Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NVIDIA Geforce Now


ascraeus

Öne çıkan mesajlar

ooo geçen sayfada “şirket fişi çekti mi gg” demiştim de “yok steam kapanırsa” filan denmişti, 24 saat geçmeden çekmiş fişi nvidia ahahah

cloud gaming pişmanlıktır. geçmiş olsun arkadaşlar. refund edeceklerini de sanmam bir kısmı kullanılmış hizmet olduğu için.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

42 dakika önce, Sam dedi ki:

24 saat geçmeden çekmiş fişi nvidia

Fişi çekmiş değil, daha ucuz olan global hizmet yerine daha pahalı olan lokal hizmete yönlendirmiş. Yani vpnle gireriz dolar öder TRden avrupa serverlarına bağlanırız olayı hikaye oldu, temmuza kadar sürecek üyeliğim aynen devam ediyor ama mayıs ayından itibaren EU yerine TR serverlarına yönlendirecek.

Yine de her türlü benim kabul etmeyeceğim bi olay, ne demek lan dolarla daha ucuza alırken TRY ile daha pahalıya almak zırnık koklatmam Turkcelle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani efektif olarak nvidia fişi çekip sizi daha kötü hizmete zorunlu bıraktı, hizmet tamamen kesilmiyor ama daha kötü. benim dediğim de zaten bu şirket-kullanıcı ilişkisinde kullanıcının şirketin merhametinde olduğuydu. "nasıl olur" diye yadırganabilir ama olmaması tamamen şirketin tasarrufunda. nvidia da hizmet geçmişi olmayan, fabrikatör bir şirket olarak sallamamış abonelerin gözündeki imajını.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@eldar

Ya bilgisayar bir sekilde cok fazla erislen birsey artik, telefon ve tabletler oyle ama mac olsun dusuk spec laptoplar olsun, egitim icin vs, herkesin bilgisayara erisimi yayildi, ama oyun oynamanin farkli bir algisi var, apple kullanicilari, dusuk spec herkes icin alternatif iste. Lise zamanlarim olsa ben kesin alirdim adam gibi bilgisayarim olmadan gecirdigim donemleri dusununce nimet sayilir. Şimdi yine potansiyel müşterisi sayılırım libraryler oyun dolu, ileride seferi bir duruma gelirsem bir laptop bir gamepad ile baya arşivime erişmiş olurum. 

Neyse zaten tekel durumdayken kırbaçlıcaklar milleti belli oldu, ms cloud gelince alternatifler ps now filan o zaman daha feasible olur herhalde.

reampage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, GERGE dedi ki:

Wireless ile hala kötü ama, 5Ghz yetmiyor gibi. Eski bilgisayar işi daha çok, Cat6 filan takmak gerekiyor hala.

Ben bu olaya şaşırıp bi test ettim, modemle 4m mesafede arada tek ince duvar varken baktım speedtest 15mbit veriyor. Ama uzun süredir açıktı falan bilgisayar. Gittim laptopun adaptörü resetledim bi daha bağlandım 60mbit falan gösterdi sonra yine iyi çalıştı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ücretleri tartışmışsınız da buna çok güzel bir çözüm sunacaktır turkcell bakın yazıyorum buraya kendi hatları üzerinden GeForce Now ile ilgili kampanyalar koyacaktır bu şekilde hem oyun oynamak isteyen insanları kendi operatörüne geçirmek hem de yaptığı yatırımı satmayı başaracaktır. 75 tl'nin satmayacağını onlarda biliyordur.

Yapıştıracak bir kampanya mesela aylık 15-20 gb internet + GeForce Now + 1000 dk konuşma 100 tl örneğin. Paketinde ismi olsun Platinum Gamer vs ğdoamgdoğs bakın o zaman nasıl satıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şu var bir de, 25TL olsa Turkcell sunucuları kaldıramayacaktı büyük ihtimalle.

Doğrudan görmemiş olsam da Turkcell ve Nvidia arasındaki sözleşmenin şartları arasında %99 minimum hizmet kalitesi vardır, Turkcell fiyatı az yaparsam bunu veremem demiş de olabilir.

Yani tamam, Turkcell'i gömüyoruz ama onlar da farkındadır 39.99TL gibi bir fiyat koyarlarsa ve güzel reklam yaparlarsa aradaki farkı kapatacak kadar müşteri gelme potansiyeli olduğunu. O kadar müşteri kaldırılabilir mi ama?

Gerçi sırf yurtiçi veri yolu kullanılacağını da düşünmek gerek. Kendi altyapısını kullananlara indirim gibi şeyler de olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neredeyse 1 senedir GFN i kullaniyorum, memnunum da. Cloud gaming i gelecegini parlak gorsem de, Nvidia yonetimi GFN e gerekli onemi vermiyor gibi duruyor. Bunun sebebi Nvidia nin esas is modelinin urun odakli olmasi. Halbuki GFN servis odakli bir is modeli.

Sunucu konusunda tahminlerim Gerge ile ayni. Nvidia sozlesmeye kesin kpi degeri koydurmustur. Tcell in altyapisi o kadar musteriyi kaldirmayabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- nvidia'nın mevcut iletişim altyapısının tr'ye yeterli latency ile hizmet sağlayamayacağı belli. 

- nvidia servisini bir çok ülkeye ulaştırırken artık sunucu yatırımı yapmak istemiyor olabilir haklı olarak

- bu tarz bir senaryoda, yerel bir provider ile anlaşması gayet mantıklı

- yerel provider'ın da kaynakları belli, sınırsız değil. adam demiştir ki concurrent 100 bin kişi için hizmet verebileceğim bir altyapım var. gayet basit bir hesapla mevcut founders edition üyeleri ve sosyal medyadaki hype'a istinaden 75 tl altında olursa 300 bin kişi abone olur. buna 100 bin kişi abone olsun, bağlananlar güzel hizmet alsın, devamına sonra bakarız diye düşünmüştür. 

bu tabloda tatsız olan tek şey nvidia'nın yıllık founder edition satıp, sonra fiyatı yükseltmesi. tahmin ediyorum en başta kendi imkanları ile vermeyi planladılar ama sonra 3rd party iaas provider'ları ile çalışmaya karar verdiler. bu model değişikliği de size girdi.

ben bi casual gamer olarak (yani öyle pc toplayacak kadar oyun oynamıyorum ama arada cyberpunk gibi oyunlar çıktığında kiralayıp oynamak istiyorum) bana oyun lisansını da kiralama bedelini dahil edip netflix gibi yaparsa ayda 75 tl veririm, oyunu oynar hesabı kapatır, sonra gerekirse tekrar açarım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, GERGE dedi ki:

Yani tamam, Turkcell'i gömüyoruz ama onlar da farkındadır 39.99TL gibi bir fiyat koyarlarsa ve güzel reklam yaparlarsa aradaki farkı kapatacak kadar müşteri gelme potansiyeli olduğunu. O kadar müşteri kaldırılabilir mi ama?

 

abi niye?? başına silah dayamıyorlar sonuçta zorla sat diye. 

25 lira yap 1000 kişi kontenjanım var de ? 75 lira yapayım zaten 1000 kişi almaz diye mantık mı var fiyat belirlenirken? İlk defa duyuyorum.

 

75 liradan 1500 kişi alırsa nolcak ? Hem pahalı fiyat hem serverlar göçtü, çifte rezalet

applev0dka tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

netflix 40₺'ya video oynatırken 75₺'ya lisansı dahil cyberpunk oynama hayali bayağı imkansız rüyalar seviyesinde. öyle bir iş kurulumu olamaz. ssd'den video oynatmakla oyun oynamak bambaşka kaynak gereksinimi istiyor.

cloud gaming piyasaya hakim olduğu takdirde oyun grafikleri de gerileyecektir, kimse gidip 500$ kart isteyen oyun yapmaz 8-bit vga oyun yapmak dururken o noktada artık, bu şirketler de oyun firmalarına aktif baskı yapar bu yönde. ya da değişik abonelik segmentleri gelir "indie oyun aboneliği" "aaa" oyun aboneliği" gibi. cyberpunk için 1b$'lık datacenter açıp ertesi hafta among us'dan cyberpunk'a sonra valheim'e geçilen bir sistemdeki volatiliteye dayanacak bir kurulum imkansız aynı aboneliğin hem süre hem lisans hem donanım gereksinimi muazzam farklar gösterebilirken.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...