Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

On 17.09.2021 at 14:44, Fistan dedi ki:

kokoreç tezgahı mı açtı naaptı öyle bi yazıyosunuz ki sokak yemeği yapcak, sokak yemeği için bıraktı falan

Pahalı hamburgercidir abi "sokak yemeği" dedikleri.

 

@DoGMeaT abi minieatery'ye bir - iki kere gittim, hislerim pek olumlu değil açıkçası. Bir gidişimde (sene 2017- 2018 olmalı) 3 kişi sipariş verebilmek için 15-20 dakika garson kovaladık ufacık yerde. Saat 20.30-21:00 civarı. 4 kere sipariş vermeye çalıştığımız kız hemen geliyorum diyip gözümüzün önünde arkada kendi kendine dans ediyordu. Zaten açız, bir yere sözümüz var gitmemiz lazım belli bir saatte 20 dakika boşuna sipariş bekletiyor mal mal dansediyor falan zor tuttuk kendimizi. Neyse siparişler alındı, yiyeceğimiz şeyler geldi falan ulan ufacık. 30 dakika bekleme sonucu ufak bir şey gelince (mini olmasının nedenini mekanın boyutu sanıyordum) arkadaşlara  başlatmayın yeni açılan şirin mekanınıza az ilerde Tek Büfe var orada tamamlarız üstünü hadi dedim hesabı ödeyip kaldırdım. Kız da çirkindi dansederken görmek acı vericiydi.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haha, kimden bahsettiğini, o garson kızın kim olduğunu direk anladım. Ama el kadar dükkan, 20-30 dakka bekleme dükkanın konseptine aykırı, orda büyük fail olmuş, oturduğun yerden siparişi verip 10 dakkaya alman lazım, neden size öyle denk gelmiş bilemedim

Burgerler küçük, normal insan 2 taneyi kolay yer. O konuda bi savunmam yok, moda fiyatlari abi, yapacak bişi yok, tek bufe değil mininin "rakibi" , basta olur,  ki basta miniden her türlü daha pahalı.

Bahsedilmedi bu arada ama çarşıda Çiya sofrasi da kadikoyun onemli yeme icme mekanlarindan,  chefs table a bile çıktı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün restoran ozel bi event için kapandı, bi golf turnuvasının after partysi, 400kisi, otelin konferans salonunu+barını+restoranını tuttu,($90k vermisler) büfeler istasyonlar kurulacak, biftek büfesi, ve makarna istasyonu olacak, insanlarin önünde yemek yapacaksın, gerci bifteği sadece kesip soslayip servis edeceksin. Bi espirisi yok, ama makarna istasyonu, sözde 3 çeşit makarna var, ama insanlar custom sipariş de verebiliyor, kremali tavuklu yahut domates soslu karidesli diye fln kafalarına göre.

Küçük portatif ocak, insanların gözü önünde "pişirip (masadaki çoğu şey önceden pişirilmiş, çoğunu sadece ısıtmak gerek, sonra soslayip tabaklayip sunucan, tabi insanların gözü önünde olduğundan temizlik ve düzen önemli)

Her istasyondan 2 tane var, 2şer aşçı istasyonda, arada şefler gelip malzemeleri restocklayacak fln.

Plan bu.

Bi kere gune geç kalarak başladım, 3te iş başında olmam lazımdı, ama geç kaldim, 15.02 de şef aradi nerdesin diye, panikkkk, neyse 2 dakkaya girdim mutfaga, preshift toplantısı için beni bekliolardi

Oysa boyle bi günde erken bile gitmem lazimdi

Neyse brifing bitti, hazırlıklara giriştik, bin tane soru var kafalarda, ama şeflerin fln hepsinin işi var full, doğru düzgün iletişim kuramadik, soru sorup demo yaptirmak istedik. zaman bulamadik, 4 kişiyiz 1i stajyer, 1 yeni eleman, 23 yaşında çocuk, neyse ama eleman güven veriyo, diğeri zenci, kafasi milyon, hicbisi yapamio full arazi, insiyatif aldim, yönettim bu tipleri, hazırlığı yaptirttim, ben de ayi gibi kosturdum tabi, 400 kişiye yetecek kadar yemek(pişmiş ama son dokunuşlar yapılıp porsyonlara fln ayrilmasi gerek) istasyonlarin sunumu, düzeni, kurulumu, zaman sınırı var ve mutfak sirk gibi, heryerde faaliyet aktivite, 

7de başlıyacak yemek, 6.30 ,%100 kuruldum istasyonuma, herşeyim hazir, partnerim de iyi bir çocuk, beraber güzel çalışıyoruz efendi bi eleman. Insanlar doluşmaya başladı, ellerde kadehler, deteoit bilmemne korosunu getirmişler canlı müzik için, kıyak ortam, sonra konuşmacilar, saat tam 7 olacak, şef geldi panik halinde, yigit sen diger makarna istasyona geç diyo, nedeni bence, ortam insanlarla dolunca, bu istasyona gelmek gitmek bir anda zorlaştı, yolda dar bi koridorumsu bı geçiş var orda bi sürü misafir elinde kadehler takılıyorlar, oraya gidip kontrol etmeleri zor olacak şeflerin, mutfağa uzak,  o yüzden spontan kararla bana güvenip yolladilar hallederim Kendi başımın çaresine bakarım diye, yanımda da efendi çocuk yerine stajyer var...uff

Koştur koştur gittim,  kurulumu hiç beğenmedim, 40 tane eksik buldum, hiç hazir değil istasyon, panik halinde kurdum orayi, kendi ekipman çantamdan sunum için bi kisim ekipman aldim, garsonların sunum takimlarindan gözüme kestirdiğim birşeylere kondum, gereken ne varsa yaptım,  ama kısa sürede istasyonunu kurdum, tam zamanında çünkü saniyesinde açlar ordusu saldırdılar, acayip acayip siparişler, stajyerin işe yaramazligi, backuplarin azlığı,(tam kurulamamışiz...yapacak bişi yok) stress, kafamda yine boss battle müzikleri, bikac hafta once off-site yaptığımız eventin zoru,  daha advanced modu 

Ama yine şovlarımi yaptım, tavalardan sote sırasında alevler çıkarttım, insanların cok hoşuna gitti vidyolara selfilere çektiler, çok iyi geçti kısacası, ve bir sürü teşekkür aldım, otelin farklı departmanlarin müdürleri geldi alakasız, onlar da teşekkür etti, daha önce bahsettim mi bilmiyorum, otelin kendi ödül parasi var, bundan 5 tane verdi şef bu akşam bana, teşekkür ederek, ki tam bana bunu vermeye gelirken bulaşıkhanede burnumu karıştırken buldu beni, evet..ne bilim, anlık bisiydi, ama azar yedim tabiki, heh.

 

daha önce de almıştım bu ödül parasindan , toplamada 12 oldu, 60. Dolarlık Amazon çeki ediyor, notbad

spacer.png

 

ayrıca coguarlar gözlerimin hastası oldu, handsome yeet handsome yeet diye dalga geçiliyor su an mutfakta benle, 

 

Cok uzun post oldu, ama eventful ve eğlenceli bir gündü

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok yorucu bir iş temposu değil mi? Ben IT sektöründe çalışıyorum. Yoğun bir tempomuz yok. Stres minimum. Belki de çalıştığım firma ile alakalı bilemedim. Kardeşim aşçı. O da senin gibi yüksek tempoda haftada 1 günlük izin ile çalışıyor.

Demek istediğim hem ayakta hem stres ile hemde tempolu çalışmak. Buna vücut ve zihin alışıyor mu yoksa belirli yaşlara gelince defolar ortaya çıkmaya mı başlıyor? Hayatı kaçırıyor sanki biraz bu sektördeki insanlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ocakların fırınların sıcağı zaten enerjini çekiyor, iş Zor, ama insan herşeye alışıyor.

Özellikle yaş 30u geçtikten sonra uykuya, beslenme, egzersiz vb şeylere daha cok dikkat etmeye başladım, yoksa sakatlanacaktim, sirtim belim bileklerim dizlerim fln çok zorlaniyor. Yoga yapıyorum, işe hep uykumu almış, sporumu yapmış kafası açık halde gidiyorum, motivasyon playlistim fln var, amaç kapidan girerken %100 olmak.

işe gidip yorulmamak, kaytarmak fln mümkün değil çünkü, o mutfağa giren herkes yoruluyor. Şef olsan yine essek gibi çalışıyorsun, milletin sacma sapan sorularina , sorunlarına sürekli maruz kaliyorsun. 

Bugün mesaide bi ara buz dolabının alt rafindan bisi çıkarmak için çömeldim, hayvan gibi yorulmuşum, dolabın soğuğu yüzüme vuruyor hafiften, o kadar tatlı geldiki, keske 2 dakka kalkmasam, boyle dursam, dinlensem diye hayal kurdum, mümkün degil tabi,  ağzıma sicilmisti o sirada yorgunluktan,  saate baktim daha 21.00, 3 saat daha caliscaz, mutfak temizleyecez fln, bı sürü igrenc is var daha, küfür edip devam ettim, yoruldum, çok yoruldum, hayvan gibi yoruldum diyip sonra 3 saat daha çalışıyorsun, öyle bi meslek. Zor. Bence de herkese göre değil.

Bugün yedek t-shirt getirmeyi unutmuşum, lazim, çünkü mesai sonrasi tipin böyle oluyor, 

mNhexo4.jpg

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.10.2021 at 17:12, dreagloth dedi ki:

Menüsünde en ucuz item 100 tl olup, adam başı 700 800 kesen sonra da günde 12-14 saat köpek gibi davranılıp asgariden hallice maaş alan aşçıları olan yerlerden nefret ediyorum. O gariplerimde yazık ismi var diye kölelik yapıyorlar.

genel olarak her sektorde adi olan firmalarin icin hepsi icin boyle degil mi? burada dahi calisanlarin canina okuyan, sendika karsiti insanlar idol olarak kabul ediliyor, tapiliyor. uzucu ama giderek 19yy is kosullarina geri donuyoruz dogrusu. her neyse, DoGMeaT yazsin da okuyalim yaw. bu hafta ilginc bir sey olmadi mi diye bekliyorum surekli.

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...