Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

VcSJA7.jpg

Adam yazmıyor madem boşluktan istifade azıcık Fayn dayning gömelim. (Ne güzel okuyoduk halbusi. Paticik mutfak maceraları okumak istiyor!!!!111birbirbir)

Ya... bu ne abi? Şu vedat milor'un önerdiği restorana bakayım dedim de... Bu ne allaşkına? Meze desen değil. Tatlı dicem ama tatlı gibi de durmuyor. Kocaman tabakla koymuşlar bir de...

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vedat amcanın bir önce ki yazısı yunan adaları , resim tepeleme oğlak tandır. Fiyatlar uygun diyor ,  benzerlerini TR de de bulsan ya Vedat amca , ama adam da haklı bizde herkes nerden ne yolarım derdinde. Bİz geleneksel ürünümüz mangolarımızı kurutalım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.10.2021 at 08:50, sardalya dedi ki:

> Bisque’le servis edilen kırmızı karides mantısı...

pilav + kurufasulyenin yanindan gecemez, cacigi eklemiyorum ?

bisk dedigin, balik suyu(ozellikle karides kalamar vb kabuklu kabuksuz mahlukat agirlikli) + krema, sarap, arpacik sogani fln ile yapilan, fransa menseili, cok aromatik ve kivamli bir corba. eger iyi yapildiysa ictigin zaman dilin damagin genzin, aroma yogun bir battaniye ile ortulmus gibi olacak. 

olur bence , gideri vardir , vedat abinin ben zevkine guveniyorum

ha bana sorsan ideal yemek bulgur pilavi +cacik +izmir kofte+ varsa bi dilim trilice

ama biskten de geri kalmam varsa gomerim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, reyou dedi ki:

Eminem detroite mamas spaghetti diye mekan acmis, gercek mi, album virali mi acaba? 

gercek ya esim dostum gidip yediler, pahali ve dandik diyolar. adsf, makarnaci bildigin. makarna sandivici bile var.

8 saat önce, Aceace dedi ki:

Adam yazmıyor madem boşluktan istifade azıcık Fayn dayning gömelim. (Ne güzel okuyoduk halbusi. Paticik mutfak maceraları okumak istiyor!!!!111birbirbir)

Ya... bu ne abi? Şu vedat milor'un önerdiği restorana bakayım dedim de... Bu ne allaşkına? Meze desen değil. Tatlı dicem ama tatlı gibi de durmuyor. Kocaman tabakla koymuşlar bir de...

bence bu tatli, tamamen gotumden salliyacam, soldaki muhallebi, ustunde beyaz krema, sagdaki dondurma, ve ev yapimi biskuvi

salladim valla alakasiz bisi de olabilir.  

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Narstil dedi ki:

Vedat amcanın bir önce ki yazısı yunan adaları , resim tepeleme oğlak tandır. Fiyatlar uygun diyor ,  benzerlerini TR de de bulsan ya Vedat amca , ama adam da haklı bizde herkes nerden ne yolarım derdinde. Bİz geleneksel ürünümüz mangolarımızı kurutalım.

Kuzubeyi diye bi yer duydum basaksehirde  normalde kuzu yapıyor ama sezonuna gore oğlak da getiriyo olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ekstra VIP bi musteri gec saate siparis verecek dediler

11de kapiyoruz normalde, 11.30 da geldi siparis

6 yumurta beyazindan cirpilmis yumurta

medium rare burger+izgara sogan+avakado dilimleri

yaptiktan sonra soylediler kim oldugunu abinin, mike tysona yapmisim burgeri.

afiyet olsun mike.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 09.10.2021 at 11:46, DoGMeaT dedi ki:

ekstra VIP bi musteri gec saate siparis verecek dediler

11de kapiyoruz normalde, 11.30 da geldi siparis

6 yumurta beyazindan cirpilmis yumurta

medium rare burger+izgara sogan+avakado dilimleri

yaptiktan sonra soylediler kim oldugunu abinin, mike tysona yapmisim burgeri.

afiyet olsun mike.

Six degrees of separationda bayağı bir ilerledik bu burger ile ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

bayadir update edemedim. cok acayip yogunlukta geciyor gunlerim, ne uyku duzeni kaldi ne bisi, ilk firsatta yazacam bi suru sey birikti ama meanwile yine yeniden bicak aldim, 2. el aldim baya uyguna geldi, cok merak ettigim ve denemek istedigim bir ustadan, hikayeli bir adam.

xXLvlEH.jpeg

 

ixwMGco.jpeg

 

 

 

Usta Wakui, Sanjo bolgesinden, genc ama yetenekli bir usta diye biliniyor

kullanilmis oldugundan hafif patinasi var, istesem cilayabilirim ama beni rahatsiz etmedi. 

Kesici ucu japon yuksek karbonlu beyaz#2 celigi, 180 gram, tum koseleri, ele avuca degen keskin yerleri yumusatilmis, fena emek var bicakta

normalde bicak ustasi diyip gecmek pek dogru degil, bicagi doven ayri, bileyleyen ayri, heat treatment i yapan ayri, bu wakui kardesimiz bu islerin hepsini kendi atolyesinde kendi yapiyor, ayrica onu yetistiren diger sanjo ustalarinin fiyatlarindan daha pahaliya satmayi kendine yakistiramiyor(mus) o yuzden oldukca uygun fiyatli bicaklari, kalitesiyle karsilastirilinca, baya f/p. bide 2. el alinca dahada ucuza geldi, memnunum

1 saate fln ise gidecem, bi suru wagyu, ordek, allah ne verdiyse, teste sokacam arkadasi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, axedice dedi ki:

Lan olm ha bu bıçak, ha başka bıçak ne farkı var bunların? Düzgün bıçağı biledin mi hepsi aynı kesmiyor mu?

ya dandik bicak alip habire bileyletip yenisini alacan

ya sert celikli kaliteli seyler alacan , metalurjisi fln daha iyi olacak, dandik bicak kadar bileylemek zorunda kalmayacaksin, evladiyelik olacak. daha az maintence.

Bide celik daha iyi heatreat gorrunce, daha sert olunca, keskin ucunu ekstrem acilarda bileyleyebileceksin, formunu bozmuyacak, yumusak celigi o kadar keskin yapmak istesen zor, yani kaliteli celikli bir bicagi , alalade bir bicaga gore daha keskin kilabilirsin.

japonlar capon oldugu icin bu konuda da koklu gelenekleri var ve iscilige acayip onem veriyolar, metalurji konusunda da herkesten ondeler, en yakin rakipleri almanlar fln bile ellerine su dokemez. 

 

GUifExg.png

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi birisi bisey alinca hayirli olsun diyip bok yemek duser ama yok ben bunu muazzam begendim boyle kullanicam diye bir israrin yoksa bu paraya cok daha guzel bicaklar alip keyifle kullanabilirsin. 

Boyle bloklar guzel gorunmekten baska cok bir ise yaramiyor, magnetli blok veya daha da iyisi duvar askisi bicaklar icin daha saglikli.

Set icindeki 61330 sef bicagi haricindekiler kullanissiz profiller. Surbisanin kullandigi celik krupp 4116 genellikle iyi heat treat i olan bir celik degil, outdoor bickalarinda falan cokca tercih ediliyor ama mutfak icin en iyi ihtimalle 53-56 HRC gibi bi sertligi olacak, bu da elde devamli masatla gezmek demek. 

@DoGMeaT in de soyleyecekleri olur muhakkak ama yol yakinken donulebilir gibi geliyor bana. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...