Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

 

ben habire bicak yapim vidyosu izliyorum ofkors, su vidyodaki amcaya bayıldım, adam 90 yaşında fln heralde, hala işinin başında, vidyonun 13. dakkadan sonra kanji karakterlerini chisel ettiği  yere bakın, kıçındaki kıllar tel kadayıfı olmuş hala uğraşıyor amcam, çıkamıyorum vidyodan

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 saat önce, goldbären dedi ki:

ben elemanın benchler olmasına rağmen ayakta koca kutuyu devrilmelik tutup orada yemesine takıldım. ne acele kardeş açaydın bi marvel önüne oturup yeseydin...

welcome to the internet, "dave - el presidente - portnoy"

Spoiler

 

https://www.onebitepizzarankings.com/

adamın 1000'den fazla pizza review'ı var, public figure / celebrity

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 14.12.2021 at 22:51, DoGMeaT dedi ki:

gaza gelip ayni anda kac tane reaktif metalli bıcak siparisi verebilirim acaba hanim beni bicaklamadan

cevap 2

 

WpLMZg7.jpg

 

Ahm4PmS.jpg

 

2 bicakda japonyanin en onde gelen blacksmithlerinden, yoshikazu tanaka, white1 yüksek karbon çelik, 

hanimin christmas hedayeleri, bugun mesaide boylarinin olcusunu alacam bakalim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok sey oldu aslinda, executive sef ayrildi, sous chef yerine bakiyor, bir suru sey degisiyor ve macera yasaniyor restoranda.

gecen hafta sonunda zam aldim, keyfim duzeldi dogrusu, ayrica isimizi kolaylastiracak baska adimlar da atildi, sabahci tayfa hep kaytaran moddaydi, restorana servise geliyoruz, resmi olarak saat 3 te basliyor vardiya, ama 3te gelsen asla hazir olamiyordun, bunun cok sebebi vardi, ama sabahci tayfanin kulagini cektiler, bide 1-2 tane cok yetkin eleman tuttular, bunlara daha detayli girerim belki sonra, ama kisacasi isler kolayladi son 1-2 haftadir.

ilk basladigimda sabahci tayfadan sorumlu olan chef patrick vardi, komik bi adamdi, guneyli aksani var fln, o adam bu ayrilan exec chefle kufurlu kavga etmisti,(bunlari hep sonradan ogrendik tabi, fiskos gazetesi) , exec e YOU ARE A CUNT AND I WILL NEVER WORK WITH YOU ANYMORE diye cikismis, adama afedersinz .MCIKSIN demis, sonra da ayrilmisti isten, o gittiginden beri sabahcilarin kaytarmasi cok artmisti, genel bi kanunsuzluk vardi restoranda, restoran korsan gemisi gibi, surekli kaynayan kazan, bi kere kontrolden cikar, disiplin giderse bi daha kurmasi zor oluyor, biz iyice kaybetmistik disiplini, memnun degildim bu durumdan.

siparisler duzgun verilmiyordu, hazirlik duzgun olmuyordu, mutfak pisti(ki calistigim mutfaklarin arasinda en temiz mutfak burasi, pis hali bile en temiz 2-3. mutfak olabilirdi gordugum) 

geri geliyormus simdi chef patrick, o nun gelmesi de olaylari kolaylastirir

guzel yani mevzular

onumuzde cok yogun bi donem var simdi, xmas-new years, fiks menu olacak ve baya yogun olacaz, 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Random zenci facts:

Zenci akrabalığı diye bi durum var amerikada

Bi zenci baska bi zenci icin " bu benim kuzenim, kardesim, abim" vs diyebiliyor, ve dendiğinde senin de öyle kabul etmen icap ediyor.

Ama aslinda kankasi, komşusu, tanıdığı olyo, akrabasi fln değil, anlaşıp dışarıya öyle diyolar, genelde bu bir hamilik, sahip çıkma gösterisi, bana gösterdiğin hürmeti bu adama da göster demenin bir yolu 

Ya oyle olduğundan şüpheleniyorum ama zenci bulaşıkçı Mr. Terrance a teyit ettirdim, cok seviyor beni ve çok sık sohbet ediyoruz, işten sonra evine bıraktığım da oluyor,  bana hep yardımcı oluyor, akıllar veriyor mr t, ve sözde biraderi ve yeğeni de bulaşıkhande çalışıyor ("biraderi" Mr Jim, ikisine de mr diye hitap ediyoruz cunku nispeten yaşlılar, late 40s, ve "yeğeni" niki, lezbiyen zenci ve getto bi tip, inanilmaz bir kombo, çeşit çeşit garip insanla tanıştım bu meslekte, ama niki en şahsına münhasır olanlardan)

Ailecek cokmusler resmen bulasikhaneye, mafya gibiler, dediğim gibi biz akrabayiz diyolar ama değiller, ama öyle gibi davranman gerekiyor ve birbirlerini kolluyolar,  neyse hepsi beni cok seviyor

Daha önce çalıştığım o Rahmetli chef in mekaninda da zenci kardeşlerim olan bulaşık tayfayla cok iyi anlaşıyordum, otus ve Jimmy. 

Jimmy bana  'sup doe yu öğretmişti

Sup doe ne derseniz, amerikada(en azindan Michiganda) "how are you" çok kullanilan bir kalıp değil, "how is it going" çok daha yaygın mesela, ve herkes soruyor, otobüs şoförü olsun, sokaktaki random insan, kasiyer, herkes habire naber nasilsin diyor, NYC vb büyük sehirlerde bu daha az olan bişi ama michiganda en azindan, her gördüğün insan naber der en azindan, öyle goygoyu boşu seven bi millet bu amerikanlar.

E habire naber denilen yerde  "how are you" da takılıp kalmak göze batiyor, belki ondan o önceki restorandaki bulaşıkçı jimmy kizardi bana, anlatirdi biz how are you deneyiz , sup doe deriz diye, ona verilen cevaplarin ne olacağını da anlatırdı, baska önemli konularda da çok sey ogretti zenci kardeşlerim, bana ayri gayri yapan bi zenci hiç olmadi bugüne kadar 

Ben kalp zenciler

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biftek az yağli ise mangal daha uygun

çok yağlı, marblingi sağlam bi bifteği tavada etrafını mühürleyip sonra fırında bitirmek, hele tavaya tereyağ ve kekik vb aromatikler fln atarak bifteği ekstra lezzete boğarsan, daha iyi sonuç veriyor.

elde ne malzeme varsa ona göre yaklaşmak lazım yani

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.12.2021 at 02:11, NeroWarden dedi ki:

Hepsinin kullanım alanı farklı mı? Sondaki hariç hepsi birbirine benziyor. Hanım bana devamlı sebze meyve doğratıyor. Ön hazırlık elemanından hallice oldum evde. Nasıl bir bıçak kullanmam lazım bunun için ? 

3 çesit bıcak var orda

gyuto(şef bıcagi) , 24 21 ve 18 cm lik farkli boyutlarda, bazilari ince bazilari kalın,

sujihiki(fileto bıçağı)

petty ve bunka(ufak prep biçaği, ivir zivir işler için kullanim için

ben öyle arada sirada kullanmalik bir biçak istesem,mahallemde biçakçi var mi diye bakar, ordan alip ilişki kurar, arada sirada bicaklari bileylemeye gotururdum, 100-200 tl bütçe ayirirdim ilk bıçağa, çunku pirge santokular fln var o fiyatlara, evde kullanmak için gayet uygun. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...