Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

14 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

vaaay tam adamini bulduk , valla sorsana musait olursan, merak ediyorum , doner bicagi icin kaliteli bi turk marka onerisi var miymis.

almana japona para yeterince para kazandiriyoz,varsa bi turk usta ona kazandiralim

Mesaj ıattım ama yazarken "acaba döner bıçağı Amerika'ya nasıl gidecek" sorusu geldi aklıma. Nasıl olacak o işin lojistiği cidden? ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk geldigimde burasi daha ciddi bi isletmeydi,her istasyonda Veteran ascilar,prep ve brunchta genc cocuklar vardi. 3.gunumde sous-chef,walkout yaparak istifa etti,herkesle vedalasip bicaklarini alip gitti. (normal asci olsa hadi neyse ama sous chef ne sebeble olursa olsun sefini boyle zora sokmamall,2week notice vermeliydi ) Sous cheften sonra yaprak dokumu oldu 3-4 sef daha ayrildi. Oysa ben ise gireli cok olmadi yani. Bazilarinin cekleri `bounce` etmis,oyle dediler,benim etmedi ama ates olan yerin dumanidir bu...

Bazilari daha iyi para veren yere gitti,rastali zenci,nicki Patron,harbi patron gibi adamdi,gel beraber gidek benle calis diyo ama arastirdim,azcik daha iyi para veren ama okuz gibi calistiran bi mutfakmis,acik mutfak yani muzik yayini yok,salonu ve musterileri ve mekanin tirt muziklerini dinliyorsun onlar da seni,ay yok sagolun.

Ben geldigimde firin ustasi olan Yasmin(120kilo lezbiyen agzi bozuk bi abla),bu surecte sous cheflige yukseldi,firini 2 tane genc elemana devretti oysa o tekbasina ceviriyordu. Iyi asci Yasmin. Yaninada yardimci souschef olarak yasli bi asci,Chiko yu verdiler. Bu ikiside iyi ascilar,ama sous cheflik icin yeterince caliskan ve detayci degiller. Dogruya dogru.

Rahmetliden sonra, Chiko ve Yasmin co-chef oldular. Hic boyle bisi gormemistim. Ilk kararlari makarna porsyonlarini buyutmek ve menuye mac n cheese eklemek oldu. Vizyon show. Bu zor sureci atlatmalarina yardimci olacam,calistigim insanlari yari yolda birakmayi sevmem,ama sonrasinda abbas yolcu...

Baya talihli oldugum bir mevzu, bi network edindim,bi grup chef-kitchen manager-retired chef fln haftada bir bulusup etnik restoran kovaliyoruz,vietnam-hint-balkan(lol)-bu hafta kebapciya gitcektik,,

Bugun trafige takilip gec kaldim. Mesaj attilar `yiit yetis,herkes arapca konsuyor ve menu yok`.... Girdim restorana selamun aleykum diye,ee madem oyle siparisi sen ver diye 10 tane koca koca sef beni yolladilar,strese gel,menu yok,neyse , litte little in to the middle bisiler yaptirdim. Irakliymis kebapci,turk um diyince OooOOO ERDOAAAN nidalariyla beni kutlayip basparmakla onayladi.Bu rituelleri goren seflerde kredim sonsuz tabi, Yemek de fena degildi,yemekten sonra cay getirdiler ki bu disarda yemek yerken pek olan bisi degil. Sirf o yuzden sana puanim 10 kanka

Neyse bu sef tayfasinda alayi beni cok seviyor,ben de onlari,hepsi is teklif ediyor,ve bazilari gayet ciddi isletmelerde calisiyor,beni bu kadar sevmelerinde immigrant olmam,virtue signaling,rahmetlinin hakkimda iyi seyler soylemesi,ve aralarinda 1-2 tanesinin beni calisirken gormus olmasi var yahut bunlarin bazi karisimlari var diye supheleniyorum

masallah diyin yada enerji yollayin kankalar 

Bu adamlardan birini ciddiye aliyorum,misal benim calistigim yerde hamburger 14 dolar,onlarda 16 dolar. Menulerinde 17dolara grilled cheese+az domates corbasi var, ciddi bi sefleri var,corperate mekan yani batma sanslari fln yok,bi suru restoranlari var adamlarin. Mutfagi ziyaret ettim,bizimkinden guzel,ki bizimki de ultra guzel bi mutfak bence. 

Google dan popular times i karsilastirdim. bizim restoran daha bi mesgul gibi geldi bana,bu sasirtici,ben tempolu calismayi seviyorum,o biraz kafami kurcaliyor.

Onun disinda 2 michelin yildizli bi sef var,onun restoranini kovalayabilirim,ama arastirip ogrendim,abimiz oldschool sef takiliyor,sille tokat kufur mufur millete daliyormus mutfakta. Hayatimda boyle bi strese cidden ihtiyacim yok simit satar onurlu yasarim,ama dusunuyorum,bi yandan fine dining seviyesinde beni egitse,bi yandan bana saatine 20 dolar verse,haftada bi 10-15 saat overtime ettirse,bana istedigi kadar bagirabilir aslinda,anama bacima sovmedikce allahima kitabima sovebilir,cani saolsun ustamdir der sineye cekerim,burda asci seviyesi cidden dusuk,ben gozune girer bagirmasini engellerim diye bi kuvvetli suphem var,ama cok fantastik bi dusunce tabi.

Son bi anektodla kapatcam, 6 cocuklu zenci ablayla geldi bana chiko,diyo al sana prepte yardim etcek,sogan fln soydur diyor,tamam. Ot ayikla dedim,tarhun yapraklarini saplarindan ayir,20 Dakikada 4 sap fln yapmisti,telefonuna bakiyor arada,bisi demiyorum. Onemli bisi olsa ona yaptirmam zaten. Yeterince yaptiginda,ki uzun surdu,biraz peynir rendele bize dedim,basladi,sert parmesan ama ben kalan peynirin 2 katini o gun rendelemisim 10 dakkada,basladi rendelemeye,sikayet ediyor,zor zor zor diye, yaparsin diyorum ben sana guveniyorum,acele etme diyorum,sikayet ediyor. ZOR

Dedimki,Zor,yag giderini elinle acmaya calismak,izgarayi temizlemek,davlumbaz kapaklarini sokup temizleyip geri takmak zor,mutfaktayiz,peynir rendelemek zor olamaz dedim.

birakti gitti,olani cikoya anlattim.

Nothin we can do man,she is on black peoples time,you know. dedi.

bu terimi daha once duymamistim,sordugum bikac kisi cok gulup acikladi bana,irkci ama,guldum ne diyim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Mesaj ıattım ama yazarken "acaba döner bıçağı Amerika'ya nasıl gidecek" sorusu geldi aklıma. Nasıl olacak o işin lojistiği cidden? ?

arastircam cunku cok istiyorum doner bicagi,eger kaliteli bisi olduguna karar verebilirsek hayirlisiii

daha fazla gear muhabbeti,simdi ciddi restoranlarda ise girceksem,sef ceketi lazim,bitane turkiyeden getirdigim var guzel,ama 1tane yetmez,ve,daha guzelini istiyorum,ve arastirirken dusundum,abi ben bu salak seyi her giydigimde terliyorum,bicagi japon aldik,ceketi niye japon yapmayalim?,adamlarin ceketleri hep ifil ifill...

bisuru cesit rengi var asdf

bicaklar japon,ceket capon

hayati boyunca animeden nefret etmis bok atmis bi insan olarak bunu ironik buluyorum kahrolasi japonlari nerdi olacagim mutfak gerecleri yapmislar kendimi kaptirdim kurtulamiyorum

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direct Deposit de bankalar senden ve gönderenden kesinti yapiyo. Genelde maaslar 2 haftalık olur. Cek amerika da çok fazla kullanılan bir odeme yöntemi. Bankanın telefon appin deposit check diyip on ve arkasının resmini cekiyosun para 1 gun icinde hesabına geliyo. Cek kavramı TR dekinden çok farklı.

Ayrıca cekle beraber sana kaç saat calistigin saatlik ne kadar aldigin ne kadar kredi kartı bahsisi aldigin ve maaşından yapılan vergi kesintileri yazıyo.

 

Bankadan alınmaya calisan cekler genelde bounce olmaz.Cunku şirket accountlarinda bakiyen kredibilitene gore - ye düşebilir sen para yatirdiginda miktarı durup tekrar artıya getirir banka.

Heralde onlar third party bir firmaya gidip ceki kirmaya calismis Amscot gibi o yüzden olmuş olabilir.

 

 

Valvyn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yarin calismayacam,rahmetlinin cenazesi.

Bugun `viewing` ve sonrasinda `wake` diye ugurlama partisi vardi,hatta rahmetlinin yaninda fln iceceklermis,hic boyle garip kafalara ihtiyacim yok...

yarin normal cenazeye gidecem,takim elbise fln yok tabi,neyse fatihami okurum eve gelir uyurum,14 subat yaklasiyor,umarim yogun olur...

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cenaze evinde,acik tabutta chef,elleri kavusuk yatiyor...cokacayip cokacayip cokacayip

gidip bi bakmak istedim,cok zor,ayaklarim gitmedi kactim,biraz uzaktan izleyip sonra gidip basinda bi fatiha okudum. Hafif rengi solmus,canli olmadigi belli,dudaklarinin,gozlerinin etrafi bembeyaz,kani cekilmis,neyse,trip baya.

aile buyukleri cikti bazi anilarini hikayelerini anlatti. Sectikleri bi ilahi caldi,sonra bi godsmack sarkisi caldilar adamin en sevdigiymis

yakinda bi yer ayarlamislar,adamin sef arkadaslari.eski calistigi lokantalardan insanlar fln hep yemekler getirmis,toplamda 10-12 restorandan tatli ve yemek gelmis,tepsi tepsi,varil varil bira yuvarlaniyor,bar kurdular salonun bi tarafina,ficilara musluklari taktilar,sise sise saraplar dizildi,ama zaten masalarda viski siseleri donuyordu bile. Detroit ve hatta amerikada craft beer olayi cok asmis,yerel urun,butik uretim diye cildiriyor beyaz adam. Sirf Detroitte belki 40-50 tane brewery var,benim en sevdiklerimden birini Coors satin aldi hatta,sell out fln diye boykot edek diyo millet,neyse,bir suru brewery fici bira yollamis,10-12 fici bira,musluk sistemleriyle kuruldu,ben cok alkol almadim cunku zaten ayi gibi sigara iciliyordu. Dagitmak istemedim.

bizim restoranin domuzlarini yetistiren bi abi var,tam bir alpha prime eleman,2 metre fln kapilardan gecemiyor,ve o bizim 4 kisi tasidigimiz 150 kiloluk domuz karkasini,omzuna alip tasiyor,neyse,o eleman kamyonun arkasina BBQ kurmus,mangal degil ciddi firin,icinde domuzlar,kocaman parcalar halinde,hemen ascilar atladi etleri didikleyip derileri fln ayiklamaya,5-6 buyuk otel tepsisi etle doldu,lime lime. Yanlarina cesit cesit ev yapimi sos.

uzun bir tezgaha alttan gaz isitmali servis tepsileri dizildi,cesit cesit yemekler,soguk bar salatalar vs,12-13 cesit yemek vardi hepsini sayamicam ama en begendiklerimden birisi,kaz ve firinlanmis patatesler,traslanmis taze truf mantari,sarimsak,uzerine zeytin yagi ve taze otlar,yaninda havuc puresi...cok iyiydi. yedikce Immmmhhhh dedirtiyordu.

Rahmetlinin dizdigi tursular servis edildi,duygusal anlar.

Bir suru tatli kek pasta vs,bizim tatli-pastacilarimiz,Ash Ve James,low-key restoranin en iyileri zaten,bence onlarin yuzu suyu hurmetine mekanin geleni gideni var,Sandvic ekmeklermizi de onlar yapiyor ve bence cok iyiler. Tatlilari da onlar yapiyor,ashley tam bir usta,James te her gordugunde bana Sir diye hitap ediyor fln cok seviyorum.  Neyse bunlar baya dokturmus,baska mekanlardan da tatlilar geldi ama bence bizim cukulatali brownie,cookieve cupcakeler cok iyiydi,bi tabak aldim wife tax diye,unutmassam foto cekerim ama agziniza veremedikce bi anlami yok.

Yemekler COK iyiydi,herseyin en kalitelisi,en ozenerek hazirlanmis belli,bizim lokantadan giden seyleri ben gordum ve denedim,dun gece sabaha kadar Jasmine ve Chiko restoranda tek baslarina hazirlik yaptilar biliyorum,harissa soslu tutsulenmis izgara sebzeler yapmislar,altina cevizli aoli sosu,ustune yosun ve lime kabugu,lezizdi.

Chefler garsonluk yapiyor,kepceyle yemek dolduruyor,kurduklari bufe ve yemeklerin cesitliligi-kalitesi muazzam,fransiz aristokrasisi,devlet buyukbaslari,bilyonerler fln yiyebilir bu kalitede yemegi,belki,olaya katilan o kadar chef ve yetenekli asci varki,adam domuzu jason icin kesmis,oyle ozenilmis

butun ailesi ile konusup tesekkur edip taziye bildirdim,sonuna kadar durup boslari topladim fln yardim ettim,duygusal anlar yasadim,anlatamayacagim seyler bi dunya,hala gozlerim dolu,zor valla kizlarina bassagligi dilemeye calisip fail edip uzmus olabilirim,allah belami versin salagim ben beceremiom boyle seyleri,hayat zor

Neyse,bugun guzel bir insan bana dediki,`thank you for your good energy,now its time for me to go do some drugs.`

 

Bimukabele.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...