Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

6 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

metrik sistemin gozunu sevim ya, pint-quart-ounce-pound fln nedir ya cidden kafami convert etmek zorunda kaldim 30 yasindan sonra, ama hala tam alisamadim, zorluyor.

bugun 3. gunumdu, cok zor bi mutfak, fine dining yapiyoruz, hersey en muntazam, en kaliteli olacak, limon dilimin 3cm kalinliginda olmasi isteniyorsa, 3.2 santim olmayacak, ve her urun icin gecerli bu. 

baya ogrenmem gereken seyler var, biraz saskin ordek gibi hissediyorum bazen kendimi, ama bozuntuya vermiyorum, neyse bugun servis sonrasinda bi suru insan gelip tebrik etti, sous chef tesekkur etti, iyi calisiyorsun kapiyorsun mevzuyu fln diye.

baska bi asci, durup dururken geldi `real recognizes real, cok iyisin adamim, hareket etmen calisman fln gosteriyor sen biliyorsun bu isi` fln diye, 

insan mutlu oluyor boyle seyler duyunca, ama bu sirada sicaktan apis aram pisik oldu, cok zor geciyor, geceleyin eve gelip dus alip yataga tirmanmak zor geliyor, cidden duvara tirmanmak kadar zor oluyor yataga cikmak, insallah alisirim talimsizlikten boyle zor geliyodur

kilise hic boyle zor degildi valla kebap bi isti bunla karsilastirinca ?

o sikinti bende de var ya square foot - inch - oz - lb-pound  

ulan yap iste metre-santimetre-gram-kilo-litre     3/16 inch nedir yaw.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bicak diyince amator asciya tavsiye edilebilecek Turkiye'de bulunan alinabilir en iyi sef bicagi hangisidir? 6 7 yil once aldigim noname bi bicagi kullaniyorum, bileyliyorum falan ama Artik beni degistir diyor, bir de biraz daha ucu egimli bir sey istiyorum sanirim, dogramasi kolay oluyor. Her gun duzenli kullaniyorum bu arada, sus olarak durmayacak.

Gecen wusthof classic 26cm gosterdi adam enplus'ta ama set olarak (1 soyma bicagi ve 1 bileyi aleti bicaga ek olarak) 1500 liraya satiyorlardi, tisikkirlir diyip gectim. İnternette bakiyorum 16 ve 20cm olanlari var ama magazada da bakmistim kisa gorunmuslerdi gozume.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar pahali seylere hic gerek yok, bu wusthofflar fln zaten turkiyede muadili olan markalar, 

surbisa ve pirgenin ozellikle guzel setleri kalite olarak baya yakin wusthofa, 

26cm , ciddi asci boyutu,  cok kisiye buyuk yemekler yapmiyorsan biraz overkill kalabilir, nereye koyacan, yikamasi temizlemesi zor olur fln, cok yer kaplar, alisik degilsen zorlayabilir, bileylemeye goturdugunde de fazla para isterler kocaman bicak oldugundan ( burasi kritik, kullanimina gore 6ay-yilda 1 fln bileyciye goturmezsen en kral bicak bile anlamsiz kalir)

24-22 cm arasi daha mantikli, hatta evde kullanim icin 15-18 cm gibi araliklar bence gayet yeterli. (tabi ne kadar siklikla yemek yaptiginiza ve kac kisiyi doyurdugunuza gore degisir)

ikeanin bicaklari fena degil diye biliyorum, 

ben bi ev ascisina bicak hediye alcak olsam sundan alirdim sanirim

https://www.hepsiburada.com/surbisa-61195-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDSK

 

17 ve 15 cm versyonlari da var, ama 15 cok kisa bence.

 

buna ek olarak 10 cmden kisa elde kullanmalik bi sebze bicagi, bide tirtikli ekmek bicagi, son olarak bide fileto bicagi tarzi birsey alirsin cok fazla et tuketiyorsan, 1500 liraya degil 300-400 liraya tas gibi bicak setin olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya su an kullandigim bicak sanirim 22cm falan, 16cmlik olani elime elinca cok kucuk geldi. Genelde 2 4 kisilik yemek yapiyorum gunde 2 kere falan.

O linkledigin bicagin bire bir aynisi wmf markasinda vardi, tutusu garip gelmisti evime biraz ve 400 lira falandi. Surbisa ve turevleri iyi diyorsan hic para yigmiyim wusthoff vs.

Bu arada soyle bir sey istiyorum sanirim tam olarak

https://www.hepsiburada.com/surbisa-61940-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDJE?magaza=HAKKIAKYUZ1948

Bunlarda fiyatlar neden roketliyor anlamadim gerci.

deadwoll tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben uzun süre bunun kırmızısı saplısini kullandım https://www.surbisapazarlama.com/61191-sef-asci-bicagi

hep memnun kaldım güvendiğim bir firma Bence Alman markalarını denk yahut yakın kalitede bıçaklar yapıyorlar.

Senin attığın bıçak "dövme Çelik" fotonun çözünürlüğünden okunamıyor ama bıçağın üzerinde de yazıyor Sıcak Dövme Çelik diye.

Daha dayanıklı, kaliteli olur genelde dövme Çelik, teoride patates vs keserken sebzenin bıçağa vakumlanmis gibi yapışmasını da azaltan birşey, dövme bıçağın üzerindeki, çekiç darbelerinden oluşan mini imperfection lar, ama pratikte hissetmeye bilirsin bile.

Benim bu yorumda linkledigim bıçak stamped, daha fabrikasyon bir ürün, ama inan çoğu şef bile bu kadar detaylara kafa takmiyor. Nerdlik seviyelerindeyiz artık.

 

Paran varsa ve denemek istiyorsan, kendini simartmak istiyorsan alabilirsin o linkledigin bıçağı, ben o modeli hiç kullanmadım ama kötü cikacagini sanmam, ben dandik stamped versyonu bile gayet memnun kullandim, dövme versyonu da eminim kalitelidir,

misal henckels ve zwilling aynı marka, ama henckels stamped ama zwilling dovme, arada buyuk fiyat farki var

Wusthofun gourmet serisi de stamped ve ucuz diger serilerine gore

senin attiginin fiyati O yüzden fiyatlar roketlemistir yani

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bileylenmediyse her bicak hantallasir zamanla

ergonomi onemli, elde tutusu rahat degilse lightsaber olsa kotu bicak olur, gidip denemek lazim ,kasimpasada yerleri var galiba.

bende kendime liste yaptim

https://www.epicedge.com/shopexd.asp?id=101378

https://www.knivesandstones.com.au/collections/sujihiki-slicing/products/tanaka-ginsan-nashiji-gyuhiki-line-knife-225mm-stainless-clad

https://www.japaneseknifeimports.com/collections/gesshin-ginga/products/gesshin-ginga-210mm-stainless-wa-petty

 

su 3unden birine yazilacam

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok zorlaniyorum bu isyerinde

normalde benim alistigim, ticket printeri yahut ekran olur, ordan siparislerimi takip ede ede yemek yaparim, bu mutfakta sistem farkli.

bu mutfakta sef okuyor siparisleri, biz ascilar kendi aramizda ve sefle konusa konusa yemekleri ayni anda cikarmak uzerine kurulu burda sistem

terimler fln hep yabanci geliyor bana

1 hafta oldu baslayali, comezlik yillarimdan beri bu kadar zorlandigim bi mutfak...valla hatirlamiyorum

standartlar cok yuksek, ben cok comezim, beklentileri su ana kadar karsilayamiyorum

ama herkesle dost oldum, goygoy hos sohbet , herkes seviyo beni, kimseye yuz vermeyen zenci bulascikcilar bana brother cekiyor, bangaldesli steward mafyasi ER DO GAN ERDOGAN diye pesimde dolaniyor fln, ascilar zaten hepsi dostum

sous chef emma var bitane o haric bu gun birbirimize bagirdik gergin bi anda, yogunlukta bana azar cekince dayanamadim ses yukselttim fln, iyi kiz genelde ama bazen cok madiye donusuyor, kanadali bide niye bu kadar manyak anlamiyorum, sirf bana degil baskalarinada baya mean, herkes arkasindan konusuo

neyse

cok zor bi cumaydi, ustumuzden gectiler, insallah kolaylasir bu is suana kadar 1 hafta kabus gibiydi , comezligime dondum zorlanma seviyesi olarak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anlama bu dediğimi ama kendini geliştirmek istiyorsan bence çok iyi ve sana ileride çok faydası olacak bir iş bulmuşsun. Kendini çömez değil de her şeyi en iyi bilen olarak hissettigin bir yerde ne katabilirdin ki kendine. Çalışmanın karşılığını maddi olarak da alıyorsan en güzel çalışma bu bence. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. hafta bitti, IS COK ZOR. hala zor, daha az hata yapiyorum ama hala comezim,

 

restoran detroitin en trendi mekanlarindan, 6 hafta bekleme var rezervasyon icin, 150 cover fln yapiyoruz ama ustumuzden geciliyor, cok ust seviye yemekler yapip durmadan temizlik yapiyoruz. Standartlar COK yuksek

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen gun michelin yildizli seflerden bir tanesini dinliyordum. Adam masaortusunun serilisinden, catalin parlakligina, garsonun ayakkabisina kadar notlandiriyor restoranlar minvalinde bir sey soyledi. Hani mutfak temizligi, duzeni, yemek kalitesi, sunumu falan kim bilir ne kadar onemlidir?

Kolay gessin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.06.2021 at 21:23, deadwoll dedi ki:

Ya su an kullandigim bicak sanirim 22cm falan, 16cmlik olani elime elinca cok kucuk geldi. Genelde 2 4 kisilik yemek yapiyorum gunde 2 kere falan.

O linkledigin bicagin bire bir aynisi wmf markasinda vardi, tutusu garip gelmisti evime biraz ve 400 lira falandi. Surbisa ve turevleri iyi diyorsan hic para yigmiyim wusthoff vs.

Bu arada soyle bir sey istiyorum sanirim tam olarak

https://www.hepsiburada.com/surbisa-61940-sef-asci-bicagi-p-HBV00000IHDJE?magaza=HAKKIAKYUZ1948

Bunlarda fiyatlar neden roketliyor anlamadim gerci.

Bende bu seriden bir bıçak var bir de sürbısa nın santokusu var. İkisinden de memnunum. Başta ikea nın bıçağıyla başlamıştım, 1-1,5 sene önce diğer ikisini aldım. Bir tane de 10cm lik sebze bıçağı gibi bişeyim var. Yukarıda dogmeat saydığı liste var yani fileto hariç. Bıçakçım diye bir site var oradan almıştım, fiyatlar karşılaştırmalı bakılabilir tabi ben aldığımda orası daha ucuzdu hb den. Sürbısa kolay kolay erimiyor, çok sık bileylemeye ihtiyacı olmuyor. Evde masatla kendim bileyliyorum, henüz bileylemeye götüremedim gerçi vakti geldi artık ikisininde ama pandemiden dolayı fırsatım olmadı. Yine de hala gayet iyiler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cover misafir demek

bugun 200 yaptik, standartlarimiza gore yuksek, her gecen gun giderek artacak, yeni bir restoraniz ve giderek daha da is yapacaz, belki bu yogunluktan, belki baska sebeplerden, bugun normalden falza sayida tabak geri gonderildi, begenilmedi, 3-4 kere oldu, hos degil, ortam gerildi hafif.

kapanisa dogru yine birisi yemegini begenmedi, oyle durumlarda hemen menuden istedigi ne varsa onu yapip yolluyoruz, yeterki memnun olsunlar.

yemegi begenmeyen musteri, scallop siparis etti.

benim istasyonumdan cikiyor scallop, dedim ona muazzam bir tabak yollayacagim, ozene bezene yaptim siparisi, scallopu flattop izgarada sear ediyorum, o sirada bi tavada bezelye kuskonmaz yesil fasulyeyi , kendi yaptigimiz mantarli tereyag ile pisirip yatak yapiyorum, ustune scalloplari dizip lime kabugu rendesi, sonra micro greenler ile susluyorum

sef, bas garson ve restaurant manager, herkes o tabagin cikmasini bekliyordu, tam anlamiyla en iyi scallopu yapmam lazimdi o an

 

kafamda bu caliyordu resmen, ama bi scallop yaptim arkadaslar inanin ates ettim tabaga, sefin soylemiyle`this is bangin plate man`

 

masallah diyip tahtaya vuruyorum, cunku calisma tarzimi begeniyorlar, bir suru failingim var, alisik olmadigim kalitede, fine dining isteyen cok yuksek seviyeli bi mutfak, hala en amator, zayif halkalardan biriyim, ama ustune koya koya gidiyorum ve teknik eksikligimi caliskanligim ile kapatmaya calisiyorum.

 

soguk istasyonu ile ortaklasa kullandigimiz bi buzdolabi var, cingene cadiri gibiydi, ben bunu organize ettim kimseye sormadan, kafama gore, delirdiler cok begendiler, adamsin dediler, oysa ben zaten boyle calismayi severim, neyin nerde oldugunu bilince , backuplarim hazirken, stres olmadan, kosturmadan calisabiliyorum , yemek pisirme teknigim onlar kadar olmaz belki, ama temizim organizeyim. hakkini veriyorum, 1 yila bu mutfak basit gelmeye basliyacak, o dakkadan sonra dunyada bana zor gelebilcek mutfak kumesi gercekten baya daralcak.

simdi 2 gun izin, sarj olup persembe gunu calismaya dewamke

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...