olarak görüyordum ve izlememiştim. İLk defa merak ettim şuan, en kısa zamanda bakacağım.

Son yıllarda özellikle Kore ve Hong Kong başta olmak üzere cidden çok temiz işler çıkıyor bütün Asya'dan da abartılanın, site puanlarının aksine aslında güzel işlenmiş Hollywood klişeleri bütünü gibi bir şeydi %95'i. Bakalım ya cidden ilgimi çekti.

Oscar bu sene zayıftı ama. Marriage Story mesela çok çok güzel bir film ama Oscar'da bu kadar iddialı konum alacak bi film mi derseniz bence değildi. Zayıf seneydi cidden. Onunda etkisi olabilir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

brad pitt'in bu rolüyle oscar alması garip oldu, geçmişin hatırına verdiler biraz sanki.

parasite'ın kazanmak bir yana, aday bile olmaması lazım uluslararası film hariç. saçmalanmış. amerikan film akademisi, dünya film akademisi değil. şimdi her yıl "şu ülkede daha iyisi çekilmişti" mi denecek? hollywood izlemek için tv'yi açtığımızda ne dediği anlaşılmayan adamlar mı konuşacak her yıl? ispanyolca zırvalayanlar yeterince kötüydü zaten.

filmden bağımsız bu dediğim, isterse türk filmi olsun ya da dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi olsun, aday olmaması lazım ortak yapım filan değilse.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim sorguladığım aday yapılması, yapıldıktan sonra danışıklı dövüş olmaz tabii. ödüller verilmeden önce açılsaydı başlığı orada da yazardım. niyesini izah ettim. bir daha kısa ve net yazayım:

AMERİKAN FİLM AKADEMİSİ

amerika içinde diversity yetmedi de dünyaya mı geçtiler şimdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi yabanci odulu bu film icin mantiksizligi one cikardi orada sorun yok onu kaldirabilirler, ancak nasil amerikali olmayan birisi en iyi sanatci odullerinden birisini aliyorsa, dunya capindaki film endrustisinden bir filmin en iyi film secilmesinde hic bir sakinca gormuyorum, adamlar da bu sekilde gormusler ki bu konuyu tum dunyaya acmislar.

yabanci odulunu kaldirabilirler ki mantikli olan olur ya da devletlerin gonderdigi filmler icin gecerli olur falan.

adinda amerikan gecmesinin bir baglayiciligi da yok ki NBA NFL vb sampiyonlarina dunya sampiyonu diyen millet bu ?

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir ekleme daha 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_foreign-language_films_nominated_for_Academy_Awards#Best_Picture

1938 den beridir en iyi film icin aday olmus yabanci dilde filmler. adamlar bastan amerigan, olywud ve inkilizce diye tutturmamislar ?

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu esasen amerikanların kendini dünya görmesi mantığı. sporda da WORLD LEAGUE falan diyorlar ama 15 amerikan takımı 2 kanada takımı var. şampiyon çıkınca World Champion diyorlar kjasdhf 

ayrıca en iyi film oscar'ını kazanan ilk yabancı film the last emperor'du diye aklımda kaldı benim. parasite ilk değil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Re: Nobel

Veren kuruluş doğrudan The Royal SWEDISH Academy of Sciences

Yani bir tezin varsa bile buna uyan Nobel, Oscarlar değil.

Yabancı film Oscarının amacı normalde dikkat çekmeyebilecek veya ödül almayabilecek yabancı filmleri ödüllendirmek, sonuçta kadın oyuncu Oscarlarının da mantığı çok farklı değil, atletizm değil bu sonuçta Chris Rock'ın dediği gibi. Mutlaka ödül almasını istediğin bir grup için ayrı kategori belirliyorsun.

Ama yeterince geniş dağıtım ağına sahipse, yeterince insan görmüşse ve film iyiyse En İyi Film vs. de alabilir yabancı filmler.

quixef tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden foreing movies diye geçerdi, son dönemde international movies diye geçiyor ingilizce olmayan oscar filmleri. Ama internationalların oscarın ana dallarında aday olamayacağına dair bi kısıtlama olmamış ki hiç? Ki olmuşlar da kanuni linklemiş. Yani bu amerikan takıntısı nedir anlayamadım ben. Hani paraziti beğenmezsin oscarı hak etmedi dersin (oscar ve hak? asd) ama neden bu AMERİKAN sevdası

 

Swedish değil SWEDISH olacak @quixef düzelt pilis

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...