Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

of bende de vardı öyle bi kesik, o eksik derinin dolması 10 sene sürdü. üstü kapansa da altındaki daha yoığun bir doku gelmiyor reddit humancrayon kazaları gibi, yara tamamen kapansa bile oraya denk gelen bi basınç falan bağırtır yine.
halk arasında MANDOLİN denen aletle salata doğrarken kesmiştim ben de sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay önce bende yaptım bi kaza, üstten aldım bende. Tırnak ve altından, 1 ayda anca kapandı şimdi iyileşti gibi. Hala dokununca acıyor, tırnak üstünü kapatacağı için çok belli olmaz ama bir miktar et eksik tabi. 

@DoGMeaT Abi çok saçma belki ama tava almak istiyorum yapışmaz. Nasıl bir şey alayım karar veremiyorum, neoflam, granit, titanyum, teflon bin tane şey var piyasada. Marka olarakta kafam karışık. Bir yandan direkt çelik alayım diyorum ama bazı yemekler için sanki yapışmaz bir tava olmazsa işim çok zor olur gibi geliyor. Siz kullanıyor musunuz mutfakta öyle tavalar ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 dakika önce, Akhlaur dedi ki:

tava almak istiyorum yapışmaz. Nasıl bir şey alayım karar veremiyorum, neoflam, granit, titanyum, teflon bin tane şey var piyasada. Marka olarakta kafam karışık. Bir yandan direkt çelik alayım diyorum ama bazı yemekler için sanki yapışmaz bir tava olmazsa işim çok zor olur gibi geliyor. Siz kullanıyor musunuz mutfakta öyle tavalar ? 

çelik gibi ısı tutmaz ama teflon veya titanyum alacağına granit al

gülsan safran granit serisi çok başarılı yapışmazlık yönünden

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya emaye güzelde yapışma sorunu oluyor. Mesela karbon çelik aldım ikea nın. Belli bir standardı var diye genelde, internette millet yapışıyor falan yazmış aldıktan sonra okudum. Sırf o yüzden bi tane yapışmayan bişey almak istiyorum. Maddi olarak rahatladıkça tüm mutfağı çelik ve dökme demire çevirsem de yine de bir iki tane yapışmaz lazım gibi geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.hepsiburada.com/oztiryakiler-celik-sote-tavasi-20x6-cm-p-HBCV000004KEYC

stir fry yahut sulu soslu yemekler için bu tarz

proteinleri sear etmek için şu tarz

https://www.hepsiburada.com/oztiryakiler-20-x-4-cm-tek-sapli-tava-induk-p-HBV00000UUHJV

bide yımırta için teflon,

bide pilav tenceresi 

mini-ufak-orta-büyük kaçorala (sos tenceresi diyede geçer)

8 ürünle mutfak dizdim 

fırın tepsisi flnda eklersen tam mutfak seti olur.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nedir yapışan ona göre çözüm getirelim

misal protein tavaya yapıştıysa ellemiyecen, dışı kabuk bağlayınca kendini salar, salmazsa ince uçlu spatulayla nazikçe tavadan ayırırsın .

yumurta için teflon şart, restoranda bile teflon kullanıyoruz yumurtaya.

onun dışında nedir tavaya yapışan, yoksa ateşi harlıyorsunda o yüzden mi yapışıyor yahut hiç-az yağ kullandiğın için mi?

tavaya birazcık su dökerek yapışan şeyi ayırabilirsin belki

herşeyi teflonda da pişirebilirsin, ama o zaman mailard reaksyonu olmuyor, lezzetinden eksiliyor. o yüzden ısı kontrolü ve doğru teknikle bu yapışma olayını minimuma indirmeyi öğrenince, yemek yapma levelı atlayabilirsiniz.

biz restoranda karbon çelik tavalar kullanıyoruz, dökme çelik gibi ama daha hafif, yağ ile season etmek gerekiyor. türkiyede gıda yönetmeliklerine aykırı olduğundan bulunamıyor. aynı sebepten dökme çelikleri emaye kaplayıp satıyorlar. paslanabilir yüzeyde yemek pişirmek yassah türkiyede.

dediğim gibi, ağır bi çelik tava işinı görür, granit fln gibi egzotik şeylere gerek yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yumurta icin teflon kullaniyorum, duz tavada da yapistirmadan pisiriyorum ama cok yaglamak gerekiyor. Granit tavanin dandigi cok dandik oluyor bu arada. Annem buyuk tavam yok diye almis bir tane, cope attim.

@DoGMeaT bu oztiryakiler alinacak bir marka mi? Yoksa gorsel icin mi koydun linkleri? İkisi de ihtiyac duydugumuz seyler cunku, iyiyse alayim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela pilav yaparken neoflam kullanıyorum o da yapışmaz teflon falan gibi bişey. Düz emaye de yaptım dibi tuttu. Bi de ocak elektrikli benim, benim dingilliğimden mi bilmiyorum ama elektrikli ocakta ısı ayarına bi türlü alışamadım istediğim gibi yapamıyorum. Hafif sulu yemekler yaptığımda falan yapışabiliyor, tariflerde sticky dedikleri kıvamda bişey yapıyorsam falan yapışıyor bazen ama muhtemelen onlar benim ısıyı iyi ayarlayamamdan demek ki. Bir de yağ az kullanmaya çalışıyorum genel olarak. Şu çeliklerle başlayayım ben.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikan wagyusu satıyoruz normalde, ama denemek icin özel olarak japon wagyusu getirdik

Gm53f0h.jpeg

 

İneğin adını soyunu sopunu yazmışlar 

qU8E8KX.jpeg

Bunu görünce vejetaryen yanımı sessize alıyorum ? carcass görmek rahatsiz edici ama bu ne güzel biftek beee

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

Çiftçimiz süt domuzu getirdi, özel bi event için.

Suckling diyorlar, yavru daha. 

Böyle şeyleri yakindan izleyince harbi vejetaryen tarafim kabarıyor, yazik be çocuğa

QifQFbv.jpeg

Bunlarin dislerini cekip kuyruklarini falan kesiyorlarmis mass produce ettikleri yerlerde cunku birbirlerini isiriyorlarmis. Almanya’da eylem yapiyorlardi videolarini dev ekranda oynatarak. İcim kalkmisti. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...