Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

uzundur update edemedim kusura bakmayin, kafami kasiyacak zaman bulamiyorum.

kiliseyle ilk konustugumuzda, bize kitchen manager lazim dediler, ve managera mutfakla alakasi olmayan 5-10 tanede gorev yuklemisler, dus almaya gelen evsiz adamin ardindan dusu temizleme gorevini bile kitchen managera sokmuslar.

dedim boyle olmaz, ben sadece mutfaga bakarim, diger konulara kafam basmaz, hmm biz sizi arariz diyip bitirdiler gorusmeyi.

1 hafta sonra aradilar, biz bi manager aldik, onun altinda caliscak asci lazim, haftada 3 gun gelir misin? diye

tamam dedim. bi gittim , ortam tam bir kaos.

dolaplar-tezgahlar-buzdolaplari-soguk odalar tikabasa dolu ve cingene cadiri gibi. Heryerden malzeme fiskiriyor, hic birsey duzenle istiflenmemis, etler sebzeler ekmekler her sey buzdolaplarinda alt alta ust uste.

ilk hafta bunlari duzenledim, biraz sistem getirdim, dolaplari temizledim ,stoklari eritmeye basladim. 

her sabah 6.00 da uyaniyorum. mesai normalde 8de basliyor ama ben 7 gibi isyerinde olmaya calisiyorum, baska turlu cok fazla panik ve kosturmaca oluyor cunku yemek servisi 10.30 da basliyor. O her gun ekstradan gittigim 1 saatin parasini fln veren yok tabi, keza burasi amerika saatiyle para aliosun, aslinda enayilik yaptigim, ama baska turlu is yetismiyor, kafam rahat olmuyor.

bu kucuk bi realization yasatti bana, bazen boyle cok cok iyi ustalarla, seflerle beraber calismisimdir, ve cogunun ortak noktasi, ISE ERKEN GELIRLERDI, ben boyle sabah mutfaga girdigimde ocakta kaynayan bi tencere, etrafta coktan calismaya baslamis olan adamlari gorunce, `lan bu kahve icim uyanim` fln demek yerine hemen ise sarilirdim, ve etkilenirdim, lan adam sabahin korunde gelmis mesaiden once calismaya baslamis fln diye, gercekten `iyi` sef diyecegim adamlarin ortak noktasi gibiydi, ise erken gitmek, ben kendimi simdi ise erken giderken bulduum, hosuma gitti =P

 

neyse, sonucta sabah 7de is basi, 10.30 gibi baslayip 12.30a kadar 150 kisiye yemek hazirla. sonra temizlik, ertesi gunun hazirligi, siparis ve stok listeleri hazirla, ogleden sonra eve geldigimde zombi gibi oluyorum, hele o gunki volunteerlar yorucu tiplerse bitmis oluyorum.

volunteer dedigime bakmayin, cogu aslinda gonullu degil. mahkemeden community service cezasina carptirilmis tipler, o yuzden cok gonullu vs olmuyorlar, onlari motive etmek fln ayri zor, neyse ben isi ciddiye alan 2-3 yantar bagladim kendime, kadro olusturdum. 

manager diye tepemde duran ablanin pek bi manage ettigi edebilecegi yok, ben gelen food donationlara gore eldeki stoklari eritmeye yarayacak menuler dizayn ediyorum herhafta, bu manager ablayada gosterip fikir aliyorum tabi ama sirf gonlu olsun diye, kendisi de biliyor ona ihtiyacim olmadigini, zaten cok bi tecrubesi yok, ama iyi bir calisma iliskimiz var saniyordum. Sonra bu hafta basinda hatun isten ayrildi. Simdi yeni manager bakiyorlar. tabiki beni terfi ettirmelerini isterim, tepeme alakasiz birini getirmeleri yerine, ve sanirim oyle olacak, cunku ilk gunden beri cok iyi performansla calistim ve bayadir cozemedikleri bir kisim sorunlari cozdum. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica soylemem gerek, ben hic boylesine yonetici pozisyonunda olmamistim, ise girdigim gun anahtarlari verdiler, sabah kiliseyi ben aciyorum, aksam herkes gittikten sonra ben kitleyip kapatiyorum, ise gidip gelirken kullanam diye araba bile verdiler, dedim gerek yok sevmem oyle seyler.

gun icinde volunteerlari yonetmek, menu planlamak, donation ve ihtiyac listelerini duzenlemek, satin alim, vs, her konuda %100 sorumluluk bende, tepemdeki managerin bi yardimi fikri yoktu, ne yardim etti ne menu konusunda azcik akil verdi, thanksgiving icin ozel menu istendi misal, googledan `amerikaliar thanks givingde ne yer` diye arasitrmak zorunda kaldim, feedback vs yok.

yani mutfaga dair bu kadar sorumluluk verilen bi iste hic calismamistim, bundan once hep ardimi toparlayip eksiklerimi arayanlarim oldu, tepemde chef- sous chef vs oldu, burda hata yaptigimda, hazirligi siparisi yemegi eksik hazirladigimda, ardimi toplayacak kimse yok, kurtaran kimse yok, o yuzden hazir miyim bunu yapmaya, kotarabilecek miyim diye cok korkarak girdim ise, ruyalarima girdi, ilk 3-4 gun fln dogru duzgun uyuyamadim stresten. boyle guvenebilecegin, delegate edebilecegin bir sag kolunun olmasi cok degerli birseymis ya, onu anladim.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yemeği yapıyoruz, insanları duyuruyoruz.

Akşamında Gece 11lere kadar emailler atıyorlar yok follow up , feedback, plan , pre plan, changes to plan.

Organizasyonun içinde hiç is yapmayan 2-3 yönetici pozisyonunda insan var, ikisi de social worker/misyoner ve biraz denyo tipler

Hiç bı iş yapmadiklari için, kendilerine sürekli salak salak icatlar bulup bana iş çıkarıyorlar.

Bugün yine saat 19.30 e mail attilar yarına dair menüde değişiklik talep ettiler.. prosedürler uydurmuslar yeni yeni. Kovid ve food safety hakkında. Oturup off günümde dev maili okumak istemedim, telefonuma mesaj attilar, şef mail attik diye

Mail yetmez güvercin ucursan şu an bakmiyacam telefona diye cvp attım. Bakalım yarın nasi bi shitstorm

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zt5bV8f.jpg

 

KB6pCqi.jpg

 

 

Böyle yemekler yapıyorum bu arada, haftada 6 gün, 400 kişiye, tek aşçı benim, unreliable gönüllü grubu var ama meeeh. Çoğu zaman ayak bağı.

 

Böyle bi tempo olunca, buraya update fln yapamadım, zamanım olmuoki, çok zor geçio günleri

 

Şu bir günlük servisimiz. 

aqKBwba.jpg

Suda mutfağımız

XWfU9ei.jpg

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...