Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrik sorusu (Surge protector ve uzatma çoğaltma kablosu)


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Abiler, bi takım pahalı elektronik ekipmanım var, onları direkt şebekeye bağlamak istemiyorum. https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-p-HRSPPM1WGR şu linkteki zamazingoyu alsam, buna da çoklu priz bağlasam, yine surge protection özelliği olur mu? Yoksa bu surge protection dediğin olay sadece bu prize takılan tek cihaz için mi olur. Cahilim bu konuda, bi ton para verip şöyle bi çoğaltıcı almak istemiyorum https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-pm5-gr-p-HRSPM5-GR

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

2 tane APC Back-UPS Pro 900 kullanıyorum. İlkine: Desktop, 24" monitör, Audioengine A5'ler bağlı. Diğerine: 4 diskli NAS, router, modem, switch bağlı.

NAS, UPS'i  kontrol edip batarya %50 olduğunda kapanma prosedürü başlıyor. NAS da olsa cort diye elektriğin kesilmesi disk sağlığı için iyi değil, çok pis deneyimledim! Diğer cihazların da sağlıklı erişmesi için ağ ürünleri de NAS ile beraber aynı UPS'de. 

UPS'leri ayarladım, örneğin bilgisayarı kapatınca otomatik olarak monitör ile A5'ler kapanıyor. NAS'ın UPS de aynı şekilde NAS sonrası diğerlerinin elektriğini kesiyor. 

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akü belli bir süre sonra gidiyor evet, elektrik kesildiğinde direk ups de uçuyor. Anca kendince regülatör görevi görüyor işte. Arada akü satın alıp kendiniz değiştiriyorsunuz veya astarından pahalıya geliyorsa yeni ups ? . 2 senede bir değiştirmek gerekiyor en fazla. Bu Hamalardan bende de var hem TV hem bilgisayar için aldım. İş görüyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim APC'ler için 4,5 yıl sonunda batarya değişimi yapmam gerekti. Orijinal akü seti 550TL idi. Yuasa'nın UPS için özel akülerinden aldım, 450TL'e geldi. Ortalama yıllık 100TL'lik akü masrafı da bir şey değil. APC akü testi yapıp durumu da gösteriyor, değişim uyarısı veriyor. Dandik ucuz aküler alırsan 1-2 sene içinde değiştirmen gerekebilir.

Surge protection voltajın aşırı yükselmesi durumunda işe yarayan ürünler ki genelde yıldırım düşmesi hedefleniyor. Ama UPS'in koruma aralığı daha geniş oluyor. APC'de 3 farklı aralık seçip bu aralığın üstünde ve altındaki değerlerde şebekeden ayrılıp UPS'den beslenmesini sağlıyor. Düşük voltaj ve yüksek voltaj koruması var; surge protection gibi 1000V'a gerek yok, 300V'da bile devreye giriyor. Ayrıca sadece surge değil, spike protection da sunuyor.

Sonuçta korumak istenen değere göre primin yükselmesi olarak bakıyorum. Sadece surge protection yetseydi hassas cihazlarda kimse endüstriyel olarak da fazla para verip UPS almazdı. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...