Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kim haklı


Joker

Öne çıkan mesajlar

İki yakın arkadaşın arasında sudan sebeple tartışma çıktı, sizin görüşünüze göre kim haklı?

kişilere X ve Y diyelim.

X kişisi A noktasında yaşıyor ve merkezde çalışıyor.

Y kişisi B noktasında yaşıyor ve evden çalışıyor.

A noktasının merkeze uzaklığı ile B noktasının merkeze uzaklığı yaklaşık aynı ama tam ters yöndeler. birisi merkezin kuzeyinde diğeri güneyinde.

Y kişisi buluşmaların %80'inde merkeze X'in iş çıkışına gidiyor, merkezde takılıp evlere dağılıyorlar.

%10 Y'nin ve diğer %10'da X'in evinde buluşulunuyor.

Y kişisi X'in iş çıkışına gittiği için lafı geçmesede extra efor sarfettiğini düşünerek hanesine sembolikte olsa kredi yazılmasını bekliyor.

X kişisi ise herkesin evine aynı mesafede buluşulduğu için olayın adil olduğunu düşünüyor.

Y kişisi ise X'in hergün zaten işe gittiğini buluşulma olsada olmasada o yolun hesaba katılmaması gerektiğini düşünüyor.

 

her ne kadar boş bi sebep olsada tartışma çıktı ve iki arkadaşın arası açıldı, size göre kim haklı.

buluşulma şartları tamamen eşit mi yoksa Y kişisine sembolikte olsa bi iyi niyet gösterilmeli mi?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

X kişisi haklı

Merkezde buluşmak iki taraf için de en uygun ve akılcı yol. Sırf Y kişisi evinden çıkmayacak diye X'in iki kat yol katetmesi hiç hoş olmaz. Ha Y kişisi için uygunsa artık buluşmaları X kişisinin evinde yapabilirsiniz.

X'in merkeze iş sebebiyle gelmesi de ayıplanacak ya da hinlik yaptığı düşünülecek bir durum değil, sadece koşullar bu şekilde oluşmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

X haklı, X Y'ye gitse evine dönmek için A+B kadar yol gidecek. Y X'le buluşmaya geldiğinde yalnızca B kadar yol dönecek. Y'nin merkeze gelmek için B kadar yol tepmesi gerektiği söylenebilir ama Y zaten sabah işe gelirken A kadar yolu gelmiş oluyor. Bu bir avantaj gibi görünse de Y'nin de evden çalışma avantajı olduğundan avantajlar birbirini götürür. O yüzden X ve Y'nin merkezde buluşması, evlerde görüşme sıklığının ise eşit paylaşılması en adaletli olanı.

Hayırlı forumlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

OP burada Y muhtemelen. X de buluştuğu kız. Bu sallamasyon varsayımları geçecek olursak;

Y sırf X ile buluşmak için A kadar yol gidiyor. X ise 0 yol gidiyor. Tabii ki de sembolik olarak kredi yazılmalı. X burada işine gitmek için A yolunu tepiyor ki bu tamamen kendi kötü tercihi (eğer işi için bu yolu gitmekten rahatsızlık duyuyorsa veya Y ile buluşmak için ben zaten A yolunu geldim diyorsa). 

Burada sadece evlerin konumları düşünülmemeli, bireylerin buluşmak için çıkacakları noktalar da düşünülmeli. X zaten buluşma noktasında gününün 8 saatini geçiriyorsa orası ~1/3 kadar evi olmuş demektir. Madem orta noktada buluşacaklar, bunu da matematiksel olarak denkleme eklemeleri gerekiyor. 

Ha diğer yandan sonuçta Y de X'in arkadaşı olduğu için onu düşünerek ortada buluşmayı gayet tabii kabul edebilir. X'in iş konusunda Y'den logistic anlamda yapmış olduğu daha kötü tercih Y'nin ona olan iyi niyetiyle telafi edilebilir. Gayet arkadaşlık ilişkileri kapsamında yani. Tabii OP'un burada bahsetmiş olduğu sembolik kredinin iki taraf tarafından kabul edilmesine dayanarak.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...