Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

var ya bi suru

https://www.yelp.com/biz/iridescence-detroit

https://www.instagram.com/chefstabledetroit/?hl=en

https://www.yelp.com/biz/chartreuse-detroit

https://www.instagram.com/theapparatusroom/?hl=en

bunlardan baska daha duzinelerce var,farkli fiyat araliklarinda

2-3 michelin yildizli sefi olan restoranlar var

sirf finedining icin calismak istiyorsan ,bu konuda calisacak bi restoran ariyorsan,detroit istanbuldan daha bereketli.

Istanbulda kaan sakarya,nicole u devredip durumcu aciyor. Detroit te kalbur ustu her lokanta,menuyu nasil chef inspired yapariz,lokal organik nasil takiliriz,netflixte chefs table izleyen tayfayi nasil kandiririz diye seviyeyi yukari cekmeye calisiyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Firsattan istifade sorumu burada yonelteyim.

 

Bu restoranlarda x kisiden sonrasina garsoniye ekleme olayi ucretin kesilecegi gruba oncelik taninmasini gerektirmez mi?

Gecen ofis grubuyla sik sik oglen yemegi yedigimiz yere gittik ama bu sefer hem biz 8 kisiydik hem de mekan normalden daha doluydu (en kalabalik grup biziz). Bizden sonra baskalari da geldi ama onlara bizden daha once servis yapilirken biz fiks oglen menusu icin 1 saat bekledik. Ozur dileyen falan cikmadigi gibi is hesap odemeye gelince garson sessiz sessiz eklemis 10% servis ucretini.

Ben mekana "Bize bir oncelik taninmadi ki ucretini odeyelim, oglen molasini yemegi bekleyerek harcadik" ayarinda itiraz ettim. Onlar da "Ek garsoniye ucreti sadece grubun sayisiyla alakali, servisin hiziyla degil. Cok yogun bir zamanda geldiginiz icin servisin gecikmesi dogal." seklinde textbook bir savunma yapti. E ben de buna itiraz ediyorum zaten, sen talep ettigin ucret ile sagladigin servis arasinda bir iliski olmayacagini mi varsayiyorsun? Olay cepten 10% fazla cikmasi degil, normalde servisinden memnun oldugum biryer oldugu icin ben bahsis birakiyordum arada zaten.

Isletme tarafindan bakinca nasil gozukuyor bilmiyorum, musteri bakis acisina gore ek servis ucreti senin sadece menuye ilistirdigin bir clause ile hakedilemez. Hem oncelik sirasinda en altta olup hem neden fazladan odesin musteri? Boylece isletme bahsis vermesi kurallarca kesinlestirilmis olan grubu sona birakip vermeme ihtimali olanlari memnun etmis oluyor, bu da agizda kotu bir tat birakiyor. Insan hicbirsey olmasa mahcubiyet sergiler, "kuralimiz boyle" demez di mi?

 

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi boyle bi kural varsa herkese uygulanmali,her durumda,no exceptions.

ama mevzu,sessiz sedasiz eklemis ne demek? Menude yaziyor muydu? Menude yazmiyorsa ben odemem.

yaziyorsa yapcak bisi yok,yemegim gec geldi diyip cacigin parasini odememek neyse,belirtilen garsoniyeyi odememek ayni sey. En azindan benim gozumde oyle.

Yani bide gec geldiyi tartismak gerek,diger hiyarlara sabah yapilmis yemegi mikrodalgada isitip kitlemislerdir,size taze yemek koymuslardir belki,bunu dusundun mu,pilavin demlenmesini bekliyolardi belki? mmm? Ya zaten ne kadar gec gelebilir ogle tatilindesiniz,sizin dakkaniz cok degerli o yuzden size gec gelmis olabilir ama zaman nedir gec,erken,goreceli seyler bunlar zaten hepsi soyut ve kul yapisi seyler siktret takma adam size kiyak yapiyor, ise 5 dakka gec gitmek icin bahane veriyor,mutlu olacagina sikayet ediyorsun

ama anliyorum cunku garsoniye vermeyi ben de sevmiyorum,ustune bide yemek gec gelince ayar olmussun,sikayet etmek hakkindir.

ayrica anlamadiysaniz soyleyeyim, isletme vs musteri konusunda genelde musteriler haksiz,yahut ben biasliyim 

bence karni ac insanlar sabirsiz oluyor dogal olarak, yemek yiyince kan sekerleri fln oynuyor hormon salgisi fln bi dengesiz oluyorlar,o sirada insanlari cok ciddiye alamiyorum,ne bilim calistiim restorana peygamber gelse gozumde degeri duser allah belasini versin derim , sevmiyorum abi ben musteri yemeginizi yiyin gidin,ac herifler.

objektif olmadigimi belirtmis miydim?

 

sLjUj5M.jpg

 

bugun cuma.ne ara cuma geldi ya,ben daha gecen haftasonunun yorgunlugunu atamadim. hakkimda hayirlisi, pek hazir degilim,normalde haftasonu gelmeden stoklarimi hazirlar,herseyimi tamlarim,ama bu hafta hep ayakbaglarim oldu,yok mutfak robotlari bozuldu,firin bozuldu,hazirligimi yapamadim,bugun yine cok caliscam

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 kisi ve ustune garsoniye olayi menude belirtilmis, biz menu istemedik zira gelir gelmez oglen menusu dedik zaman kaybetmeden. Surpriz degil bizim icin zira belli bir kisi sayisinin ustune garsoniye eklenebilecegini akil edebiliyoruz ama isletmenin bizi resmi olarak bilgilendirmeden haberdar saymasi orada bir grey area. Bir de gecikmeden dolayi ozur falan dilenmedi, bekledigimizin ustune para verdigimizle kaldik bizim acimizdan bakinca. Bize donen arti bir deger yok yani. Burada kuralin sadece kural oldugu icin uygulandigi, bir amacinin olmadigi hissi doguyor. Tabi oradaki garson kurali uygulamama yonunde insiyatif alamaz muhtemelen, ben de mudure kadar goturmedim isi gotursem belki o insiyatif kullanirdi.

 

Baskasina dandigini bana tazesini koyuyorlar midir? Bunun ayrimini ben yapamam ki, benim gozumde 40. dakkada bitirip kalktigimiz yerde bu sefer sirf yemek gelsin diye 1 saat bekledik. Yemek gec gelince musteri "bana guzelinden koyuyorlar heralde" varsayimini yapmaz. Mahallenin beyaz yakalisi yesin diye oglen menusu koyan restoran zaten o saatte ne tip insanin geldigini, gelenin zamaninin kisitli oldugunu biliyordur ve de bunun icin koymustur o menuyu. Konuyu buraya aktarma sebebim bulmusken bir de olaylarin iceriden nasil gozuktuguna dair fikir almak. Ara sira aklima geliyordu bu konu, icten ice de haksiz olmayi diliyorum zira yemekler iyi ve oraya gitmeyi birakirsam geriye kalan secenekler dandik sdf.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ince bi mantık var aslında Nigger'ın dediğinde. şimdi diyorki kalabalık olduğumuz için ek para alıyorsun tamam. neden? çünkü bizim masaya servis yapmak diğer masalara göre daha zahmetli. ama ek para vermeme rağmen diğer masalarla eşit hizmete ulaşamıyorum. o zaman ne için alındı bu para. mantıksız.

firmanın savunması şu olursa olabilir. garson için kalabalık grubun siparişlerini alıp akılda tutmak felan ve masayı yönetmek daha yıpratıcı ve zor olduğu için alınıyor ek para. bunu derse mantıklı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden yemeklerin geleceğinin uzun süreceği söylenmediyse 1 saat çok uzun bir süre. Hani hazırlanması vakit alan, siparişe göre sıfırdan hazırlanan yemekler falan olur tamam da, öyle değilse sıkıntı. Öte yandan menü istememek tamamen sizinle ilgili, müessesenin suçu değil ekstra garsoniyeyi söylememek.

Ben de yemeğim normalde gelmesi gereken sürede gelmediğinde ayar oluyorum bu arada, hani zaman kaybediyorum diye değil de, dogmeat'in söylediği gibi aç oluyorum, çevremde herkese servis yapılıyor, garsonlar vızır vızır geçiyor falan bana gelen giden yok. Böyle şekil yapacak yer kovalamaya başlıyorum, ki normalde bayağı tatlış müşteriyimdir. Böyle durumlarda bence yapılacak en güzel şey masanın yemeği geç çıkacak gibiyse müşteriye ıvır zıvır ikram etmekten ya da yemek sonu ortaya tatlı falan göndermekten geçiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sizin sayinizla vs alakali degil 1 saat bekletmek ayiptir, keza 30 dk bekletmek de ayiptir hele ogle menusu gibi biseyde. beni bekleten biyere adim atmam bidaha demek ki cok paralari var, saygi gordugum biyere giderim. tad duyumla gururumu karsilastirirsam, hangisi daha onemli?

 

garsoniyeye avrupada cok alistim otomatik eklemeseler de veriyorsun zaten, o yuzden ona yorum yapamicam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mevzuya gel

dun zenci hatun vardi,ilk defa calismaya geldi,cok bi mutfak tecrubesi yok,orta yasli bi zenci abla,pek bi ozelligi yok. 

Karisik mesajlar aldim,gereksiz dokunmalar,yersiz ovmeler,sapkani cikar sacini goreyim fln diye spamlamasi,cikarmadim,neyse,kosturmaca icersinde anlamadim,bu genislik zencilikten mi kaynakli yoksa yaziyor mu,ama rahatsiz oldum.

bugun ise gider gitmez tum erkek ascilar gossip gossip,kari hepsini ellemis poposunu orasini burasini,abla 32 yasinda ve 6 COCUGU VAR. 4 degil 5 degil ALTI

e yani bu kadar fingirdek olursa....Mutfak,agzi pis bi yer,terbiyeli mutfak calisani cok gormedim,ben genelde terbiyeliyim,fuck dedigimde sasiriyolar,ha arada turkce kufur ediyor olabilirim bilmiyorum asfd,o yuzden abla hakkind fena muhabbet donuyor, gecen barbeku sosuma tirnagini sokan dovmeli cocuk , fritozdeydi yanima gelip

shiit,i dont giveafuck,7.pic de benden olsun,im gonna hit it diyo,izgaraci yasli adam duydu bunu,araya giriyo `sakin diyo yapma oyle bisi,o hastadir olm korunsa 6 cocugu olur muydu,your dick will fall off ,kukusunde HER hastalik vardir diyo

ya bi yandan calisiyoruz insanlara yemek fln yapiyoruz bunlari konusurken ve bu cok normal ve ben valla mutfakta calismayi cok seviyorum.

zen kafayapisi fln bunlar guzel seyler ama,bence boyle ortamda calismak icin shittalka maruz kaldiginda , gerektigi gibi cvp verebilmen lazim,imho,baska turlu gerekli saygiyi goremiyorsun desem inanir misiniz

bulasikci otis,my nigga,kankayiz ama serseri bi tip,habire laf laf laf laf laf,calisirken surekli sikayet ediyor,kafami attiriyor,bugun cok calistik,malum cuma,sinirlendi yine konusuyor habire,bi ara bosluk oldu 3 asci bi araya geldik lafliyoruz,otis geldi yanimiza kirlileri almaya,bi yandan soyleniyor of cok yoruldum fln diye bi yandan bize laf atiyor `i  fuckin hate you bitches` diye, elimde ona verecegim bos plastik sise vardi firlattim elindeki legene,bagiriyorum Like a give a fuck motherfucker diye,o an o gerekiyor cunku,ama merak etmeyin kankayiz.

yarin en nefret ettigim sey, brunch,odin yardimcim olsun,hava da guzel,kesin gelicek aclar,doyur doyurabilirsen.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lan o kadar seviniyorum bu şef çok iyi bana referans olur tam yanına loyalist olunacak adam buldum diye

Adam bu sabah kalp krizi,sizlere ömür , brunch servisini iptal ettik ama nasi akşam yemek yapcaz bilmiom,millet agliyo fln,çok kötü su.an ortam

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eve geldim simdi, dun ayi gibi mesaj yazip postlamamistim,ama editoru temizleye tikladim,ne onemi var ya,cidden 2 gunluk dunya,cok iyi adamdi,normalde chefler cok stresli,cok fazla insanla muhattab olmak zorundalar,cok sorumluluk var kafalarinda,bu adam da yoruluyordu ama hep sakindi,cool under pressure,ama iste icten ice ne kafalar yasiyorsa adam 40 kusur yasinda kalp krizi ,spor yapan kosan fln bi adamdi,kendine bakmiyor degil yani,patron brunch u iptal etti,ama aksam servisine geri gitcez,cok sacma,aciksak acigiz,ya brunch u da verecektik ya hic acmayacaktik bugun,cok sacma.

ben valla calisirdim simdi eve gelince dahada moralim bozuldu duvarlara bakiyorum,calissam belki daha iyi olurdu

komik bi adamdi sakalar yapiyordu fln,komik sarhostu,simdi detroit ascilar forumunda paylasildi millet hep methiyeler diziyor,bir suru insana el vermis kariyerinde yardimci olmus,banada oyle oldu,hic referansim olmadan gel kardesim diye mutfaga aldi,uzuldum ya,2 tanede kucuk kiz cocugu vardi

bende bi kisim alet edavati vardi,geri vermicem,loot etmis gibi olmak istemem ama,ufak tefek seyler zaten,yok cimbiz yok kalem fln,ani olsun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

Lan o kadar seviniyorum bu şef çok iyi bana referans olur tam yanına loyalist olunacak adam buldum diye

Adam bu sabah kalp krizi,sizlere ömür , brunch servisini iptal ettik ama nasi akşam yemek yapcaz bilmiom,millet agliyo fln,çok kötü su.an ortam

wtf??? ulan biz bile isinmistik adama.

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...