Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

90'larin CD Oyunlari (tavsiye&nostalji thread)


Syringe

Öne çıkan mesajlar

kartuşluk oyun çıkarıp royal flush gibi koyabiliyor muyuz?

daha videoyu açmadan sesleri kafamda canlandırdım lol. rahmetli ananemle ne oynardık. ? "öğren de gel" demişim diye yıllarca anlattı ahah.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, aktiftablet dedi ki:

CD denmiş, arada tek disketlik oyun yazanlar var (=

 

51JHJN1YW3L._AC_.jpg

baslik okunmamis ama onemli degil lol

nostalji diyince boyle oluyo, birisi gelip river raid de koyar sonra

 

az bilinen veya cult classicleri istemistim ama red alert koyan da olmus lol neyse isteyen istedigi gibi yasasin nostaljisini, kural koymaya gerek yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klasik paticik. ?

ama ben syndicate demiştim, syndicate bununla cd'de gelmişti çünkü lol:

293n0509.jpg

tam aynı seti bulamadım gerçi bundaki oyunlar başka. sim city 2000 filan da vardı. aynı cd'ye bir sürü oyun koymuşlardı zaten.

o devirde hepsini de koysan cd'nin yarısı boş kalıyordu ahah.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, Sam dedi ki:

ancak 90'ların ikinci yarısından itibaren oyun arabirimleri uzun ömürlü kullanılabilir hale gelmeye başladı. ondan önceki oyunların çoğu o dönemde o bilindiği için oynanırdı ama bayağı kamyon direksiyonu gibi bugünkü standartlara göre. cep telefonlarında aynı tuşa 5-10 kere basıp bir şey seçildiği devirler işte ortaçağ gibi.

benim 2000'lerde oynamaya dayanabildiğim tek erken 90'lar oyunu syndicate oldu. diğerlerine dayanamadım şahsen neyi denediysem o zamanlar oynasam bile. 95'ten sonra gene daha çekilir hale geliyor biraz da windows'un evrensel hale gelmesiyle. ondan önceki devir zaten cd oyun-> run oyun.exe devri, henüz düzgün arabirim konsepti kafalarda oluşmamış.

arabirimde secicilik yapicak bi luksumuz yoktu o zaman. onumuze ne konsa oha oyun lan diye sabirla dandik kontrollerle, arabirimle, vs. bogusarak geciyoduk bolumleri

spacer.png

spacer.png

gidin bakin incelemelere, rezalet skor alan su oyunlari hevesle aylar boyu bogusarak bitirmistim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2834-forsaken-windows-front-cover.jpg

şu senelerce gittiğimiz dükkanın vitrininde kaldı, kapağı yüzünden(biraz da titanic zamanlarında kate winslet'a benzettiğimden heralde) hep merak etmiştim ama iyiki bulaşmamışım şimdi bakınca bok gibi gameplay var alakasız heh. türevleri 3dfx logosu basarken bunda karta gerek yok yazmalarından belliymiş zaten.

 

2841_front.jpg

bu döneminde çok popülerdi hatta net cafenin doğduğu zamanlara denk geldiği için baya multi döndürmüştük ama 2'den sonra cs'in dominasyonuyla silindi gitti. oynayan kalmadığı için üzüldüğümü hatırlıyorum.

 

midtown-madness3.jpg

bunun ikisini aşırı oynamışımdır ama o 2000'de çıkmış sdf. microsoft'un bıraktığına şaşırdığım oyunlarından. heralde gta ve driver ile rekabete girmek istememişlerdir.

 

42962-the-incredible-machine-dos-front-c

favorilerimdendi, misafir evinde oynayıp tav olmuştum. hala oynatır muhtemelen, goldberg machine kurarak objective yapıyodun. bu disketti heralde (gerçi cd'ye de çıkmıştır baya yeni versiyonları vardı).

illa cd istiyosanız alın lan cd.

gscd1.jpg

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...